Nim..3 Schr.Łódź- Maciuś bez domu:( Rudiś...:((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 22, 2011 18:29 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT i Biały w TDTuAtli

Przeczytajcie moje wpisy uważnie.
Chciałam zabrać kota do renomowanej kliniki, byłam umówiona z wetką i skonsultowałam ten przypadek z nią telefonicznie. Uzgodniłam z wolontariuszką, że go tam przywiezie, a jeśli okaże się, że kot jest w stanie niezagrażającym moim kotom, przywiozę go do siebie sama. Dzwoniłam do schroniska. Na forum dałam się prześwietlić 2 pokolenia wstecz. Deklarowałam, że mam na to fundusze. Zaprosiłam na wizytę.
Zostałam zgnojona, zwyzywana. I oddałyście kota komuś, kto: a) nie może go teraz wziąć, bo jest w szpitalu, b) TDT też nie może być TDT, teraz szukacie TTDT. I to tylko dlatego, że to koleżaneczki z forum.

Ponawiam pytanie: dla kogo to robicie? Kot na tym nie stracił? Na pewno???
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Od: Wto sty 04, 2011 22:40

Post » Wto lut 22, 2011 18:31 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT i Biały w TDTuAtli

Justinek, jak chcesz pomagac to nie drecz tu wszystkich naokolo, rozejrzyj sie wokol, kociego nieszczescia wszedzie wbrod i na pewno tez w Twojej dzielnicy. Moze gdzies czeka na Ciebie zamarzajacy na mrozie kot.

Ja tu nikogo nie dręczę. Ja chcę, żebyśmy uniknęli takich nieprzemyślanych sytuacji w przyszłości.
A takiego biednego zmarźlaka mam w garderobie, w izolatce. Lekarz nie pozwala go wypuścić nadal. Czekamy jeszcze na wyniki moczu, moim zdaniem jeszcze nie powinniśmy kończyć kuracji antybiotykami.
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Post » Wto lut 22, 2011 18:32 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT i Biały w TDTuAtli

Justinek Warszawa pisze:Przeczytajcie moje wpisy uważnie.
Chciałam zabrać kota do renomowanej kliniki, byłam umówiona z wetką i skonsultowałam ten przypadek z nią telefonicznie. Uzgodniłam z wolontariuszką, że go tam przywiezie, a jeśli okaże się, że kot jest w stanie niezagrażającym moim kotom, przywiozę go do siebie sama. Dzwoniłam do schroniska. Na forum dałam się prześwietlić 2 pokolenia wstecz. Deklarowałam, że mam na to fundusze. Zaprosiłam na wizytę.
Zostałam zgnojona, zwyzywana. I oddałyście kota komuś, kto: a) nie może go teraz wziąć, bo jest w szpitalu, b) TDT też nie może być TDT, teraz szukacie TTDT. I to tylko dlatego, że to koleżaneczki z forum.

Ponawiam pytanie: dla kogo to robicie? Kot na tym nie stracił? Na pewno???

Czy do ciebie nie dociera, ze po enuncjacjach o klaustrofobii, balkonie i tak dalej ktoś może się bać powierzyć ci kota? Przepraszam za OT, ale czytać się tego nie da...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto lut 22, 2011 18:32 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT i Biały w TDTuAtli

Justinek Warszawa pisze:Gratuluję!
I podsumujmy:
Zgłosiły się 3 domy: Abradaque chciała dać DS, rodzice TŻ Catnaperki i ja - DT. Ja deklarowałam kompleksowe leczenie i fundusze na to oraz znalezienie domu docelowego.
Wszystkie odrzuciliście z wyzwiskami, szantażami, wyrzucaniem z wątku etc.
Wybraliście koleżaneczkę, a właściwie koleżaneczkę koleżaneczki - czyli TDT. Teraz nie macie co zrobić z kotem, zaraz się okaże, że też za co nie macie.
Dobrze Wam tak!
Na pewno kierujecie się dobrem kotów?
Wątpię, szacowne towarzystwo wzajemnej adoracji, banerków i podbijania wątków.

po pierwsze: bądź łaskawa mnie nie obrażać, bo sobie tego nie życzę
nie jestem niczyją koleżaneczką, a już napewno nie dla ciebie.
po drugie: czytaj ze zrozumieniem! póki co nie ma alarmu, bo: 1. jest DS, 2. ja chłopaka nie wyrzucam, siedzi u mnie bezpiecznie, a ja czekam na info z DS, do kiedy trzeba go przechować.
jak chcesz bić pianę, to proszę cię: idź gdzie indziej. to nie ten wątek.

co do pieniędzy, też jestem w stanie sfinansowac leczenie chłopaka, choć nie jestem córką bogacza z Łodzi.
ode mnie tyle.
EOT
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Wto lut 22, 2011 18:33 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT i Biały w TDTuAtli

a ja Ci odpowiem Justinek.
Nie trac energii na klotnie rozejrzyj sie wokol i pomoz innej kociej biedzie jak tak strasznie Ci na tym zalezy.

Ja jade zaraz zgarniac kota z mrozu bo jest -20. -20!!!

lepiej zrobic cos z pozytkiem niz znow prowokowac klotnie.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto lut 22, 2011 18:43 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT i Biały w TDTuAtli

Justinek, bo ja tez sie gubie...
w zeszlym tygodniu wzielas 2 koty na DT, oba dlugo sie nie beda nadawac do adopcji, o ile w ogole, co daj Boze.
Ile tych kotow chcialas wziac rownoczesnie?
Jeszcze persika, i kotke z kociakami...? :roll:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 7 >>

Post » Wto lut 22, 2011 18:54 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT i Biały w TDTuAtli

Arcana pisze:Justinek, bo ja tez sie gubie...
w zeszlym tygodniu wzielas 2 koty na DT, oba dlugo sie nie beda nadawac do adopcji, o ile w ogole, co daj Boze.

Do tego złożyła jeszcze kilka deklaracji w innych wątkach.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto lut 22, 2011 18:58 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT i Biały w TDTuAtli

Arcana pisze:Justinek, bo ja tez sie gubie...

Arcana, zapraszam na wizytę, mam ponad 80 metrów, zwierząt nie widać wcale, bo wszystkie dorosłe: śpią, leżą na wersalkach i kanapach. Cisza, spokój, żadnych bitw, prychania. Dom idealny, nikt nie uwierzyłby, że jest tu 6 kotów, w tym jeden podkanapowy. Do weterynarza 500 metrów, 2 kliniki całodobowe w okolicy, a ja siedzę w domu całą dobę, bo redaguję serię książek do lipca.
W czym problem?

Aron - tu adopcja za 2 miesiące, może więcej.
Bazyli - już jest ktoś wstępnie zakochany, zobaczysz, że za 3 tygodnie będzie miał superdomek u pisarza :)
Pers też już byłby u któregoś z sąsiadów i to jeszcze niewyleczony, żeby musieli się nim zajmować i żeby więź się szybciej wytworzyła, żeby w kota zainwestowali, a nie dostali za darmo takiego pięknego kocura.
kocięta ['] znalazłyby domki migiem, bo kocięta zawsze znajdują. Ale po co gadać o kociętach, które już uśpione? :(

Aha, NAJPIERW zadeklarowałam pomoc kociętom, a jak je uśpili, to persowi. To też istotne, co nie?
Ostatnio edytowano Wto lut 22, 2011 19:05 przez Justinek Warszawa, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Post » Wto lut 22, 2011 19:03 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT i Biały w TDTuAtli

Do tego złożyła jeszcze kilka deklaracji w innych wątkach.

Niby jakich? I kiedy, bo to ważne? W tym samym czasie?
Nie pisz nieprawdy.
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Post » Wto lut 22, 2011 19:04 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT i Biały w TDTuAtli

Justinek Warszawa pisze:Do tego złożyła jeszcze kilka deklaracji w innych wątkach.

Niby jakich? I kiedy, bo to ważne? W tym samym czasie?
Nie pisz nieprawdy.

Czy naprawdę MUSISZ zabagniać fajny i sensownie prowadzony wątek? Może nie zauważyłaś, ale on jest o kotach w potrzebie, a nie o tobie :roll:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto lut 22, 2011 19:10 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT i Biały w TDTuAtli

Justinek Warszawa pisze:Niby jakich? I kiedy, bo to ważne? W tym samym czasie?

Tu jest wszystko:
search.php?st=0&sk=t&sd=d&author_id=39329

I naprawdę - pozwól nam wreszcie odpocząć od swojej męczącej osoby.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto lut 22, 2011 19:24 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT i Biały w TDTuAtli

magaaaa pisze:
Justinek Warszawa pisze:Niby jakich? I kiedy, bo to ważne? W tym samym czasie?

Tu jest wszystko:
search.php?st=0&sk=t&sd=d&author_id=39329

I naprawdę - pozwól nam wreszcie odpocząć od swojej męczącej osoby.

:ryk: jaka inwigilacja :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Anna Kubica

Post » Wto lut 22, 2011 19:26 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT i Biały w TDTuAtli

Zamorek jest szczepiony co roku.
A Kaśka w domu późno będzie, będzie mogła to napisze.
Sytuacja jest opanowana i całkowicie pod kontrolą i nie ma powodu wszczynać znów kłótni.
:)

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Wto lut 22, 2011 19:57 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT i Biały w TDTuAtli

Nie kłócić się! :)
Celem rozładowania atmosfery zapraszam na bazarek dla postrzelonego Bejrutka:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=124511&start=0

:kotek:

:)

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Wto lut 22, 2011 22:23 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT i Biały w TDTuAtli

no to trochę białego szaleństwa:
Obrazek

Kasia pożyczyła mi dziś swoje koszulki. niektóre są trochę za luźne, ale jak tak dalej pójdzie, to będą w sam raz :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Baśka coś się dziś nie domyła. postanowiłem jej pomóc
Obrazek

lubię drapanie pod bródką
Obrazek

za uszami też mi pasuje
Obrazek Obrazek

no a tak w ogóle to czy ja nie jestem mega przystojny?
Obrazek

i jeszcze z Kasią. fajna jest - nie dość, że pożycza mi ciuchy, to jeszcze mnie kocha :mrgreen:
Obrazek
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

[poprzednia][następna]