Niezwykłe Zosia i Klara:) - specj. od chorób ukł.pokarmowego

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 22, 2011 23:01 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Z Zosią coś niedobrego się dzieje.

Wygłupiasz się...

Jeśli to kwestia zatkania (w co wierzę) to musiało być duże i pewnie kłąb futra podrażnił przełyk bądź przewód pokarmowy i stąd lekka krew w wymiotach. Brzmi spójnie. jednak najważniejsze że oględziny są ok. Dobrze że jest badanie krwi. I kicia zaopiekowana.

Głaski dla fiter i Dużych :1luvu:

Jak pani wetka blondynka z lekkimi loczkami to ta ok, której nazwiska nie pamiętałam. :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lut 23, 2011 9:13 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Z Zosią coś niedobrego się dzieje.

Tak tez powiedziała wetka - że porządnie jest zatkana. I pani faktycznie stwierdziła że kicia kupki nie robiła tego dnia bo tylko jedna w kuwecie była.

Dzisiaj już bez wymiotów, ale to pewnie też działanie leków. Niestety nadal osia osowiała siedzi, a raczej chowa się (jak nie ona, u mnie zawsze pierwsza była do wszystkiego), przeniosła się spod kanapy do szafy :( Mruczy cichutko przy głaskaniu, a zawsze głośno mruczała :( Martwię się, bo ewidentnie bidulka cierpi.
magdajedral

Post » Śro lut 23, 2011 9:17 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Z Zosią coś niedobrego się dzieje.

magdajedral pisze:Już po wizycie.

Kicia dostała kroplówkę, jakiś antybiotyk, coś na odetkanie, bo prawdopodobnie była zatkana (bo jednak kitka myje się non stop prawie) i przez to osowiała. Miała też troszkę obnizoną temperaturę oraz była odwodniona co chyba normalne jest przy wymiotach. Pobrano jej krew, jutro wyniki i kontrola. Dostała tez jakiś lek do podania jutro rano.
Z opisów zachowania kici to zachowywała się do dzisiaj popołudnia normalnie. Jednak pani się zaniepokoiła gdy zbyt długo nie wychodziła spod kanapy, no i gdy zobaczyła te wymioty.
No cóż, teraz już wracają do domku, kicia (i pani) już spokojniejsza. Wetka tez obejrzała dokładnie brzuszek pod kątem guzków i wszelkich zmian. Nic nie zaobserwowała, więc moje przypuszczenia były raczej bezpodstawne.
Mam nadzieję że te dziwne objawy to fakt, że kicia bardzo stresowo reaguje na zmianę miejsca. Tym bardziej, że pani powiedziała że dwa razy nalała jej na łóżko (pierwszego dnia). Teraz już tego nie robi. Musiała dziewczyna zaznaczyć swój teren i tyle. U mnie na początku też reagowała na wszystko strasznie nerwowo, a potem jej przeszło. Poradziłam pani feliwaya. Jutro będzie kupiony.

Magda za to co zaraz napiszę, to wiem, że do wieczora zjawisz się u mnie by mnie wtłuc konkretnie...
Zosia to za z ogonkiem krzywym?
Bo jak tak, to na Feliway'a zatrybi.
A jak Zosia to ta druga, to reakcji żadnej.
najszczesliwsza

Post » Śro lut 23, 2011 9:42 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Z Zosią coś niedobrego się dzieje.

Nikogu tłuc nie zamierzam :) I nie dziwię się że ktoś nie pamięta, która to Zosia a która Klara. W końcu one były u mnie i najważniejsze że ja je odróżniam.

Zosia to ta ze złamanym ogonkiem. Ja feliwayem psikałam zanim do mnie przyjechały i pierwszy tydzień. Wydaje mi się że działało na obie. Przy czym to Zosia szybciej się przyzwyczaiła do noego miejsca, z Klarą trwało to znacznie dłużej. A teraz jest odwrotnie - Klara jak to powiedziała pani Ania, zachowuje się jakby mieszkała z nimi od lat. A Zosia taki troszkę outsider jest. A teraz choróbsko tym bardziej potęguje jej izolację. I najgorsze, że ona nie powie co boli i trzeba bardziej na czuja leczyć.
Mam nadzieję, że to osowienie to wina boleści brzuszka i jak już się kicia odetka to znów wróci do formy.
magdajedral

Post » Śro lut 23, 2011 9:47 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Z Zosią coś niedobrego się dzieje.

Ja też ich nigdy nie odróżniam :oops: dlatego lepiej było, jak były Klara i Klara. Się człowiek przynajmniej nie pomylił. :mrgreen:
Wiecie co, ja myślę, że takie przytkanie to poważna sprawa jest. Nie chcę broń Boże straszyć, ale już nie raz czytałam, że to poważne skutki ma. Parafine sie chyba daje. Moje nigdy nie miały, więc z obserwacji nic nie napiszę. A czas ucieka. Głupia jestem w tym temacie, ale jakoś mi straszno.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lut 23, 2011 10:37 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Z Zosią coś niedobrego się dzieje.

trzymam kciuki za zdrówko Zosi, z tą parafiną też słyszałam że przy zatkaniach się podaje, żeby był lepszy poslizg.

Tusinka

Od: Pon cze 04, 2007 15:43

Post » Śro lut 23, 2011 13:45 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Z Zosią coś niedobrego się dzieje.

jasdor pisze:Ja też ich nigdy nie odróżniam :oops: dlatego lepiej było, jak były Klara i Klara. Się człowiek przynajmniej nie pomylił. :mrgreen:
Wiecie co, ja myślę, że takie przytkanie to poważna sprawa jest. Nie chcę broń Boże straszyć, ale już nie raz czytałam, że to poważne skutki ma. Parafine sie chyba daje. Moje nigdy nie miały, więc z obserwacji nic nie napiszę. A czas ucieka. Głupia jestem w tym temacie, ale jakoś mi straszno.

One były Sonia & Sonia :1luvu:

No ja testowałam na nich Feliway i Zosia zatrybiła od razu, reakcja nagła miłość do mnie i do Safii i do każdej wystającej naszej części ciała, Klara siedziała pod łóżkiem, ale to Klara przerabiała wtedy kroplówkę...
najszczesliwsza

Post » Śro lut 23, 2011 13:47 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Z Zosią coś niedobrego się dzieje.

No właśnie, SONIE :oops: ale wpadka. No nic zwał, jak zwał , ale jakieś dobre wieści chcemy :ok: :ok: :ok: :ok:

jasdor

Post » Śro lut 23, 2011 13:57 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Z Zosią coś niedobrego się dzieje.

No ja też bym chciała ale na razie bez zmian. Zosieńka ma dzisiaj przymusową dietkę, może pić tylko wodę, bo była odwodniona. Wieczorem jadą na kontrolę do lecznicy i po odbiór wyników badań. Jak już coś będę wiedziała to dam znać. A teraz kciuki za zdróweczko koteczki potrzebne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Ja też właśnie mam nadzieję, że Zosia zatrybi z Feliwayem. Bo Klarze to naprawdę nie potrzeba przyspieszaczy oswajania :)

Nie wiem jak Wam ale mi mimo wszystko łetwiej pisać Zosia i Klara niż Sonia ze złamanym ogonkiem i Sonia z prostym ogonkiem :)
magdajedral

Post » Śro lut 23, 2011 14:12 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Z Zosią coś niedobrego się dzieje.

Postaram się zapamiętać która jest która...

Ale zważywszy, że pytam jakiś tysięczny piąty raz, to... :pig:
najszczesliwsza

Post » Śro lut 23, 2011 14:36 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Z Zosią coś niedobrego się dzieje.

Nie ma znaczenia jak mają na imię, ważne aby były zdrowe!!!! I trzymaj kciuki za to :ok:
magdajedral

Post » Śro lut 23, 2011 15:25 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Z Zosią coś niedobrego się dzieje.

To fakt, pani przeziębiona jak cholera, sama do lekarza nie poszła, ale z kotem do weta to od razu :)
magdajedral

Post » Śro lut 23, 2011 15:55 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Z Zosią coś niedobrego się dzieje.

magdajedral pisze:To fakt, pani przeziębiona jak cholera, sama do lekarza nie poszła, ale z kotem do weta to od razu :)

i tak powinno być! :D

Tusinka

Od: Pon cze 04, 2007 15:43

Post » Śro lut 23, 2011 18:16 Re: Niezwykłe Zosia i Klara:) Z Zosią coś niedobrego się dzieje.

Tusinka pisze:
magdajedral pisze:To fakt, pani przeziębiona jak cholera, sama do lekarza nie poszła, ale z kotem do weta to od razu :)

i tak powinno być! :D

Czyli ja też jestem w porządku :mrgreen: Byłam dzisiaj u weta z kicią jednej pani, która ma ich 18 :strach: Poprosiła o pomoc, bo już sobie nie radzi. Kicia w okropnym stanie, a na dodatek w ciąży :(
No to zanalazłam sobie zajęcie na najbliższe tygodnie :roll:

jasdor

[poprzednia][następna]