MALWINKA z KAN! Szansa na powrót z koszmaru!! Pilnie DT/DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 10, 2011 11:32 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Mnie też to boli, bo sama to przeżyłam. Ja chodziłam po deszczu i mrozie, a pani, która wypuściła "przez pomyłkę" kota, twierdziła, że pewnie sam wróci. Nawet na ciepłą herbatę mnie nie zaprosiła. Po prostu kompletny brak odpowiedzialności. A najgorsze, ze wszystkiego, że człowiek się cały czas obwinia, rozmyśla, gdzie nawalił...
Hanulka pisze:Kochani, biję się w piersi, stara jestem i głupia po prostu :evil:

No właśnie.
A Natalia nie ma sobie nic do zarzucenia. Ona tylko nie poda nazwiska Gosi, nie skłoni jej do podania nazwiska Wioletty... ręce opadają. Bo może Gosi byłoby nieprzyjemnie... A przecież to Gosia przekazała dalej kota, nie rzecz. I ma ważne informacje.
I moralnym obowiązkiem obu dziewczyn (bo tak nie zachowują się dojrzałe kobiety) jest podanie maksimum danych, na podstawie których można określić miejsce przebywania Malwinki. A nie chronienie tych, którzy nawalili.Mam nadzieję, że tylko nawalili.
Hanulka, pozdrawiam serdecznie :1luvu:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pt lut 11, 2011 11:15 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Fanszeta, dziękuję i też pozdrawiam :1luvu:

Ogłoszenia dziś drukuję :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt lut 11, 2011 15:57 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Czekam już tylko na odpowiedź Policji w Głubczycach. Poprosiłam ich o podanie nazwy ulicy gdzie mieszkają rodzice Wioletty. Nie chcę ujawniania innych danych , bo mogą nie zechcieć podać. Natalia i Gosia mogłyby także podać tylko nazwę ulicy , ale im to nie przychodzi do głowy , bo są lojalne ale wobec kogo , wobec osoby , która naraziła ich na nieprzyjemną sytuację, tłumaczenie się itp. A to ,że Malwinka cierpi głód , chłód , strach to dla nich nie jest ważne :cry:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Pt lut 11, 2011 20:45 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

andzelika1952 pisze:Natalia i Gosia mogłyby także podać tylko nazwę ulicy, ale im to nie przychodzi do głowy...

Oj Andżeliko, tyle razy już rozmawiałyśmy i za każdym razem mówiłam, że nie znam tej ulicy!!! :evil: Ale widzę, że nie rozumiesz ty i reszta, przecież "wy już swoje wiecie", "od początku wiedzieliście, że Natalia zna ulicę i nazwisko", i w ogóle wszystko- nawet numer buta Wiolety!

Skoro tak, to szkoda, że nie wiedziałyście od początku, że Malwinka ucieknie, żeby nie powierzać jej Wioletcie...

Widzę, że się nie zrozumiemy już nigdy!
Obrazek

Obrazek

Natalia0603

Od: Pt paź 01, 2010 23:11

Post » Pt lut 11, 2011 21:00 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

.....bez komentarza................
Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

myszka2302

Od: Nie maja 16, 2010 19:25

Post » Pt lut 11, 2011 23:15 Re:

...
Ostatnio edytowano Śro wrz 19, 2012 11:52 przez ka_towiczanka, łącznie edytowano 1 raz
ka_towiczanka

Post » Sob lut 12, 2011 12:35 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

ka_towiczanka pisze:A ja bym skomentowała...ale nie będę się powtarzać.
Komentarz jest na str 20 wątku - od tamtego czasu postawa Natalii, która przekazała kota nieznanej osobie :?: , w nieznane miejsce :?: - i tak nie uległa zmianie

Przepraszam, ale jak rozumiem stało się to za wiedzą Andżeliki? Natalia nie działała w próżni. I o ile zachowanie nowicjuszki może się nie podobać, ale nie dziwi, o tyle - szczerze mówiąc - jestem zaskoczona, że KAN wydał kotkę przez pośredników i bez umowy. Każdy medal ma dwie strony i Natalia nie jest tu jedyna winną sytuacji.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Sob lut 12, 2011 12:51 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Jak można wydać kota komuś przez kogoś :cry: :cry: Powinno być inaczej (zawieść kota bezposrednio do DS i w tym samym dniu podpisać umowę) bezsensu :(
Oby to była nauczka dla innych :!:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob lut 12, 2011 16:11 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

A jak można się nie poczuwać do odnalezienia kotki i oddania jej Andżelice skoro Natalia znalazła jej dom i zapewniała ,że będzie monitorować pierwsze tygodnie pobytu Malwinki w nim ?? Ja tego nie potrafię zrozumieć . Andżelika zaufała bo chyba jeszcze nigdy coś takiego jej się nie przytrafiło a wyadoptowała już bardzo wiele kociaków. Powroty z adopcji chyba już były ale i tak Ci ludzie ,którzy oddają z powrotem kociaka są bardziej odpowiedzialni niż te trzy dziewczyny.

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Nie lut 13, 2011 13:27 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

szirra pisze:A jak można się nie poczuwać do odnalezienia kotki i oddania jej Andżelice skoro Natalia znalazła jej dom i zapewniała ,że będzie monitorować pierwsze tygodnie pobytu Malwinki w nim ?? Ja tego nie potrafię zrozumieć . Andżelika zaufała bo chyba jeszcze nigdy coś takiego jej się nie przytrafiło a wyadoptowała już bardzo wiele kociaków. Powroty z adopcji chyba już były ale i tak Ci ludzie ,którzy oddają z powrotem kociaka są bardziej odpowiedzialni niż te trzy dziewczyny.

Z tym też się zgadzam :!:
Biedna Malwinka :( niech się odnajdzie :cry: niech nie spotka jej taki sam los jaki Tikę [*] spotkał :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie lut 13, 2011 13:43 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Proszę przeczytajcie wątek Malwinki już od 8-ej strony, jak wyglądało zaangażowanie Natalii w adopcję kotki oraz entuzjastyczne komentarze osób kibicujących Malwince itp. Przecież ja nie widzę i nie znam większości osób adoptujących kociaki . Wsłuchuję się w Wasze wypowiedzi i chcę wierzyć ,że są kierowane sercem , rozumem. Oddałam Merigold 3 kotki , poznałam tylko Ją osobiście / cudowna osoba/ a dwóch Pań niestety nie znam / Od Muszki i Jagódki / i także muszę wierzyć w ich dobre chęci i wolę. Rozmowy telefoniczne to chyba nie wszystko.

Natalio , mnie nie chodzi o to abyś to Ty podała nazwę ulicy , ale Twoja tajemnicza koleżanka Gosia / pisałaś do mnie ,że załatwiasz kotkę koleżance koleżanki/ , która nie poczuwa się do żadnej przyzwoitości. Mam nadzieję ,że Policja stanie na wysokości zadania i ustali ten adres. Jutro dzwonię jeszcze raz do nich i wskażę dobitnie na Gosię jako osobę znającą Wiolettę.

Po co więc istnieje wątek transportowy , skoro powinniśmy same zawozić koty na drugi koniec Polski . Skąd brać na to pieniądze i czas.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Nie lut 13, 2011 13:48 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

andzelika1952 pisze:Proszę przeczytajcie wątek Malwinki już od 8-ej strony, jak wyglądało zaangażowanie Natalii w adopcję kotki oraz entuzjastyczne komentarze osób kibicujących Malwince itp. Przecież ja nie widzę i nie znam większości osób adoptujących kociaki . Wsłuchuję się w Wasze wypowiedzi i chcę wierzyć ,że są kierowane sercem , rozumem. Oddałam Merigold 3 kotki , poznałam tylko Ją osobiście / cudowna osoba/ a dwóch Pań niestety nie znam / Od Muszki i Jagódki / i także muszę wierzyć w ich dobre chęci i wolę. Rozmowy telefoniczne to chyba nie wszystko.

Natalio , mnie nie chodzi o to abyś to Ty podała nazwę ulicy , ale Twoja tajemnicza koleżanka Gosia / pisałaś do mnie ,że załatwiasz kotkę koleżance koleżanki/ , która nie poczuwa się do żadnej przyzwoitości. Mam nadzieję ,że Policja stanie na wysokości zadania i ustali ten adres. Jutro dzwonię jeszcze raz do nich i wskażę dobitnie na Gosię jako osobę znającą Wiolettę.

Po co więc istnieje wątek transportowy , skoro powinniśmy same zawozić koty na drugi koniec Polski . Skąd brać na to pieniądze i czas.

Można poszukać w okolicy osoby z forum do sprawdzenia domu. Wiele razy robiłam wizyty przedadopcyjne w Warszawie. Jak się okazuje i w rejonie Głubczyc są "nasi".
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Nie lut 13, 2011 14:16 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Ale ja nie wierzę ,że pozna się człowieka widząc go raz w życiu. Może być bardzo miły i cudowny w obyciu , a kotkę wypuści pomimo zakazu.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Pon lut 21, 2011 13:14 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

jak tu cichutko :cry:
Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

myszka2302

Od: Nie maja 16, 2010 19:25

Post » Pon lut 21, 2011 13:22 Re: MALWINKA z RTOZ - GŁUBCZYCE - POMOC W SZUKANIU POTRZEBNA

Jestem po rozmowie z Policją w Głubczycach i dostałam zapewnienie ,że w tym tygodniu będzie ustalony adres gdzie pojechała Malwinka . Zadanie to otrzymała Pani dzielnicowa .Jestem bardzo mile zaskoczona podejściem i słowami Pana , z którym rozmawiałam. Kiedy na moje pytanie czy jest taka możliwość ustalenia tego adresu , odpowiedział ,że na pewno go dostaniemy bo im także zależy na losie zwierzątek.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

[poprzednia][następna]