Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
andzelika1952 pisze:Kochani, kolejny cios , jakby innych było mało. Przyszły wyniki Amelki - Felv - negatywny , FIP - pozytywny / miano 1: 1600/ Nie mogę i nie chcę w to wierzyć . Kotka jest okazem zdrowia , przeszła wszystkie zabiegi bez problemu / szczepienie , sterylizację / . Bawi się jak dzieciak , uwielbia siedzieć na kolanach i udaje ,że zasypia aby jej z nich nie zdejmować . Strasznie / ale cichutko / płacze kiedy wychodzę z pomieszczenia. Potem jest cisza i widać ,że idzie spać.Jaki los ją czekaNie chcę nawet powtarzać tego co mówią weci na temat kotów z tą chorobą , co powinno się zrobić
![]()
![]()
![]()
Szalony Kot pisze:Żeby mieć większe pojęcie, trzeba wyliczyć stosunek albumin do globulin, to się robi z badań krwi.
Powyżej 8 kot jest zdrowy, poniżej 4 - mówi się, że ma FIP. Przedział spomiędzy to podejrzenie FIPa, dalej robi się usg celem sprawdzenia, czy jest wysięk.
Ale usg to już koszty, badanie krwi - jeszcze nie tak straszne, zwłaszcza po znajomości...
dagmara-olga pisze:tyle pięknych kotów - takich prawdziwych - szuka domu, pomóżcie....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 224 gości