casica pisze:Maryla pisze:Maria, Twoj pomysl na byle juz niestety wyjscie z tej sytuacji jest taki ze pani Skarbek wiedzac co sie tam dzialo 200 km od Wwy powinna byla te koty i psy wziac do siebie, do kawalerki
albo zajac sie wozeniem ich na sterylizacje sukcesywnie
to nic ze chodzi spac o 4 nad ranem, nie chodzilaby wcale, zaden problem
i w ten sposob powinna teraz tak wlasnie rozwiacac problem Korabiewic i inne
ja wyciagam takie wnioski i widze takie rady
dziekuje
A kto to jest owa pani Skarbek i ile ma obecnie kotów?
A mnie też zastanawia to, że zawsze Marylo pojawiasz się w takich wątkach, i zawsze w roli adwokata. Jak pamiętam, w wątku zbieraczki ze Szczecina również. Fakt, że pani Iza odrzuca każdą sensowną pomoc, że kolejni wspomagający ją rezygnowali, że nie kastruje, nie szczepi, z trudem wydaje do adopcji koty, to wszystko nie robi na Tobie wrażenia. Bronisz takich działań. Działań ewidentnie fatalnych. Po co? W jakim celu?
Pani Skarbek jest prezesem Fundacji Canis i niektorym sie wydaje ze powinna rozwiazywac wszystkie kocie i psie problemy w Wwie i nie tylko
codziennie dostaje zgloszenia telef o zabraniu skads kilku/kulkunastu zwierzat i to natychmiast
do siebie albo gdzie chce , bo jak nie .....(grozba) - w koncu od tego sa fundacje
podaje ja jako przyklad bo mieszka tak samo jak my i mozliwosci ma takie same jak my - ale wymagania w stosunku do niej sa takie, ze ja np. nie wytrzymalabym tego psychicznie
zeby nie zostac kolekcjonerka musi odmawiac choc w wiekszosci przypadkow oznacza to dla zwierzaka wyrok

sama ma przypadki szczegolne, koty i psy chore, z cukrzyca, mocznica, ze schorzeniami neurologicznymi, niewidome
takie na "kocie dozywocie" jak ja to kiedys nazwalam
a o mnie: ja nie wystepuje w roli adwokata: z reguly to co mi przypisujesz czyli obrone wykazuje w sytuacjach ktorych nawet nie znam - zupelnie nie wiem jak wygladaja domy osob ktorych podobno bronie
ja sie wypowiadam w kwestii takiej:
jesli nie chcesz osobiscie pomoc, tzn. zabrac tych zwierzat, wyleczyc i wyadoptowac to nie probuj tego naprawiac, bo pogorszysz im sytuacje, trafia do schronow, albo do nieodpowiedzialnych ludzi jesli ich adopcja zajma sie osoby nieodpowiedzialne
jesli choc w jednym watku zbieraczek chcesz rozwiazac ich problem swoimi i innych odpowiedzialnych osob rekami to masz moje na to pelne przyzwolenie i poparcie