Co zrobić z kotką po sterylce? nie ma gdzie wypuścić :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 21, 2011 22:49 Re: Co zrobić z kotką po sterylce? nie ma gdzie wypuścić :(

Jeżeli kotka będzie bezpieczna, będzie miała szansę na socjalizację - to decyzja dobra, choć kosztowna :(
A jest szansa na zabranie kici, gdyby oswoiła się zupełnie i np znalazł się chętny na nią dom?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pon lut 21, 2011 23:26 Re: Co zrobić z kotką po sterylce? nie ma gdzie wypuścić :(

Liwia_ pisze:Jeżeli kotka będzie bezpieczna, będzie miała szansę na socjalizację - to decyzja dobra, choć kosztowna :(
A jest szansa na zabranie kici, gdyby oswoiła się zupełnie i np znalazł się chętny na nią dom?

Myśle,że tak,nie będzie problemu.
Wole te 40 zł,niż widzieć ją zamarznięta,czy na ulicy.
Ja jednak czarno widze jej dalsze oswajanie...nie mam doświadczenia

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Wto lut 22, 2011 7:41 Re: Co zrobić z kotką po sterylce? nie ma gdzie wypuścić :(

a może by ją poogłaszać jako np. kotkę wychodzącą, dzikuskę, może znajdzie dom, nie takie cuda zdarzały się na forum
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto lut 22, 2011 17:52 Re: Co zrobić z kotką po sterylce? nie ma gdzie wypuścić :(

Mam znajomą w górach w Ustroniu, wiem że lubi koty ostatnio jej kot przeprowadził się do sąsiadów może będzie chętna, ale nie gwarantuję. Czy jest jakis transport czy musiałabym ja sama zawieźć?
ObrazekObrazek
Obrazek

AlayaShirin

Od: Sob sty 29, 2011 15:08

Post » Wto lut 22, 2011 17:54 Re: Co zrobić z kotką po sterylce? nie ma gdzie wypuścić :(

Czasami jeżdżę w tamtą stronę - tylko wszystko zależałoby od daty, bo niedługo wyjeżdżam na ponad 2 tygodnie.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto lut 22, 2011 18:06 Re: Co zrobić z kotką po sterylce? nie ma gdzie wypuścić :(

To super że tam jeździsz, w razie czego będzie miał kto koteczkę zaweźć!

To jest domek w górach wśród pól daleko od drogi, Babcia mieszka sama tylko z psem który jest przyzwyczjony do kotów. Da mu zjeśc pozwoli sie przespać na kanapnie pogłaszcze ale nie sądze żeby na siłę go socjalizowała, jeżeli kotek sam nie będzie chciał się głaskać to ona za nim biegać nie będzie. Muszę sie jednak spytać czy jest chętna dalej na kota, czy już ma nowego. Jak będę wiedział coś to dam znać.

Zastanawiam się jednak czy lepiej przedtem kota troche nie pooswajać, bo Babcia oswajać go nie będzie i kotek może sobie gdzieś po prostu pójść i wieść po nim zaginie.
ObrazekObrazek
Obrazek

AlayaShirin

Post » Wto lut 22, 2011 18:32 Re: Co zrobić z kotką po sterylce? nie ma gdzie wypuścić :(

ja myśle,że ona nie nadaje sie do domu wychodzącego.Ona po prostu wyjdzie i nie wróci...

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Wto lut 22, 2011 22:07 Re: Co zrobić z kotką po sterylce? nie ma gdzie wypuścić :(

Po głebszym przemyśleniu sprawy też doszłam do wniosku, że w domu wychodzącym może wyjść w pole i nie wrócić... Powidziałabym że jest to prawie pewne.

Mogłaby mieć ewentualnie dom wychodzący ale najpierw przez kilka miesięcy musiałby mieszkać w tym domu i nie być wypuszczana na dwór, póki nie uznałaby że to jest jej miejsce, wtedy ewentualnie można ją wypuścić i najpierw musiała by wychodzić pod kontrolą człowieka.
Przygarnełam niedawno dorosłą kotkę którą chodziła po dworze. Na razie jej nie wypuszczam póki nie uzna że u mnie jest jej dom bo boję się, że wróci tam gdzie przedtem mieszkała.
ObrazekObrazek
Obrazek

AlayaShirin

Post » Wto lut 22, 2011 22:57 Re: Co zrobić z kotką po sterylce? nie ma gdzie wypuścić :(

jest zima i jest dużo duzo czasu aby koteczka przyzwyczaiła się do ludzi i do miejsca. Potem, jak wyżej trochę wychodzenia z człowiekiem (szelki) i zawsze kitka znajdzie domek a zwłaszcza w porze kolacji :D
Super miejsce. Jeśli jest na prawde możliwość to zróbcie wszystko co się da. :D :D :D
trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

[poprzednia]