Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-pies. Po egzaminie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 22, 2011 9:56 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies ? znalazł się opiekun??

Nie zaglądałam do skrzynki od niedzieli, i dopiero dziś odebrałam maila... dziwnego: "proszę o kontakt w sprawie psa, tel. 123456789"
Dałam ogłoszenia w internecie, że go znalazłam, a nie, że szukam dla niego domu. Dzwoniłam na ten numer, ale zgłasza się od razu automat. Nie podawałam telefonu, bo ludzie są przedziwni i na moją wyraźną prośbę o telefon np. po 16.00 dzwonią o 10 rano lub dla odmiany o 22.00 :roll:
Nie wiem, co robić teraz :( podać numer mailem? próbować dzwonić do tej Pani?
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto lut 22, 2011 10:00 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies ? znalazł się opiekun??

Zawsze jest taka możliwość, że naprawde wydarzyło sie coś nie z winy właścicieli i go szukają? :roll:
Trudna sprawa bo możesz go oddać w ręce jakiś poj..ów :?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto lut 22, 2011 10:14 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies ? znalazł się opiekun??

AYO pisze:Zawsze jest taka możliwość, że naprawde wydarzyło sie coś nie z winy właścicieli i go szukają? :roll:

jak każdego kota z dt właściwie - nigdy nie wiesz na 100%, że oddajesz do dobrego domu. Jak zobaczę, że to faktycznie właściciel ale porąbany - zawsze mam na podorędziu argument nie do podważenia: zabieg operacyjny i leki, za które trzeba zapłacić, nie? ;) świństwo? może, ale jakby to było moje zaginione zwierzę, to okiem bym nie mrugnęła tylko płaciła z uśmiechem na ustach, że się bobek znalazł.

Georg-inia

Post » Wto lut 22, 2011 10:18 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies ? znalazł się opiekun??

Bardzo słusznie :ok:
A zostawić tego bez odpowiedzi nie można, tym bardziej, że może się okazać, że to nie ten pies :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto lut 22, 2011 10:18 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies ? znalazł się opiekun??

Może odpisz na maila i próbuj dzwonić.
Jak nie chcesz upubliczniać swojego tel kup kartę za 5zł, włóż do jakiegoś telefonu i podaj ten numer.
Ja tak zawsze robię przy tymczasach.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lut 22, 2011 10:24 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies ? znalazł się opiekun??

gosiaa pisze:Może odpisz na maila i próbuj dzwonić.
Jak nie chcesz upubliczniać swojego tel kup kartę za 5zł, włóż do jakiegoś telefonu i podaj ten numer.

ja mam dwa telefony, ten który wszyscy znają jest "zwierzęcy", więc po to jest :D napisałam maila, zobaczymy... sprawdziłam najpopularniejsze portale ogłoszeniowe zanim wystawiłam ogłoszenia o Rustiem, teraz, przed chwilą sprawdziłam powtórnie - nie ma ogłoszenia o takim zaginionym psiaku. Jeden jest podobny, ale ma 13 lat, więc odpada na 100 %. Nie wiem, może głupia jestem, ale ja bym całą sieć zawaliła anonsami o zaginięciu

Georg-inia

Post » Wto lut 22, 2011 10:28 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies ? znalazł się opiekun??

Georg-inia pisze:
gosiaa pisze:Może odpisz na maila i próbuj dzwonić.

ja mam dwa telefony, ten który wszyscy znają jest "zwierzęcy", więc po to jest :D napisałam maila, zobaczymy... sprawdziłam najpopularniejsze portale ogłoszeniowe zanim wystawiłam ogłoszenia o Rustiem, teraz, przed chwilą sprawdziłam powtórnie - nie ma ogłoszenia o takim zaginionym psiaku. Jeden jest podobny, ale ma 13 lat, więc odpada na 100 %. Nie wiem, może głupia jestem, ale ja bym całą sieć zawaliła anonsami o zaginięciu

chyba każdy by, komu zależy by szukał
Loli pani znalazła się po 7 msc - przez przypadek, nie wywiesili ani jednego ogłoszenia, nie szukali w sieci
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto lut 22, 2011 10:37 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies ? znalazł się opiekun??

Georg-inia pisze:
AYO pisze:Zawsze jest taka możliwość, że naprawde wydarzyło sie coś nie z winy właścicieli i go szukają? :roll:

jak każdego kota z dt właściwie - nigdy nie wiesz na 100%, że oddajesz do dobrego domu. Jak zobaczę, że to faktycznie właściciel ale porąbany - zawsze mam na podorędziu argument nie do podważenia: zabieg operacyjny i leki, za które trzeba zapłacić, nie? ;) świństwo? może, ale jakby to było moje zaginione zwierzę, to okiem bym nie mrugnęła tylko płaciła z uśmiechem na ustach, że się bobek znalazł.

dobry pomysł i od razu test na domek ;). Teoretycznie bym dzwoniła, ale ten mail taki średnio miły :roll:: ani dzień dobry, ani radości czy troski o pieska. Chyba jednak i tak trzeba to wyjaśnić, bo prędzej czy później znów się odezwą...
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Wto lut 22, 2011 10:38 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies ? znalazł się opiekun??

Magija pisze:chyba każdy by, komu zależy by szukał
Loli pani znalazła się po 7 msc - przez przypadek, nie wywiesili ani jednego ogłoszenia, nie szukali w sieci

Madzia, ale ona Loli już nie chciała, tak? kurde, boję się, że będą mi chcieli go odebrać na zasadzie "to mój pies i proszę go oddać" i nie wiem, jak to rozegrać. Może wziąć od Ań zaświadczenie o braku oznaczenia psa i jego stanie oraz przeprowadzonym zabiegu? tak na wszelki wypadek...

Georg-inia

Post » Wto lut 22, 2011 10:40 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies ? znalazł się opiekun??

wbij ten numer kom. w google, a nuż coś znajdziesz...
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Wto lut 22, 2011 10:43 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies ? znalazł się opiekun??

Georg-inia pisze:
Magija pisze:chyba każdy by, komu zależy by szukał

Madzia, ale ona Loli już nie chciała, tak? kurde, boję się, że będą mi chcieli go odebrać na zasadzie "to mój pies i proszę go oddać" i nie wiem, jak to rozegrać. Może wziąć od Ań zaświadczenie o braku oznaczenia psa i jego stanie oraz przeprowadzonym zabiegu? tak na wszelki wypadek...

ja bym jej i tak nie oddała
jest zachipowana na mnie

Rustie też ma już przecież chip - poza tym czy gdziekolwiek ktokolwiek umieścił info o tym psie? (poza Tobą?)
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto lut 22, 2011 11:08 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies ? znalazł się opiekun??

Inga, na pewno podejmiesz słuszną decyzję, ale nie zazdraszczam :oops:
Bierz od Ań wszystkie zaświadczenia, koniecznie. I pamiętaj o Romanie Bratnym :wink: :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto lut 22, 2011 11:09 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies ? znalazł się opiekun??

ja osobiście nigdzie nie znalazłam żadnego ogłoszenia, że komuś zginął :( Rustie chipa ma, ale bez rejestracji na razie...
Rybcie, po numerze nic nie znalazłam, ale automatyczna sekretarka się przedstawia (męskim głosem zresztą) i sprawdziłam sobie nazwisko, nie jest popularne. Wychodzi mi, że to lekarz.

Georg-inia

Post » Wto lut 22, 2011 11:09 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies ? znalazł się opiekun??

Georg-inia pisze:Nie zaglądałam do skrzynki od niedzieli, i dopiero dziś odebrałam maila... dziwnego: "proszę o kontakt w sprawie psa, tel. 123456789"
Dałam ogłoszenia w internecie, że go znalazłam, a nie, że szukam dla niego domu. Dzwoniłam na ten numer, ale zgłasza się od razu automat. Nie podawałam telefonu, bo ludzie są przedziwni i na moją wyraźną prośbę o telefon np. po 16.00 dzwonią o 10 rano lub dla odmiany o 22.00 :roll:
Nie wiem, co robić teraz :( podać numer mailem? próbować dzwonić do tej Pani?

Skontaktowałaś się - dzwoniłaś. Teraz "ruch" tej osoby.

Nie wychodź, do cholery jasnej, na mróz z papierosem :!: I to jeszcze zaraz po obudzeniu się! Zapalenia płuc chcesz dostać???? :evil:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto lut 22, 2011 11:13 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies ? znalazł się opiekun??

Marcelibu - już jej to pisałam, udała, że nie było posta :mrgreen:
O fajkach ofkors - sama sie tak kiedyś załatwiłam :x
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

[poprzednia][następna]