PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 20, 2011 11:07 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Obrazek

AleksH

Od: Pt lut 04, 2011 16:21

Post » Nie lut 20, 2011 11:13 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

AleksH

Post » Nie lut 20, 2011 11:15 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

udało mi się trochę zdjęć wrzucić :1luvu:

AleksH

Post » Nie lut 20, 2011 11:53 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Śliczności :1luvu:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon lut 21, 2011 22:50 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Safci oczko wygląda lepiej, już jej prawie ropa nie leci i szaleje z Silver jak zawsze, właśnie się gonią :D za to Silver gorzej, jutro do weta :( już sobie wydrapała całe placki za uszami, a w środku dostała jakieś szare plamki, to chyba świerzbowiec, ale advocat by nie pomógł, sama nie wiem :(
A jak aklimatyzacja nowych koteczków :?: pozdawiamy

AleksH

Post » Pon lut 21, 2011 23:01 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

AleksH pisze:ale advocat by nie pomógł, sama nie wiem :(

Advocate pewnie pomógł, ale trzeba doczyścić. Dobrze by było, gdyby wet zajrzał głęboko do ucha otoskopem, bo czasami trzeba `wspomóc` Advocate`a jakimś środkiem miejscowym. Ale dobór środka zależy od tego, czy wet stwierdzi obecność świerzbowca, czy nie, bo świąd może być wywołany innymi przyczynami niż świerzb.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto lut 22, 2011 11:05 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Aleksandro, pewnie jesteś już u weta albo nawet po, mam nadzieję, że coś się wyjaśniło, co z tymi swędzącymi uszami u Silver.
Świerzbowca usznego łatwo stwierdzić bądź wykluczyć oglądając wydzielinę z ucha pod mikroskopem, jeśli nie jesteś pewna, to można pojechać nawet bez kota, tylko zebrać na patyczek do czyszczenia uszu jak najwięcej wydzieliny, strupków i co tam w uchu jest i zawieźć to do weta dysponującego mikroskopem. Łukuciowie na Redłowie mają mikropskop i spore doswiadzczenie w oglądaniu świerzbowców (również dzięki mnie :mrgreen: ).
Zapytaj też KarolinyS czy Silver miała wcześniej świerzb uszny, lub grzybicę, grzybica też często na uszach występuje - ale na zewnątrz nie w środku raczej.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto lut 22, 2011 11:15 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (7)

Oluś wrócił do Agi Marczak, wczoraj przywiozłam go do Gdańska na kontrole do weta. Aga go odebrała i stwierdziła, że ma już dużo kotów wyadoptowanych to zabierze Olusia a mi w zamian złapie mi coś innego, aż strach myśleć co to będzie :roll:

A Kromeczka dobrze, dziś ostatni dzień antybiotyku, jutro do kontroli.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto lut 22, 2011 11:40 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (7)

Monia, jak masz deficyt w kotach to w Nowym Porcie z pewna Ania odkrylysmy nowe stadko kotow, i wsrod nich maluch burasek, ok 3.5 m-ca, malutki, dzikusek :wink:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto lut 22, 2011 11:51 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (7)

Jak dzikusek to nie wiem... :roll:
Wiesz sama, że poza podstawową obsługą niewiele więcej jestem w stanie zapewnić tymczasom u mnie. Już mam dwie kotki z którymi nie wiem co mam zrobić: Łapkę i Fregatkę, Łapka już po sterylce - prawdopodobnie na wiosnę wróci na nasze wrzeszczańskie podwórko, nie nadaje się do adopcji.
Fregatka też nie nadaje się do adopcji, ale co gorsza jest słabego zdrowia - i mam pewne wątpliwości czy ją wypuszczać tam pod Kotwicę, no nic mam jeszcze czas, zobaczymy.
Tak, że nie wiem czy brać tego kociak, o którym mówisz, może być różnie, może się oswoi i będzie dobrze, a może nie i co z nim wtedy? Wolę już brać koty, które same pchają mi się w ręce.
Niestety jam mam świadomość, że co niektóre koty u kogoś innego by się oswoiły a u mnie mają na to małe szanse, bo mnie w domu nie ma całe dnie.
A tak poza tym deficytu kotów nie odczuwam, tylko trochę odetchnęłam.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto lut 22, 2011 12:32 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (7)

Dziękować za porady :D my już po wizycie, nie jest tak źle jak myślałam, uszka w środku są super zdrowe, przy oczkach wszystko wygojone, te szare kropeczki to pigment, a my na łyse placki z tyłu uszków dostałyśmy imaverol, do tygodnia powinna być poprawa, jeśli nie to antybiotyk, Siluś to nie swędzi, drapie jak jej coś zaaplikuje :? za to Safcia z oczkiem do przodu, pytałam też Panią weterynarz o nią, i te leki, które mi doradziłaś Moniko są super i mam stosować nadal nawet przez 10 dni, ale poprawa jest już ogromna, ropa już nie leci, oczko wygląda coraz lepiej więc bardzo dziękuje za pomoc :1luvu:

AleksH

Post » Wto lut 22, 2011 12:43 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (7)

mpacz78 pisze:Jak dzikusek to nie wiem... :roll:
Wiesz sama, że poza podstawową obsługą niewiele więcej jestem w stanie zapewnić tymczasom u mnie. Już mam dwie kotki z którymi nie wiem co mam zrobić: Łapkę i Fregatkę, Łapka już po sterylce - prawdopodobnie na wiosnę wróci na nasze wrzeszczańskie podwórko, nie nadaje się do adopcji.
Fregatka też nie nadaje się do adopcji, ale co gorsza jest słabego zdrowia - i mam pewne wątpliwości czy ją wypuszczać tam pod Kotwicę, no nic mam jeszcze czas, zobaczymy.
Tak, że nie wiem czy brać tego kociak, o którym mówisz, może być różnie, może się oswoi i będzie dobrze, a może nie i co z nim wtedy? Wolę już brać koty, które same pchają mi się w ręce.
Niestety jam mam świadomość, że co niektóre koty u kogoś innego by się oswoiły a u mnie mają na to małe szanse, bo mnie w domu nie ma całe dnie.
A tak poza tym deficytu kotów nie odczuwam, tylko trochę odetchnęłam.

Wiem, wiem, jak jest ;)
Jejkus Lapka i Fregatka wciaz takie dzikusy? szkoda, ze nie daja sobie szansy :roll: a Lapka taka fajna sie wydawala...
No gwarancji nie mam co do kociaka, reszta stadka jest wieksza, chyba on/ona jedyny sie ostal z pozno jesiennych, pozostale koty sa w miare oswojone, daja sie glaskac, wchodza do garazu na papu do pewnego Pana, maluch mysle ze z racji ze mlodziutki to jeszcze najbardziej plochliwy z wszytskich, i ucieka przed ludzmi....
Nie wiem czemu ale zauwazylam ze wiekszosc tych kotow ktore sa regularnie przez kogos karmione z wiekiem coraz bardziej sie oswajaja....np taki braciszek Frodo i Danka, taki wyplosz byl, teraz daje sie glaskac, nawet na rece brac, wygina dupencje do glaskania, choc jak widzi kogos obcego to zwiewa i przychodzi na papu inna strona :) bez problemowo zapodalam mu Advocata, zawsze miziam....
Wiem ze zakocony dom to mega utrudnienie w oswajaniu :roll: uhhh
Obrazek

Marea

Post » Wto lut 22, 2011 13:23 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (7)

Marea wiesz, mam jedno wolne miejsce :)

Samson dziś jedzie o 17.00, wpadnij, poznasz nową właścicielkę.

Na Samsona była jedna chętna więcej :) chciała burasa z białymi skarpetami, koniecznie! :) może ten maluch by jej pasił ?

Co prawda wpada 3muszkieter od Wiktorków i Witków, będzie się nazywać Willuś :)
Polcio zarezerwowany.
Tequila robi poooooooooooooowoli małe postępy, Pomcia... dzika dzicz, dalej...
Rotacja jest...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto lut 22, 2011 14:02 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (7)

Wiem Asia wiem, ale ze wzgledu na pp ktore u Ciebie bylo nie zaryzykowalabym z takim maluchem, zbyt duze zagrozenie...pozatym ten maluch caly Bury, cos jak Polcio...

To powodzenia dla Samsonka, ufam ze wybralas odpowiednich ludzi :wink: wole sie nie stresowac :ryk: W piwnicy w Porcie zostal jego brat/siostra identyczny jak Samsonek, wyślij ich tam :lol:
Pozatym mam juz dzis na 17 plany, musze na Monie poczkac bo ma wpasc i Aga Marczak cos chciala ode mnie :roll:
Obrazek

Marea

Post » Wto lut 22, 2011 14:14 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (7)

Hej wpadłam sobie :D

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

[poprzednia][następna]