Pomocy! Czy może mu to zaszkodzić ?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 21, 2011 20:14 Re: Pomocy! Czy może mu to zaszkodzić ?

Chodzi mi głownie o worki na śmieci bo z innymi rzeczami się uporałam wystarczy je chować w szafkach wyżej może jakimś zapachem to popsikać albo jakieś specjalne worki kupić czy są jakieś które mogły by go zniechęcić do gryzienia ?

Hitana

Od: Pon lut 21, 2011 18:54

Post » Pon lut 21, 2011 20:17 Re: Pomocy! Czy może mu to zaszkodzić ?

Worek foliowy ze śmieciami powinien być w kuble przykrytym pokrywką.

A tu masz przykłady blokad na szafki.
http://www.e-krasnoludek.pl/zabezpiecze ... zieci.html
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pon lut 21, 2011 20:21 Re: Pomocy! Czy może mu to zaszkodzić ?

Hitana pisze:wodę utlenioną ?? 8O sami ją wypijcie a potem na wszelki wypadek zgłoście się do lekarza. Ze zwykłą woda mogę spróbować zadzwoniłam do weterynarza ale nikt nie odbiera więc gabinet może być nieczynny Pytam się czy muszę jechać na 100% ponieważ mój kot zjadł już kilak sznurówek w całości i nic mu nie było Ale moim głównym pytaniem było jak zapobiec jedzeniu folii Zakleić szafki taśmą odpada bo jak sobie to wyobrażacie szafka ze śmieciami pod zlewem które otwiera się kilkanaście razy dziennie zakleić taśmą ? Co do kluczy to wstawiłam ale nie daje to efektu ponieważ kot nadal otwiera szafki próbowałam już chyba wszystkiego rzeczy tez staram się nie zostawiać na wierzchu Ale on wykorzystuje każda nie chwile aby zjeść coś foliowego ( w tym wypadku poszłam otworzyć drzwi innym gościom a kot dobrał się do wcześniejszych prezentów)

Hitana, podawanie wody utlenionej w celu wywołania wymiotów jest metodą stosowaną też przez weterynarzy.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Pon lut 21, 2011 20:25 Re: Pomocy! Czy może mu to zaszkodzić ?

Hitana pisze:wodę utlenioną ?? 8O sami ją wypijcie a potem na wszelki wypadek zgłoście się do lekarza. Ze zwykłą woda mogę spróbować zadzwoniłam do weterynarza ale nikt nie odbiera więc gabinet może być nieczynny Pytam się czy muszę jechać na 100% ponieważ mój kot zjadł już kilak sznurówek w całości i nic mu nie było Ale moim głównym pytaniem było jak zapobiec jedzeniu folii Zakleić szafki taśmą odpada bo jak sobie to wyobrażacie szafka ze śmieciami pod zlewem które otwiera się kilkanaście razy dziennie zakleić taśmą ? Co do kluczy to wstawiłam ale nie daje to efektu ponieważ kot nadal otwiera szafki próbowałam już chyba wszystkiego rzeczy tez staram się nie zostawiać na wierzchu Ale on wykorzystuje każda nie chwile aby zjeść coś foliowego ( w tym wypadku poszłam otworzyć drzwi innym gościom a kot dobrał się do wcześniejszych prezentów)

Jak jesteś taka mądra to czemu jesteś taka głupia? Twój kot żre folię i sznurówki i nie widzisz problemu????
Napisałabym Ci, żebyś się bujała, ale kota tu szkoda.
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Pon lut 21, 2011 20:29 Re: Pomocy! Czy może mu to zaszkodzić ?

Jak moja kotka byla mlodsza tez zjadala rozne rzeczy o ktorych dopiero sie dowiadywalam gdy czyscilam kuwete :)
Nic jej sie nei dzialo, ale tasiemi nie jadla :)
Obrazek
Geitti, cukrzycowa kotka

Nadiiska

Od: Śro lut 16, 2011 12:07

Post » Pon lut 21, 2011 20:31 Re: Pomocy! Czy może mu to zaszkodzić ?

Nadiiska pisze:Jak moja kotka byla mlodsza tez zjadala rozne rzeczy o ktorych dopiero sie dowiadywalam gdy czyscilam kuwete :)
Nic jej sie nei dzialo, ale tasiemi nie jadla :)

Przezabawne :roll:
Obrazek

mjs

Post » Pon lut 21, 2011 20:36 Re: Pomocy! Czy może mu to zaszkodzić ?

mjs pisze:
PcimOlki pisze:
mjs pisze:....Trzeba wywołać wymioty podając strzykawką wodę...

Robię to codziennie - bez efektów ubocznych w postaci wymiotów.

Musisz się przyczepić? Czy mam Ci tłumaczyć oczywiste sprawy?

Wytłumacz. W szczególności wywoływanie wymiotów wodą w ilości 2ml/kg kota. Nie jest to dla mnie sprawa oczywista z powodu jw.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pon lut 21, 2011 21:06 Re: Pomocy! Czy może mu to zaszkodzić ?

PcimOlki pisze:Wytłumacz. W szczególności wywoływanie wymiotów wodą w ilości 2ml/kg kota. Nie jest to dla mnie sprawa oczywista z powodu jw.

OK. Napisałam aby wywołać wymioty podając wodę strzykawką. Skoro mamy wywołać wymioty potrzebna jest większa ilość wody niż przy dopajaniu. Nie wyraziłam się dokładnie licząc na inteligencję rozmówcy.
2 ml na kg kota dotyczyło wody utlenionej. Tu chyba nie ma czego wyjaśniać. Informację taką otrzymałam od lekarza weterynarii. Teraz jasne?
Obrazek

mjs

Post » Pon lut 21, 2011 23:36 Re: Pomocy! Czy może mu to zaszkodzić ?

A ile zwykłej wody trzeba wlać w kota żeby rzygnął?

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

[poprzednia]