Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-pies. Po egzaminie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 22, 2011 20:34 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

magdaradek pisze:ale boskie foty :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Gadget jest ślicznym, kompaktowym koteczkiem :love:
Gabryś lśni jak nieprzymierzając psu jajka :twisted:
a Rustie jest cudnym, uroczym psiakiem.
No a Georg......bezkonkurencyjny :ok:

kciałam zauważyć, że psu już nic się nie świeci :P Ciocia Ania załatwiła wszystko za jednym podejściem. Ale dobrze, że przekazała jednak powyższe do utylizacji, a nie na naszą półkę w kuchni. :roll:
Patmol, dzięki. Kcesz pieseczka? 8)

Idę pomarznąć, bo Rustie musi siku :twisted:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto lut 22, 2011 20:38 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

Syscy pienkni, ale Gabryś najpinkniejsy :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto lut 22, 2011 20:39 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

A mi się najbardziej podoba ostatnia fotka Georga :mrgreen:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lut 22, 2011 20:40 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

Gadget rzondzi. Będzie taki boski jak ja.
Morfeusz

A Gabryś ma tak mądre spojrzenie jak ja.
Kefir

a wszyscy są fajni a psiak jakiś wielki...?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto lut 22, 2011 20:42 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

Gadget ślicznota jedna, cudnie chlapnięty czarną (a może białą "farbą") :1luvu: . Urosło się, urosło... Gabryś tez już kawał chłopa :1luvu: . Rustie jest naprawdę fajny :1luvu: . Z kotami nieźle. Georg nawet go olewa... Ja bym tego... no...Rustie no teges... :mrgreen:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto lut 22, 2011 20:57 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

nie poszliśmy marznąć, bo Rustie jeszcze nie chce... o północy z nim nie pójdę, mowy nie ma. Może jak TŻ wróci za pół godziny, to z nim pójdzie 8)

Georg ma minę jak zwykle. On zawsze tak reaguje na aparat, nawet jak wołam, a wie, że mam pstrykadło w ręku, to się nie odwróci. Musi Indianin - boi się, że mu duszę ukradnę :roll:

Daga, pies nieduży, może do kolan. Zobacz sobie na focie z Gabrysiem - Gabryś ma ok. 8 m-cy. Na szczęście nie znalazłam bernardyna...

Gadget jest faktycznie kompaktowy i chyba taki pozostanie. Ja i tak się cieszę, bo chociaż trochę urósł i jest szansa, że jego flaczki też urosły... Ale niestety jest niedorozwinięty, w każdym aspekcie. Mówię to całkiem poważnie. Jeśli chodzi o budowę fizyczną - to widać na zdjęciach: jest zbyt mały, ma krótkie nogi i okrągły brzuszek - wygląda jak powiększony jak koci maluszek, taki ok. 2 miesięczny. Psychicznie i emocjonalnie - nie wyrósł z wieku 3 m-cy. Tylko te oczy. To czasem aż straszne, kiedy się mu patrzy w oczy. Są wręcz stare :(
Kiedyś rozmawiałyśmy z koleżankami ze szkoły, z Aniami zresztą też o tym rozmawiałam, że wobec tak wielkiej bezdomności, żeby działać globalnie - należałoby chyba takie zwierzęta usypiać. Ale jak? skoro on tak bardzo "żyje" - je jak wściekły, rozrabia, wszystko go ciekawi. Z drugiej strony - nie ma kompletnie instynktu samozachowawczego, po prostu nic nie rozumie i chyba nie zapamiętuje. Takie odnoszę wrażenie, że on nie pamięta co było wczoraj, ba! nie pamięta nawet tego, że 10 minut temu już dokładnie obejrzał i pomacał moje kolczyki. Przedmioty fascynują go wciąż od nowa...

Georg-inia

Post » Wto lut 22, 2011 21:03 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

Ty się ciesz moja droga, że on pamięta co to kuweta :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lut 22, 2011 21:03 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

Nie szczeka, nie szczeka...
Ty sie lepiej zapytaj CC, co było w tych cukierkach na zęby :lol:
I czy dla kotów tez są o takich właściwościach :twisted:

Foteczki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Wto lut 22, 2011 21:08 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

Inga - gdyby był w ślepym miocie, to...
Teraz żyje jak niepełnosprawny szczeniak - po prostu.
Ma szczęście, że to Wy go przygarneliście - po prostu.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto lut 22, 2011 21:20 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

No wreszcie jakieś fotki są - chociaż mało jak zwykle :twisted:

Gadget jest po prostu intelygenty inaczej i już :mrgreen: Ale jest śliczny i to wystarczy :kotek:

Już masz w domu jednego normalnego kota i ciągle humory miewa, więc ten przynajmniej jest zawsze zadowolony z życia.

Gabryś czudne czarnideło :1luvu:

Co do piesy się nie wypowadam, bo generalnie od kiedy nasza Tina odeszła jakoś nie jestem ich fankami :oops:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto lut 22, 2011 22:00 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

Gadget piękny, Gabryś też, Georg niesamowity a Rustie słodki :)
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Wto lut 22, 2011 22:02 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

AYO pisze:Inga - gdyby był w ślepym miocie, to...
Teraz żyje jak niepełnosprawny szczeniak - po prostu.
Ma szczęście, że to Wy go przygarneliście - po prostu.

AYO, gdyby był w ślepym miocie to nigdy bym się nie dowiedziała, czy jest normalny. Usypiam ślepe mioty. Chociaż pierwszy miot, który widziałam, a który został uśpiony - śnił mi się po nocach tygodniami - jestem twarda pod tym względem.

Madzia, ja co dzień cieszę się jak głupia, że jednak kibel to Gadget pamięta. :roll: A że kopie przy tym tak, że po każdej jego wizycie w kibelku mam sprzątanie od nowa, to już pikuś ;)

Marcia, Rustie nie szczekał od początku :lol: czasem warknie, czasem zapiszczy, ale nie szczeka. I mam nadzieję, że tak już zostanie :ok: jakby były takie "zaniemiające" cuksy dla kotów - chętnie bym nabyła :ok:

AgaPap, ja jakoś fanką psów tez nie jestem - zbyt się przyzwyczaiłam do względnego spokoju (szczekanie właśnie) i wygody (kuweta i swoboda wychodzenia i powrotu) w domu. Myślałam raczej o jakimś dużym psie ogrodowym, a nie takim pitku, co to się mieści w kocim koszyku i z którym trzeba trzy razy dziennie lecieć w na spacer. Ale co zrobić? miałam go zostawić na pewną śmierć na przelotówce? odwieźć do schronu? Jakby był agresywny do kotów - nie miałabym wyboru, ale to jest naprawdę łagodny i niegłupi pies. Puszczam go na lince na maksa, potem wołam. Leci do mnie jak wariat, dostaje cukierka. Przedwczoraj chyba, w domu, uczyliśmy się siadać na rozkaz. Dziś, przed chwilą na spacerze, przyleciał na zawołanie i sam z siebie usiadł. Kuma szybciutko. A ja mam w kieszeniach kurtki kocie chrupki :roll: najlepsze cukierki to są :roll:

Georg-inia

Post » Wto lut 22, 2011 22:05 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

Duża też kuma szybciutko! Ledwo piesek siadzie - dostaje smakołyk!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto lut 22, 2011 22:06 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

Wiadomo, że inaczej postąpic nie mogłaś, tym bardziej, że z tego co pamiętam to już jakieś piesowe masz na koncie w wyadoptowanych :ok: Mi bardziej chodziło o to, że od kiedy koty u mnie w domu zamieszkały to całkowicie ich się we władanie oddałam :mrgreen: Ale jakby była potrzeba to wiadomo co bym zrobiła, to samo co Ty :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto lut 22, 2011 22:18 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

dagmara-olga pisze:Duża też kuma szybciutko! Ledwo piesek siadzie - dostaje smakołyk!

:lol: tak trza na początku! Zwierzęcy psycholog mi powiedział, to się stosuję :lol: tylko nie wiem jak go oduczyć ciągnięcia na smyczy... jak idzie sam ze mną, to jeszcze jako tako, może dlatego, że gadam do niego cały czas i strofuję słownie, ale jak idziemy razem z Wieśkiem, to jest masakra. Chyba kantarek trzeba będzie kupić :roll:

Georg-inia

[poprzednia][następna]