Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto lut 22, 2011 18:16 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Etka pisze:dostalam info o wyrzuconym domowym kocie.
Na Świetosławskiego.
Kota wyrzucili 4 miesiace temu, wlascicielka zmarla, rodzinka mieszkanko sprzedala, pieniazki podzielili a kot won na bruk. Byly dwa, podobno jednego wzieli drugiego zostawili pod kamienica.
Kot sliczny krowek z maska zorro, osoby dokarmiajace mowia ze niekastrowany.
Na te mrozy dostal budke, na szczescie pozwalaja by byla, jest okryta przed sniegiem by nie zasypal.

Dzis z kolezanka bylysmy po niego, jest nieufny do obcych i ucieka mimo iz pani karmiacej daje sie glaskac i pcha jej sie do domku. Nam dzis zwial.
Problem jest taki ze bylysmy po niego ale tak naprawde nie mamy gdzie go ulokowac.
Kolezanka ma kwarantanne z b. chora koteczka, absolutnie nie moze tam byc dodatkowego nowego wirusa- ewentualnego bo kot nie wyglada na chorego choc napewno ma problem z zabkami bo je tylko rozdrobnione.

Czy fundacja ma moze miejsce na kastracje i kwarantanne?
My potem przejelybysmy opieke nad ta kocia bieda.

właśnie z kwarantanną najgorzej :(
przez ten mróz siedzą u nas 2 kotki, które miały być wypuszczone po sterylkach w miniony weekend i blokują miejsca, a kolejka czeka...

sterylki finansowane prze Miasto: Przybylski i Polanka :ok: czyli to, o co prosiłam :D
podobno 350, ale może być więcej
co i jak, gdzie się zgłaszać po upoważnienia napiszę jutro, muszę zadzwonić do Usług Komunalnych
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Wto lut 22, 2011 18:24 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

to ja bym wyciachała tego kota ze Świetosławskiego, jak mozesz Aniu załatw mi takowe oświadczenie please. O ile mozna prosic.
I jeszcze moze dla jeszcze jednego Wacusia dworcowiaka, dziewczynom zostało by na dzikusy wiecej pieniedzy a on jest na DT u mojej kolezanki.

tego kota tam nie moge zostawic, jeszcze nie wiem co zrobie ale musze go zabrac.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto lut 22, 2011 22:07 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Etka pisze:to ja bym wyciachała tego kota ze Świetosławskiego, jak mozesz Aniu załatw mi takowe oświadczenie please. O ile mozna prosic.
I jeszcze moze dla jeszcze jednego Wacusia dworcowiaka, dziewczynom zostało by na dzikusy wiecej pieniedzy a on jest na DT u mojej kolezanki.

tego kota tam nie moge zostawic, jeszcze nie wiem co zrobie ale musze go zabrac.

nie musicie prosić - należą się "jak psu zupa" ;)
w tym tygodniu powinnam mieć już te upoważnienia
no i dworcowe też będzie można ciąć, jeśli jeszcze są takie potrzeby
Obrazek

fuerstathos

Post » Wto lut 22, 2011 22:13 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

fuerstathos pisze:
Etka pisze:to ja bym wyciachała tego kota ze Świetosławskiego, jak mozesz Aniu załatw mi takowe oświadczenie please. O ile mozna prosic.

nie musicie prosić - należą się "jak psu zupa" ;)
w tym tygodniu powinnam mieć już te upoważnienia
no i dworcowe też będzie można ciąć, jeśli jeszcze są takie potrzeby

Na dworcu jeszcze trochę zostało do zrobienia. Dobrze, że będą talony na sterylki bo tak by mogło nam nie starczyć na wszystkie.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto lut 22, 2011 22:14 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

o to super Aniu :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto lut 22, 2011 22:55 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Mail dotarł, dziękuję bardzo :)
W weekend wydrukuję ulotki, dostarczę do księgowej i w inne ważne miejsca ;)

W lecznicy Na Polance była sterylizowana moja kotka, Nad Wierzbakiem miała operację kotka mojego dziadka. Fachowa opieka, zaufanie do weterynarza. Obie lecznice polecam :D

Ustawiam się już w kolejce po upoważnienia, trzeba działać zanim będzie za późno...

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Śro lut 23, 2011 2:17 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z261749264

Około 12 lutego zaginął kocur w wieku 2 lat.
Nie jest kastratem.
Stosunkowo nieufny wobec obcych i dość żywiołowy.
Umaszczenie typu tygrysek.

Jeśli ktoś posiada jakiekolwiek informacje, gdzie może się on znajdować, bardzo proszę o kontakt.

e-mail: / nieaktualne /
tel: / nieaktualne /

albo powinnam odpocząć, albo ten adres wydaje mi się znajomy...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lut 23, 2011 16:37 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

fuerstathos pisze:
sterylki finansowane prze Miasto: Przybylski i Polanka :ok: czyli to, o co prosiłam :D
co i jak, gdzie się zgłaszać po upoważnienia napiszę jutro, muszę zadzwonić do Usług Komunalnych

Jest jeszcze jedna klinika - na Zbąszyńskiej ;)

Molli

Post » Czw lut 24, 2011 20:37 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Molli pisze:
fuerstathos pisze:

Jest jeszcze jedna klinika - na Zbąszyńskiej ;)

Doczytałam już ;) O dwóch wiedziałam "z przecieków", trzeciej się nie spodziewałam. Ale ogólnie rewelacja - 3 różne punkty Poznania, 3 dobrych wetów. O to chodziło :ok:

---

Przyjechała karma dla wolnożyjących :1luvu:

Mamy 60 kg suchej + 30 puszek. Zaraz rozwiozę.
Obrazek

fuerstathos

Post » Czw lut 24, 2011 23:14 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

fuerstathos pisze:
Doczytałam już ;) O dwóch wiedziałam "z przecieków", trzeciej się nie spodziewałam. Ale ogólnie rewelacja - 3 różne punkty Poznania, 3 dobrych wetów. O to chodziło :ok:

---

Przyjechała karma dla wolnożyjących :1luvu:

Mamy 60 kg suchej + 30 puszek. Zaraz rozwiozę.

Ja również nie spodziewałam się trzeciej lecznicy.
Ale dobrze, że taka została wybrana. Z tą akurat nie miałam doczynienia, ale jak piszesz że dobra to bardzo się cieszę.
W tym roku naprawdę się postarali :)

---

Przelew dotarł.
Bardzo dziękuję w imieniu kotki, znajomej i swoim :1luvu:

Molli

Post » Pt lut 25, 2011 2:33 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

ogłoszenie brzmi fajne (może poza tym ogródkiem), może macie prodzieciastego kota ? :)

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z262648697

Witam, niedawno zdechł nasz ukochany kiciuś, gdyż bardzo zachorował. Szukam zatem dla dzieci moich spokojnego kotka, najlepiej dorosłego. Mamy ogródek. Kontakt przez gumtree lub gg: 11933625

:ok: :ok: :ok:

a w temacie kastracji- bardzo się cieszę, że w większości miast samorządy pomyślały o dofinansowaniu w lutym, a nie w maju jak drzewiej bywało :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto mar 01, 2011 22:19 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

fuerstathos pisze:co i jak, gdzie się zgłaszać po upoważnienia napiszę jutro, muszę zadzwonić do Usług Komunalnych

Czy Koci Pazur wystawia już upoważnienia?
Potrzebuję 2 talony "na już" bo znajoma złapała 2 kotki spod sklepu.

Molli

Post » Śro mar 02, 2011 19:47 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

tak sobie sprawdzam co na świecie słychać..
http://koteria.org.pl/dotacje-miasta-w-2011-r/

a w Poznaniu problemem jest 30 tys. na pomieszczenie na kwarantannę dla kotów w schronisku :(
Obrazek

fuerstathos

Post » Śro mar 02, 2011 22:46 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Od jakiegoś czasu pod naszą opieką pozostaje Negra - bezzębna kotka, raczej dość wiekowa, niezdolna do życia na wolności. Trochę trwało leczenie świerzba, przy okazji okazało się, że w uchu są jakies trwałe zmiany.

Obrazek

Jakby mało jej przeżyć było, to jeszcze w tym roku coś jej na tyłku wyrosło. Zostało wycięte i poddane badaniom.
Rozpoznanie: mięsak wrzecionowatokomórkowy - nowotwór złosliwy. :( :( :(

Wycięte było oczywiście z "zapasem bezpieczeństwa", jednak nowotwory nigdy nie mają dobrych rokowań :( Eh...
Obrazek

fuerstathos

Post » Czw mar 03, 2011 0:15 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Biedna Negra :cry:

---

Fuerstathos - wielkie dzięki :1luvu:
Miejmy nadzieję, że dzikuski wytrzymają do piątku ;)

Wiesz co, tak sobie myślę. Magda najczęściej prosi mnie o pomoc dopiero po złapaniu kota. "Normalne" koty może u siebie przetrzymać dłużej, do czasu aż załatwię dla kota sterylizację i jeszcze po sterylizacji przetrzymuje, żeby rana się nie paprała. Dzikuski trzyma krócej. Nie chciałabym, żeby doszło do kolejnej takiej sytuacji, że złapie dzikie koty a za sterylką trzeba poczekać kilka dni, bo wiadomo, że dzikie koty nie zawsze czują się bezpieczne, stają się osowiałe, mogą popaść w depresję. Czy mogłabym prosić o wypisanie 10 upoważnień? Teraz przed wiosną na pewno coś jeszcze złapiemy (albo znajoma, albo ja) Byłabym spokojniejsza, gdybym wiedziała, że talony są w lecznicy i krócej trzeba czekać za terminem.

Molli

[poprzednia][następna]