Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie lut 20, 2011 22:48 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

Moja Kitka dostaje łupieżu w sytuacjach stresowych (np. wizyta u weta), zwłaszcza na grzbiecie, też się sypie, ale potem samo przechodzi.
Obrazek Obrazek ObrazekTymoteusz [*]17.08.2019 r.

magdalena99

Od: Sob mar 27, 2010 15:20

Post » Nie lut 20, 2011 22:51 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

biedaczka

Homer ma życie bezstresowe, on nie wie co to jest stres :mrgreen: to kot lekoman, kocha nawet zastrzyki
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Nie lut 20, 2011 22:53 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

Wet mi mówił że jeśli kot ma za ciepło też może dostać łupieżu , moja Luśka dostaje ze stresu :roll:
Aniu co do zmian Bolusia to wejdź na wątek Kamari ona ma Niusię ,która była w fatalnym stanie,okropne rany ..wiem że teraz z Niuśką jest dużo lepiej :)
Anna Kubica

Post » Nie lut 20, 2011 23:15 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

Anna Rylska pisze:bardzo dziękujemy :1luvu:

ktoś ma może jakiś pomysł od czego to, jak się pozbyć, niby drobnostka ale lepiej, by jej nie było
mianowicie, Homer ma łupież, okropny, sypiący się ? jak może być przyczyna i co z tym zrobić? uczulenie na żarcie?
dostaje już biotynę na włosy ale to guzik daje :?

Aniu, ja mam ten problem z Nikitą. Ciągle okropny łupież.
Niestety, przyczyna nierozpoznana i nic nie pomaga. :(
Też bym się chciała tego pozbyć, ale nikt nie wie, jak...
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pon lut 21, 2011 8:21 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

U mnie też kłopot łupieżowy występuje - Dusza miewa ze stesu, ale też czasami przy zmianie karmy.
Demonowi też miewa, ale nie aż taki jak kocica. Zasadniczo mało co pomaga.
Pojawia się i znika ...

A tu wątek Kamari, o którym wspominano wcześniej viewtopic.php?f=1&t=123168

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pon lut 21, 2011 8:40 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

Anna Rylska pisze:tak wygląda na dziś skóra Bolusia, są dwie ranki, które nie chcą się goić :(
z jedzeniem jest koszmarnie, grymasi strasznie :(

( miniaturki, klikamy)
Obrazek
[...]

Moja seniorka z niegojącą się raną na uchu (rak płaskonabłonkowy) i koszmarnymi wciąż krwawiącymi dziąsłami (plazmocytarne zapalenie dziąseł) od zawsze wydrapuje sobie dokładnie tak samo wyglądające ranki i dokładnie w tej samej okolicy - to jest alergia ale nie wiadomo na co, chyba na tle psychicznym...
Ranki goją się tylko kiedy dostaje antybiotyk i steryd co najmniej 10 dni bo żadne smarowanie nie pomaga.
Smarujesz te ranki bactrobanem?
Kiedy moja seniorka miała ostatnią kurację encortonem i smarowane ranki bactrobanem to po 10 dniach ranki mało że się nie wygoiły to wyglądały jakby gorzej niż na początku smarowania - ale po przerwaniu kuracji wszystkie ranki oprócz ucha zagoiły się same w ciągu kilku dni :roll:

teraz seniorka jest dwa tyg po operacji usunięcia ucha i wszystkich zębów i wszystko ma pięknie wygojone: takich ładnych dziąseł nie miała nigdy i nie ma żadnych ran na szyi i głowie, wszystko ładnie zarosło sierścią :)

a czy paczka doszła?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon lut 21, 2011 9:58 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

Bacroban jest w tej chwili już ostawiony, inne rany ładnie się zagoiły, te dwie co widać -nie. Ich już nie smarujemy, bo również po smarowaniu maścią jest dużo gorzej, rany się ognią strasznie, aż puchną, kot drapie się jeszcze bardziej, to rany alergiczne chyba.
Sterydów nie stosujemy u Bolusia, antybiotyki bardzo rzadko.
Weterynarz proponuje, by zmienić, dodać karmę weterynaryjną również na alergiczną z innej firmy może, tylko na którą ? jak ona taki niejadek jest i wybredny strasznie :(
Dostaje też miamora w sosie ( może)
Boluś jest tragiczny jeśli chodzi o jedzenie, wciągu dnia nie skłamie jak powiem, że służę mu przynajmniej z 10-12 razy, podchodzi, żebra miaucząc, leci do pokoju pod łóżko i czeka na michę, poliże trochę, czasami więcej i potem za jakieś 2 godziny, czasami mniej znowu i tak od rana do momentu, kiedy się nie położę na noc spać.
Jedyny plus, ze uwielbia pasty witaminowe, energetyczne gimpeta - ale też ma być tak jak on chce, nie do pysia, nie na podłodze, nie z tubki, pasta ma bić rozmazana na łapkach, on musi ją zlizać, a jak nie dam na łapkę, to nie chce tylko liże łapeczkę.

Anna Rylska

Post » Pon lut 21, 2011 11:45 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

Aniu, a hypoalergiczna z Puriny? http://www.kuchniapupila.pl/kot/zdrowie ... p644884481
EN służyła Samsonikowi, to może HA posłuży Bolusiowy :D

Willow_

Post » Pon lut 21, 2011 12:12 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

nie chce jej, nie smakuje mu :?
jedyna ostatnio karma sucha, którą zjadał po namoczeniu to rc sensitive no30, jesli ktos ma może próbki lub możliwość ich dostania, będę zobowiązana :1luvu: to kaloryczna karma, na alergie, jelitka, dla Bolusia maluszka wskazana

Anna Rylska

Post » Pon lut 21, 2011 12:15 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

i jeszcze w miaręvdobrze tolerował Boluś rc babycat, tez namoczone chrupeczki

Anna Rylska

Post » Pon lut 21, 2011 12:27 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

Ostatnio odkryłam Hills d/d - moim alergikom bardzo smakowało. Boluś tego próbował?

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pon lut 21, 2011 12:32 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

tak, nie smakuje mu
Hillsa wcina u nas Rudi
wypróbowałam już wszystkie firmy jakie są na rynku

Anna Rylska

Post » Pon lut 21, 2011 12:41 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

z weterynaryjnych idą u mnie hills, royal i purina wet. tylko gastro
z bytowych hills, bosch sanabelle i ostatnio josera też smakowała :)

Homer kocha hillsa i sanabelle i wodę w szkance, kubku, najlepiej moją :twisted:

Rudasek z chora pupą uwielbia np eukanube intestinal, jako jedyny chyba w domu lubi tą firmę
no jeszcze nasza Sabcia lubi eukanubę

Anna Rylska

Post » Pon lut 21, 2011 13:07 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

Anna Rylska pisze:no jeszcze nasza Sabcia lubi eukanubę

I tuńczyka :mrgreen:

Willow_

Post » Pon lut 21, 2011 13:24 Re: Prosimy o wsparcie na leczenie,karmę.Rudy z porażeniem pupy.

Ania a jak to mazidło miodowe? Nie dało rady?
Po tym podejrzewam że by się zagoiło tylko że... może swędzieć a kotu nie wytłumaczysz żeby nie drapał.

Może Tribiotic? On jest fajny bo niweluje swędzenie jak się robi strupek.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]