Moderator: Moderatorzy
Ola&koty pisze:Cześć,
poranny pomiar dał nam wynik 528.
O godzinie 15:45 badanie pokazało 49 -teoretycznie wychodzi hipoglikemia ale kot jest ożywiony i nie wykazuje żadnych objawów, za 15 min zmierzymy jeszcze raz.
Nadiiska pisze:Bylam dzisiaj u swojej wetki po recepte,
Levemir powoli wycofuja, nie wiem czy jest sens przestawiac kota na te insuline, jezeli za jakis czas nie bede mogla jej nigdzie kupic. Moze jednak inna zastosowac?
Wetka nie jest za tym zeby zmieniac insuline : (
Ta informacja jest mało prawdopodobna. Faktem jest jedynie, że Levemir w Polsce nie jest na liście leków refundowanych. Najlepiej chyba zadzwonić do przedstawicielstwa Novo Nordisk w Warszawie, żeby uzyskać informację z pierwszej ręki.Nadiiska pisze:Bylam dzisiaj u swojej wetki po recepte,
Levemir powoli wycofuja, nie wiem czy jest sens przestawiac kota na te insuline, jezeli za jakis czas nie bede mogla jej nigdzie kupic. Moze jednak inna zastosowac?
Wetka nie jest za tym zeby zmieniac insuline : (
Właśnie cofnęłam się o kilka stron i zobaczyłam, że Twoje pytanie o peny zostało bez odpowiedzi.Ola&koty pisze:Aha, czy ktoś próbował podawać insulinę penem? I jak czyta się miarę na penie?
Potrzebna mi ta wiedza, bo za parę tyg planuję wyjazd a nie mogę zabrać ze sobą kota i wtedy zaopiekuje się nim moja mama, więc chciałabym ułatwić jej opiekę nad Garfem.
Nadiiska pisze:Ale Liwka jej ani razu od kiedy stosuje mietode 2 razy dziennie cukeir nie spadl do ponizej 300, stad moje zdziwienie.
I przeciez sie okazalo ze ona nie jest ketonowa kotka, to glukometr mi wyswietlam ketony ale zle je interpretowalam, z paskow nic nie wyszlo.
Nadiiska pisze:Liwia ona juz prawie miesiac dostaje ciagle 1 jednostke,
po godzinie zmierzylam jej cukier i ma 346, za godzine znowu zmierze
Użytkownicy przeglądający ten dział: anna1402, Darkmatter i 22 gości