Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 20, 2011 17:39 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Pewnie, że możesz zmienić imię Bezy :) Przecież ja się Norki "pozbyłam" przerabiając ją na Marion :)
Dzisiaj do domu oprócz Bezy poszły dwa koty - Bella i Gabon.
W PA sami faceci zostali, w tym przybył Lotek, któremu jeszcze dziś założę wątek i Freon - dzikus.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Nie lut 20, 2011 17:46 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Magaaaa, trzymam kciuki za Bezunię Szarlotę. Wydaje mi się, że imię to raczej dowolna sprawa, patrz moje przejścia z Białym Panem Kotem :mrgreen:

EDIT: I fajny jest nowy podział postPaluszków.
Trzeba by tylko dopisać tę kolejną niebieską (może jakieś imię? :>) i Bezunię przesunąć.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie lut 20, 2011 17:52 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Musiałam wykąpać Szarlotę.
No nie dało się z nią wytrzymać w jednym pomieszczeniu - Ona sama tak nie śmierdziała, ale ta jej kupa (a niestety trochę się rozmarowało po kocie...)- 8O
Schronowe odpchlenie poszło się m-tego, ale to nic, pojutrze zapodam jej fiprex.
Jutro rano idziemy do wetki, niestety bedą kłujki - antybiotyk i pobieranie krwi...

Fajnie mruczy :1luvu:

Zjadła troche Sheby (nic innego mokrego nie udalo mi sie kupic). Ładnie jadła; dostała juz immunodol; tzn sama wzieła; był a Shebie.
Porządzę sie dzisiaj i zapuszcze jej do tego brzydkiego oka tobrex.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie lut 20, 2011 19:20 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Super ,że "Szarlotka z Bezą " :wink: ma już domek.
Czyli dzisiaj z Palucha wyszły same czarne .
Czy możecie mi polecić kogoś solidnego i niezbyt drogiego do osiatkowania okien ? Moja młoda jest niezwykle aktywna fizycznie i bardzo pomysłowa , przez wiele lat nie miałam potrzeby mieszkania za kratkami.Teraz jest to niezbędne.
Za Ciebie Magaaaa :piwa: (piję grzane winko)
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie lut 20, 2011 19:27 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

naline pisze:Pewnie, że możesz zmienić imię Bezy :) Przecież ja się Norki "pozbyłam" przerabiając ją na Marion :)
Dzisiaj do domu oprócz Bezy poszły dwa koty - Bella i Gabon.
W PA sami faceci zostali, w tym przybył Lotek, któremu jeszcze dziś założę wątek i Freon - dzikus.

Oooo, a Bella to do kogo? :>

Szalony Kot

Post » Nie lut 20, 2011 19:36 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

MalgosiaZ pisze:Za Ciebie Magaaaa :piwa: (piję grzane winko)

I zdrówko Szarloty!
:piwa:

Sprawdź www.osiatkowania.pl chociaż to chyba nie za bardzo tanio...
Ja mam moskitiery z Allegro.

magaaaa

Post » Nie lut 20, 2011 20:05 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

No właśnie tam pioruńsko drogo. Obawiam się , że Betina porwie moskitiery a jeszcze jest problem balkonu.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie lut 20, 2011 20:41 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

ZuzCat pisze:Oto stronka kociej republiki.
Masz tam niżej przykłady osiatkowań, a pod "Okna Plastikowe", schemat boczny :)
http://kocia_stronka.republika.pl/siatki.html

Jak widzę Pan już założył firmę. Jest cennik.
http://www.osiatkowania.pl/

Siatkę wolierową kupiliśmy na Allegro ( trzeba obliczyć długość ).
Najlepiej kupić metalową, bo plastik może nie wytrzymać "naporu".
Można sobie dobrać wielkość oczek.
Listwy, kątowniki, lakier( ramę trzeba zabezpieczyć )...w Leroy lub gdzie bądź.

Szalony Kot

Post » Nie lut 20, 2011 20:45 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

MalgosiaZ pisze:No właśnie tam pioruńsko drogo. Obawiam się , że Betina porwie moskitiery a jeszcze jest problem balkonu.

No waśnie, ceny tam są kosmiczne.
Moskitiery mam aluminiowe (chyba).

magaaaa

Post » Nie lut 20, 2011 21:34 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Bella poszła do Państwa, u których w piwnicy (blok) znaleźli bidulę i dokarmiali. Zadzwonili na Straż, później była w schronisku, a oni zdecydowali się ją zabrać do siebie - mimo braku łapki i oczka.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Nie lut 20, 2011 21:39 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

naline pisze:Bella poszła do Państwa, u których w piwnicy (blok) znaleźli bidulę i dokarmiali. Zadzwonili na Straż, później była w schronisku, a oni zdecydowali się ją zabrać do siebie - mimo braku łapki i oczka.

Jej, cudownie :1luvu:

Szalony Kot

Post » Nie lut 20, 2011 22:03 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Szalony Kot pisze:
naline pisze:Bella poszła do Państwa, u których w piwnicy (blok) znaleźli bidulę i dokarmiali. Zadzwonili na Straż, później była w schronisku, a oni zdecydowali się ją zabrać do siebie - mimo braku łapki i oczka.

Jej, cudownie :1luvu:

Należało się biduli takie zakończenie.
super :1luvu:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Nie lut 20, 2011 22:49 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Posprzątałam trochę z przodu :ok: :ok:

Niestety nie mogę znaleźć foty Bony, która trafiła wczoraj do Julii razem z Kejti i Korkiem z wanny. Jamkasica może Ty masz? Ona była w PA we wsześniu.

Nie mam też foty Kluski, która dziś wróciła :(

Magaaaa :1luvu: Ucałuj Szarlotę z Bezą ode mnie... Świetnie traktorzy, nie? :mrgreen:

Co do pomysłu z dt... To tylko przypomnę, że schronisko nie wydaje na dt, tylko na ds. Nawet jak podpisujemy warunkową, to też mimo wszytko stajemy się ds, a potem przepisujemy kota na inny ds. To co się dzieje teraz jest wynikiem wielomiesięcznej pracy nad zbudowaniem zaufania, po prostu schron przekonał się, że my tych kotów nie usypiamy, że leczymy, jak się uda doprowadzamy do porządku i dbamy o nowy strat, ale w regulaminie nic się nie zmieniło. Więc myślę, że sprawa z dt i fundacją KŚ jest dość skomplikowana. I pytanie kto miałby te dt sponsowrować - schron na pewno nie, bo właśnie z tego powodu nie wydaje na dt, a KŚ ma swoje problemy.

Szalony Kocie czy jak będziesz robiła cegiełki dla Magaaaa, to mogłabyś zrobić też na koty u Julii - wszystkie trzy dziewczynki wymagają leczenia, a dług w lecznicy niezmiennie mamy ponad 600 zeta :roll: Jamkasica w zeszłym tygodniu wpłaciła część pieniędzy z bazarków Naline, ale wczorajsza wizyta dzieczynek wyszła 108 zeta, więc sytuacja wróciła do punktu wyjścia :roll:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Nie lut 20, 2011 22:58 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Tyle czarnych do wzięcia :( Normalnie serce mi pęka :(
A najbardziej chciałabym Pchełka...

A takiej żebraczki i złodziejki jak Dziuńka to w życiu jeszcze w domu nie miałam :wink:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

[poprzednia][następna]