Szarotek /Leoś w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 21, 2011 11:51 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Tyle kotów do oddania w Toruniu, sama mam jednego do wydania, ale Szarotka mi najbardziej szkoda, bo on ułomny jest. :(

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Pon lut 21, 2011 12:45 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Jutro coś więcej znowu będzie wiadomo , bo Justyna ( wolontariuszka) idzie do schronu więc postara się dowiedzieć jak najwięcej.
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon lut 21, 2011 12:50 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

becia_73 pisze:Jutro coś więcej znowu będzie wiadomo , bo Justyna ( wolontariuszka) idzie do schronu więc postara się dowiedzieć jak najwięcej.

to czekamy!
Cały czas palce zaciskam za Szarotka :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lut 21, 2011 19:42 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Ułomny,nie ułomny - ale słodki.
Wiem, że czasem sie dogadują po czasie, ale też, że nigdy, i że z jednym tak, z innym wcale..., nie ma mądrych jak sprawdzić, bez próby.. Chyba, że kocio jest znany wolontariuszom, dt ...jako taki a taki.
Szarotek jest słodki i dziwię sie, że go nikt nie wziął, jeśli np nie ma w ogóle kota :wink: - miziasty kot w domu to skarb :mrgreen:

Czy ktos wie - pierwszy raz wstawiałam banerki - dlaczego one są w pionie :!: , dlaczego nie w poziomie :?:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto lut 22, 2011 7:20 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

morelowa pisze:Ułomny,nie ułomny - ale słodki.
Wiem, że czasem sie dogadują po czasie, ale też, że nigdy, i że z jednym tak, z innym wcale..., nie ma mądrych jak sprawdzić, bez próby.. Chyba, że kocio jest znany wolontariuszom, dt ...jako taki a taki.
Szarotek jest słodki i dziwię sie, że go nikt nie wziął, jeśli np nie ma w ogóle kota :wink: - miziasty kot w domu to skarb :mrgreen:

Czy ktos wie - pierwszy raz wstawiałam banerki - dlaczego one są w pionie :!: , dlaczego nie w poziomie :?:

Może spróbuj jeden link przy drugim wstawić ...
Obrazek[b]

becia_73

Post » Wto lut 22, 2011 15:53 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Do góry Szarotku,po domek :ok:

Szkoda takiego kicia w schronie :(

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Wto lut 22, 2011 17:49 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Szarotku słodki wracaj na pierwszą,może ktoś się zlituje :ok:

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Wto lut 22, 2011 19:17 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Są jakieś nowe wiadomości o Szarotku?
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Wto lut 22, 2011 19:53 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Dotarłam po banerku i kibicuję za domek :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto lut 22, 2011 22:32 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Za Szarotka :ok:

golla

Post » Śro lut 23, 2011 0:54 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Chciałabym się więcej dowiedzieć o Szarotku.
Czy wiadomo jaki jest stan jego zdrowia?
Jak z oczkami?
Czy miał kontakt z psami?

Ewa JANCZUK

Od: Pt paź 06, 2006 22:38

Post » Śro lut 23, 2011 8:22 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Dla Szarotka :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro lut 23, 2011 8:40 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Ewa JANCZUK pisze:Chciałabym się więcej dowiedzieć o Szarotku.
Czy wiadomo jaki jest stan jego zdrowia?
Jak z oczkami?
Czy miał kontakt z psami?

Koleżanka dowiedziała się tylko tyle,że właścicielka kota załączyła list , z ktorego wynika ,że oddala kota do schroniska gdyż kocurek uwielbial wychodzić na dwór .pani obawiała się,że nie może zpewnic mu bezpieczeństwa a nie chciała go więzić na siłe, więc oddała go do schronu.podobno kocurek bardzo płakał jak mu nie pozwalała wychodzić na dwór.
Nie wiemy zatem jaki był faktyczny powód oddania kota.
Jeśli chodzi o ogonek, to podobno kocurek wcześniej już mieszkał u jakiś ludzi, którzy go znależli z kikutem ogona wieć niewiadomo jak go stracił.

Co do kontaktu z psami to nie mam informacji.

Kierowniczka schroniska powiedziała ,że jest chętna do współpracy, chętnie zorganizuje wykonanie wszelkich testów -ale niestety jeśli potencjalny domek pokryje koszty .Podobnie jeśl w grę wchodziłby transport poza Toruń.

To narazie wszystkie informacje.
Obrazek[b]

becia_73

Post » Śro lut 23, 2011 10:07 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

A ile ja znam takich osób, które nie zamieszkają z kotem, bo... 'kot powinien byc na wolności'. I nie ważne, że chory, że kaleki, że w schronie zawsze będzie gorzej niż w domu [normalnym]...- ma być WOLNY i już . A, i na dodatek koty chorują, a nie daj boże , umierają.. i wrażliwi ludzie nie potrafią na to potrzeć :evil:

Z psami podobnie - żadne argumenty, że schronisko to horror dla psa [na ogół], że kochający domek nawet na jakims piętrze, będzie lepszy - nie, psy nie powinny mieszkać w bloku. Cześć. Po dyskusji :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lut 23, 2011 10:08 Re: Szarotek - prawie "ślepy" młody w schronie.PILNE .Torun

Czasem martwią mnie te "Polskie Schroniska", na nic pieniędzy nie mają. Takie testy powinno się zrobić na koszt schroniska i transport kota również, bo jak się przeliczy, ile kosztuje pobyt jednego kota w schronisku to przecież lepiej jak poszedłby do adopcji. Ja z matematyki nie byłam orłem, ale takie wydatki potrafię policzyć. :?

golla

[poprzednia][następna]