Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Jana pisze:A czy weci brali pod uwagę polip?
AgaPap pisze:Moja miała podobny problem z uchem, który jej co jakiś czas powracał.![]()
I z tego co pamiętam, to mój wet najpierw przez kilka dni jej to ucho u siebie dokładnie czyścił, potem do ucha coś przeciwbólowego wlewał, a potem zamykał ranę chyba jodyną. I do ucha wkraplał mieszankę przez siebie skomponowaną. W tej chwili nie napiszę Ci dokładnie co i jak bo nie pamiętam dokładnie, musiałabym z nim pogadać co Czikitce tam "serwował". Ale faktem jest, że wtedy super się zagoiło i jeśli nawroty są to takie delikatne, że wystarczy ucho dokładnie doczyścić przez parę dni i zalać tą mieszanką znowu.
anula790820 pisze: Wet zagladal takim specjalnym wziernikiem do ucha i niby tam rany zadnej nie ma.
AgaPap pisze:Moja miała podobny problem z uchem, który jej co jakiś czas powracał.![]()
I z tego co pamiętam, to mój wet najpierw przez kilka dni jej to ucho u siebie dokładnie czyścił, potem do ucha coś przeciwbólowego wlewał, a potem zamykał ranę chyba jodyną. I do ucha wkraplał mieszankę przez siebie skomponowaną. W tej chwili nie napiszę Ci dokładnie co i jak bo nie pamiętam dokładnie, musiałabym z nim pogadać co Czikitce tam "serwował". Ale faktem jest, że wtedy super się zagoiło i jeśli nawroty są to takie delikatne, że wystarczy ucho dokładnie doczyścić przez parę dni i zalać tą mieszanką znowu.
Blue pisze:Jeśli takie leczenie nie przynosi żadnych większych efektów, nawet w sumie chwilowych, zawsze trzeba brać pod uwagę że to nie sama infekcja spowodowana czymś błahym
Ucho trzeba by bardzo dokładnie po oczyszczeniu obejrzeć.
Może w nim siedzieć jakieś ciało obce, ale może i coś w nim rosnąć
Dlaczego polip w uchu ma powodować kichanie?
I w sumie to że kotka która zazwyczaj się objadała, teraz mniej je, do tego stopnia że widać iż schudła - to niepokojący objaw - choć na pierwszy rzut oka może cieszyć bo figurę odzyskuje.
To może być objaw choroby?
W jakim stanie ona ma zęby?
Blue pisze:A kotka miała skąd się zarazić kocim katarem?
Myślę że warto by się tym zębom przyjrzeć, może tam są jakieś ropnie?
Co się dzieje że zęby są w takim stanie?
Kiedy kotka miała ostatnie badania krwi?
Koty kichają i charczą, ale przy polipach nosa
AgaPap pisze:Dokładnie jej zaglądał? Moja też miała zaglądane i nic obcego nie było widać, ani żadnego polipa też, a ropa to jej aż chlupotała, a jak jej się za uchem naciskało to tak dziewnie jakby strzelało - ciężko mi to słownie opisać. Raczej odnawiał jej się bardziej jakiś wrzód, który trzeba było ubić lekami.
Jak nie zapomnę, to jutro zadzwonię do weta i się dopytam co było w tej mieszance to zasugerujesz swojemu, chociaz zdajesz sobie sprawę, że to wcale nie musi twojej kici pomóc, bo może mieć całkiem inny problem i potrzebna będzie dokładniejsze badanie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 214 gości