Szarotek /Leoś w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 23, 2011 20:11 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Strasznie tajemniczo jakoś :(
Ja bym nie chciała się czepiać i ogólnie wiem jaka jest kondycja schronisk - nie wiem jaka toruńskiego - ale to chyba byłoby fajnie gdyby raz - można powiedzieć ludziom JAKI jest kotek; dwa - powiedzieć, że jest w takim a takim stanie zdrowia, ma szczepienia, testy itd.
Przecież wystarczy sie przeleciec przez forum, żeby zobaczyć jak szczegółowo są kicie opisane.
Super są dziewczyny, które się deklarują z pomocą, ale tak jak chyba golla zauważyła, to schronisku powinno zależeć, żeby jak najszybciej wyadoptować kota. I czy on nadal siedzi w transporterku :?: A jak tak - to dlaczego :?:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lut 23, 2011 22:56 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

kotek włazi na kolana jak się otworzy transporter, w którym mieszka

transporter wielki - "psi", zastępujący klatkę wystawową, spokojnie mieści się w nim wygodne legowisko, kuweta i miseczki, a izolowany musi być z przyczyn oczywistych

kotek jest wykastrowany, z zabraniem go na przegląd do dobrego weta i przetestowaniem nie będzie problemu, jeśli tylko znajdzie się sponsor

sprawdzenie reakcji na psy i inne koty nie jest możliwe, bo jednorazowa próba kontaktu jest niewiarygodna

doczytałam, że ma książeczkę od byłych właścicieli - dowiem się czy jest w niej jakaś informacja na temat szczepień

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Śro lut 23, 2011 23:13 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Fundacja KOT pisze:kotek włazi na kolana jak się otworzy transporter, w którym mieszka

transporter wielki - "psi", zastępujący klatkę wystawową, spokojnie mieści się w nim wygodne legowisko, kuweta i miseczki, a izolowany musi być z przyczyn oczywistych

kotek jest wykastrowany, z zabraniem go na przegląd do dobrego weta i przetestowaniem nie będzie problemu, jeśli tylko znajdzie się sponsor

sprawdzenie reakcji na psy i inne koty nie jest możliwe, bo jednorazowa próba kontaktu jest niewiarygodna

doczytałam, że ma książeczkę od byłych właścicieli - dowiem się czy jest w niej jakaś informacja na temat szczepień

Z przyczyn oczywistych czyli kwarantanny po przyjściu, tak?

A wiadomo od kiedy siedzi w schronie?
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Czw lut 24, 2011 8:21 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

kirke18 pisze:Kierowniczka schroniska powiedziała ,że jest chętna do współpracy, chętnie zorganizuje wykonanie wszelkich testów -ale niestety jeśli potencjalny domek pokryje koszty .Podobnie jeśl w grę wchodziłby transport poza Toruń.Deklaruję pokrycie kosztów testów lub szczepień do ok. 50 zł w tym miesiącu, a jak będzie potrzeba drugie tyle w przyszłym. Tak mi żal słodziaka.
:ok: za domek!
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Czw lut 24, 2011 8:39 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

kirke18 pisze:
kirke18 pisze:Kierowniczka schroniska powiedziała ,że jest chętna do współpracy, chętnie zorganizuje wykonanie wszelkich testów -ale niestety jeśli potencjalny domek pokryje koszty .Podobnie jeśl w grę wchodziłby transport poza Toruń.Deklaruję pokrycie kosztów testów lub szczepień do ok. 50 zł w tym miesiącu, a jak będzie potrzeba drugie tyle w przyszłym. Tak mi żal słodziaka.
:ok: za domek!

kirke18-czyli rozumiem ,że propozycja wsparcia nadal aktulna?
:)
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw lut 24, 2011 9:03 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Jak najbardziej!
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Czw lut 24, 2011 9:36 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

No cóż, inni muszą pisać jaki jest Szarotek albo domniemywać jaki to on jest. Gdyby komuś ze schroniska zależało to by wszedł na forum i sam wziął udział w dyskusji. Nieistotna w tym wypadku jest kondycja schroniska, tylko jacy ludzie w nim pracują. Zasiedzieli się przez lata na tych swoich stanowiskach (większość), dostają za to pieniądze a tak naprawdę to jest dla nich praca i wynagrodzenie, więc niech się wezmą w końcu do roboty, bo tacy ludzie jak my muszą za nich pracować i wyadoptowywać im koty. Mam wrażenie, że gdyby do toruńskiego schroniska przyszła pracować morelowa (która zauważa ten brak zainteresowania ze strony schroniska) lub choćby Becia_73 (która zajęła się tą sprawą) to zapewne Szarotek byłby już w nowym domu, bo wszystko byłoby o nim wiadomo.

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Czw lut 24, 2011 9:42 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Dobra, nie ma co nikogo oskarżać - co do informacji o kocurku, to schronisko niestety podaje tylko te informacje,którymi dysponują ..dlatego musimy się postarać ,aby do tych które juz mamy można dołozyć nowe :ok:

Kirke zaproponowała pomoc na początek. Muszę teraz tylko naradzić się z dziewczynami jak to zorganizować logistycznie i zaczniemy działać.
Wtedy dopiero będę wiedziała na jakie konto można przelać kasę na ocene stanu zdrowia Szarotka .
Obrazek[b]

becia_73

Post » Czw lut 24, 2011 9:48 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Tak, tak fajnie Becia, że działasz, bo bez Ciebie Szarotek spędziłby lata w schronisku. Daje się zauważyć Twoje zaangażowanie w adopcjach. Szacun dziewczyno.

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Czw lut 24, 2011 9:52 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

:ok: :ok: Ja też jestem fanką Beci :ryk: :ok:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Czw lut 24, 2011 9:57 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

golla pisze:Tak, tak fajnie Becia, że działasz, bo bez Ciebie Szarotek spędziłby lata w schronisku. Daje się zauważyć Twoje zaangażowanie w adopcjach. Szacun dziewczyno.

To nie ja...
Zostałam poproszona o założenie wątku Szarotkowi poprostu.
Zawsze mam obawy przed wypowiadaniem się o kocie , którego sama nieznam i nic o nim nie wiem ponad to,co mi ktoś przekarze..ale jeśli chociaz tak mogę pomóc to pomagam;)

Ciągle mamy nowe zgłoszenia , wystarczy śledzić FB fundacji....ręce opadają :(
Obrazek[b]

becia_73

Post » Czw lut 24, 2011 9:57 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Ale wiecie co... Przecież można w schronie sprawdzić stosunek do innych kotów... Jasne, że nie jest to w 100% pewne ale daje jakiś obraz. W naszym schronie tak robimy. Jak kot się burzy, warczy na widok innego kota i taka syt powtarza się drugi, trzeci raz to już jest jakieś ogólne pojęcie. Natomiast gdy podchodzi na lajcie, nie jest zainteresowany kotem jest szansa na to, że jest ok. Jasne, że w domu wszystko może się zmienić (zresztą, który kot jest w 100% taki sam w domu jak w schronie), to też zalezy na jakiego kota dany kot trafi ale generalnie daje to jakiś obraz sytuacji...
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Czw lut 24, 2011 9:58 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

becia_73 pisze:Ciągle mamy nowe zgłoszenia , wystarczy śledzić FB fundacji....ręce opadają :(

wrzucisz link na to fb?
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Czw lut 24, 2011 10:01 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Catnaperka pisze:Ale wiecie co... Przecież można w schronie sprawdzić stosunek do innych kotów... Jasne, że nie jest to w 100% pewne ale daje jakiś obraz. W naszym schronie tak robimy. Jak kot się burzy, warczy na widok innego kota i taka syt powtarza się drugi, trzeci raz to już jest jakieś ogólne pojęcie. Natomiast gdy podchodzi na lajcie, nie jest zainteresowany kotem jest szansa na to, że jest ok. Jasne, że w domu wszystko może się zmienić (zresztą, który kot jest w 100% taki sam w domu jak w schronie), to też zalezy na jakiego kota dany kot trafi ale generalnie daje to jakiś obraz sytuacji...

Myślę,że takie testy są do zrobienia,ale tak jak Asia pisała nie są w 100% wiarygodne..
Same mamy przykłady kotów w fundacji które początkowo agresywne po czasie zaczynają "olewać" pozostałe lub poprostu dadzą czasem komuś po głowie i tyle ...

Najważniejsze,że kocurek jest na TOPIE i ,że nie spada gdzies w czeluscie forum....może ktoś się skusi na niego :)
Obrazek[b]

becia_73

Post » Czw lut 24, 2011 10:01 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Obrazek[b]

becia_73

[poprzednia][następna]