DT Smarti2- Devi znalazła cudowny domek w Hamburgu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 21, 2011 16:40 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

Iburg pisze:Chciałam zapytać jak postępuje leczenie Fionki i Dewi?. Czy Fionka trochę się już uspokoiła, czy nadal jest taka nieufna?

Ponadto w kwestii finansowej, bazarek cegiełkowy zakończył się sprzedaniem wszystkich cegiełek. Czy DT Smarti wystąpił już z fakturami ?

Jeśli chodzi o allegro - jestem w stałym kontakcie z Magiją. Dziś mamy się dowiedzieć, ile ostatecznie zebrano (w piątek było to... 164 złote... to, że ktoś wylicytował jak widać niestety nie oznacza, że zapłacił :|) i wtedy będzie się przelewać. Smarti o tym wie.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon lut 21, 2011 16:53 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

He, he, laski... nie wiem czy wizyta u Chmureczki wiosną nie bedzie zbyt późna :mrgreen: ona już taka okrąglutka a do wiosny jeszcze trochę czasu... :D

Testy dla Promysia to koszt około 80-100zł, choc nie wiem, czy nie jest większym sensem zrobienie testów z krwi - wtedy to jest koszt ok 100-120zł.
I stąd mój apel: jeśli macie jakies fanty na bazarek to szybciutko je poproszę :wink:
Bianka4 - o kadzidełkach pamietam.. :kotek:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon lut 21, 2011 16:55 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

Szalony Kot pisze:Gratuluję dokocenia, Smarti. Szkoda, że w tak smutnych okolicznościach...

smarti juz napisała że Carlito jest rezydentem? Bo z tego co się dowiedziałam rozmawiając z nią że to się okaże po badanich.... :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon lut 21, 2011 16:57 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

Informuję, że posty wydzielone z tego wątku zostały przeklejone do tematu
"Carlito szuka nerkowego puebla. DT Smarti, jak leczyć?" :arrow: viewtopic.php?f=11&t=124868
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Pon lut 21, 2011 18:23 Re: DT Smart (cz 2)

....TA ZIMA KIEDYŚ MUSI MINĄĆ....

Ogrzewam oczy patrząc na smartkowe kwiaty....

smarti pisze:..w oczekiwaniu na wiosnę-fotki z zeszłego roku ..

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Marzenia11

Post » Pon lut 21, 2011 18:33 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

Marzenia11 pisze:
Szalony Kot pisze:Gratuluję dokocenia, Smarti. Szkoda, że w tak smutnych okolicznościach...

smarti juz napisała że Carlito jest rezydentem? Bo z tego co się dowiedziałam rozmawiając z nią że to się okaże po badanich.... :ok:

no nie,Sz.Kocie- ja tylko biorę pod uwagę to że jeżeli potwierdzi się że Carlito musi mieć częste kroplówki(zbyt częste na wizyty u weta) i nie znajdzie się najlepszy domek gotów temu sprostać to oczywiste jest że tymczas stanie się rezydentem.
Przecież wtedy jasne będzie że kot zostanie u mnie-ale o tym będzie można zacząć myśleć najwcześniej za kilka miesięcy...
Jesli się okaże że zostało mu niedługo życia-rok czy dwa to też nie będe kotu mieszać w głowie i wozić go po domach..

Ale cały czas daja mi (choć nikła ale zamierzam się jej trzymać..)nadzieję że może jeszcze być
tak że będzie potrzebował kroplówek np raz na 7-10dni i pożyje kilka lat a wtedy nic nie stoi na przeszkodzie aby znalezć mu odpowiedzialny domek bo wiem że takie się znajdują(sama miałam już panią która chciała tylko kotka chorego bo "wszyscy chcą te piękne i zdrowe")
Ale jak pisałam podstawy aby o tym myśleć będą pewnie nie wczesniej niż za misiąc-na razie przed nami wyrwanie mu trzonowca i to jest w jego przypadku wielkie wyzwanie.

Ale dość o Carlitku bo go uszy pieką...

Rzeczywiście gdybym miała kasę to dawno zrobiłabym testy Promysiowi i mogłabym zacząc myśleć o szukaniu mu domku jak mój maz się zgodzi.
Ja cały czas trzymam się myśli że jestem TYMCZASEM -staram się nie zmieniać raz podjętych decyzji..
Taka była moja idea i jej chcę się trzymać.
Ale oczywiście w wypadku Promysia też musiałby to być absolutnie wyjątkowy domek-tylko że póki co ja same takie mam :D :ok: oby tylko nie zapeszyć-tfu,tfu,tfu...

Szkoda że dla Fionki i Devi zebrało się tak mało kasy z cegiełek-zwłaszcza że ich zarełko skończyło się już ze dwa tygodnie temu...
Devi lada dzień będzie mogła zacząć być ogłaszana(-no powiedzmy-dla mnie lada dzień to ok dwa tygodnie-żeby potem nie było...)

Fionkę najpierw trzeba porządnie oswoić i upewnić się że nie będzie nawrotu gluta-może w tym tygodniu pojadę z nią na kontrolę.
Ostatnio edytowano Pon lut 21, 2011 20:24 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon lut 21, 2011 18:35 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

Żebyś Ty wiedziała Marzenia jak ja już tęsknię za tymi widokami-jedno jest pewne,jak tylko zaczną kwitnąć magnolie to robimy sobie sabat czarownic w moim ogródku :D :ok: ,,oooczywiście pod pretekstem wizytacji w DT Smarti :D

Ta zima tek mnie już wkurza...
zwierzęta marzną,nic nie kwitnie-chcę wiosny!!!
...Jedno czym mnie wiosna odstrasza to wysyp kociaków :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pon lut 21, 2011 18:46 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

Wczoraj w nocy gdy poszłam do blokowych to nawet ich na zewnatrz nie wywoływałam z piwnicy - nasypałam tylko do misek suchej karmy dla tych, którzy głodni mimo mrozu chodzą i szukają jedzenia, a do piwnic nie sa wpuszczani... wiem, ze takie futra są... Wprawdzie wyszła na zewnątrz Szafirka więc dałam jej mokre ale gadałam, zeby szybko jadła bo jej zamarznie w trakcie... Niestety te mrozy to taka przeszkoda.
Diabełkom też nasypałam chrupek do miseczki pod schodami - tu wiem, ze nie wiem skąd przychodzi Burunia - czasami zdarza się, że na śniegu czeka na mnie. Wczoraj jej nie było, ale dzisiaj rano miska była pusta - choć wiem, ze ptaszyska też się karmią suchą kocią karmą :roll:

W piwnicy za to cieplutko i kociaste na rurach sobie siedziały i grzały doopki. Zresztą nie wiem, czy wiecie, ze w sytuacjach tak kryzysowych koty są bardziej liberalne i pozwolą wejść (ale tylko na czas ostrego kryzysu) obcym do swojego miejsca! Potem, jak tylko sytuacja normalnieje, są przeganiani z terytorium.

Marzenia11

Post » Pon lut 21, 2011 18:51 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

mądre kociska ale chyba to prawda bo w wielkie mrozy moi rezydenci pozwalaja nocować u mnie w domu Arołkowi-zresztą on nie przychodzi nawet na michę jak jest + .

smarti

Post » Pon lut 21, 2011 19:27 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

Marzenia, ja kilka fantów przekazałam Smarti.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lut 21, 2011 19:36 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

tak są :D Erin i dzięki :1luvu:
Ja coś dołożę i wtedy Ci marzenia przekażę.

może ktoś coś jeszcze ma na bazarki?
zróbcie dziewczyny wiosenne remanenty :D

ja mam np.dwie nowiutkie kiecki na ramiączka z Orsaya z czasów jak,z braku tymczasów,kupowałam sobie kiecki na zapas :roll: ... ale to chyba jeszcze za wczesnie...

a u Erniego już wiosna :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

smarti

Post » Pon lut 21, 2011 20:11 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

Dziewczyny,mam prośbę-
czy któraś z Was,biegła w kwestii żywienia kiciów mogłaby popisac trochę do hanmar w sprawie zywienia Lunki.-ile,co najlepsze,itd.
bo ja ,jak wiecie,jadę na royalu-dopiero próbuję innych karm.
Hania ma tylko Lunkę-bardzo o nią dba i bardzo się nią przejmuje-Lunka jest kicią ,delikatnie mówiąc-okrąglutką,więc przydałyby się Hani dobre rady jak mądrze i różnorodnie wyzywic 1 kicię z tendencją do tycia...(ja kupuję wszystko hurtem i zupełnie nie wiem jak się poruszać "w detalu" :roll: )

smarti

Post » Pon lut 21, 2011 20:25 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

smarti pisze:Dziewczyny,mam prośbę-
czy któraś z Was,biegła w kwestii żywienia kiciów mogłaby popisac trochę do hanmar w sprawie zywienia Lunki.-ile,co najlepsze,itd.
bo ja ,jak wiecie,jadę na royalu-dopiero próbuję innych karm.
Hania ma tylko Lunkę-bardzo o nią dba i bardzo się nią przejmuje-Lunka jest kicią ,delikatnie mówiąc-okrąglutką,więc przydałyby się Hani dobre rady jak mądrze i różnorodnie wyzywic 1 kicię z tendencją do tycia...(ja kupuję wszystko hurtem i zupełnie nie wiem jak się poruszać "w detalu" :roll: )

http://lew.wsinf.edu.pl/~klimek/rokcafe/karmy_polecane/
Tutaj są też rady i dla odchudzających koty :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon lut 21, 2011 22:07 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

dzięki Kocie :D podesłałam Hani.
i jeszcze prosba do Edytki-masz coś do czesania kiciów frymuser czy jakoś tak-Hania chciała Lunce kupić-mogę jeszcze raz prosić o link,bo nie mogę znależć :roll:
zresztą ja też chcę swoim kupić i wyczesać ich na wiosnę :D

smarti

Post » Pon lut 21, 2011 22:12 Re: DT Smarti 2- MELA czeka na domek..DEVI i FIONKA idą do TRISI

smarti pisze: coś do czesania kiciów

http://allegro.pl/listing.php/search?st ... ory=0&sg=0
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

[poprzednia][następna]