PAKT CZAROWNIC XXII

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie lut 20, 2011 21:35 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Ja tez spojrzałam w kalendarz paktowy i ....

wszystkie najlepszego Siostrze dysia761 :ok: :1luvu:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Nie lut 20, 2011 21:37 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Ojej.... :oops:
Dysia 761 wszystkiego najpiękniejszego!!!!!!!!!!!! :birthday:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie lut 20, 2011 21:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

O rety! Dysiu sto lat!!!!! :piwa:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Nie lut 20, 2011 21:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Dysia761 ma święto Obrazek
Wszystkiego co najlepsze z tej pięknej okazji

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie lut 20, 2011 21:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Serdeczne życzenia urodzinowe dla Dysi761 :balony: :birthday: :balony:

BUSIO

Od: Śro cze 30, 2010 22:53

Post » Nie lut 20, 2011 22:28 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Dysia761 wszystkiego najlepszego Siostro! :piwa:

PUCIA

Od: Nie sty 23, 2011 20:57

Post » Nie lut 20, 2011 23:04 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Dysia761 - wszystkiego naj i spełnienia marzeń :birthday:
Chciałam dziś doczytać forum, ale doopa, bo wymoczyłam się w basenach, podgrzałam w różnej maści saunach, polatałam w stroju kąpielowym po mrozie (byliśmy w Druskiennikach, w aquaparku) i w efekcie lecę na pysk. Spaaaać...
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Nie lut 20, 2011 23:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Dysia761 wszystkiego naj, naj naj :birthday:

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Pon lut 21, 2011 1:43 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Hej Czarowne

Poszukiwana jest osoba która może pójść na wizytę przed adopcyjną w Dabrowie Gorniczej..

niedawno wróciłam od weta Mufasa postanowił że koniecznie musi wyskoczyć z gipsu ...

A byłam u weta w piątek bo już mi się nie podobał opatrunek nie on nie widzi nic złego ..
Wrrrrrr

Nie wiem czy jest sens spać ...
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pon lut 21, 2011 9:04 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Też wszystkiego naj naj..... :torte: :birthday: Dysia
a ja miałam KOSZMARNY dyżur! jakie chłopy sa beznadziejne!!!! Jak można być tak tępym żeby zamiast wezwać pogotowie do zasłabniętej żony w łazience położyć ją do łóżka, przebrać , przykryć i czekać aż jej przejdzie ????
Przeszło- na amen, nic do zrobienia , została kilkuletnia dziewczynka.....bez matki.
A najgorsze to to że nasz czujnik nic tlenku węgla nie pokazał, straż pożarna mierzyła - wykluczyła tlenek węgla a jednak okazało się że to czad- była tzw cofka przez wentylację....
Niech to wszystko szlag trafi...
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pon lut 21, 2011 9:10 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Dysia 761 wszystkiego naj, naj :balony:

majencjo to strasznie smutne, no niestety większość facetów nie myśli taki ten świat głupi jest - szkoda dzieciaczka bo mama zawsze jest potrzebna :(

(a jeden facet który myśli to wyjątek, który potwierdza regułę) ogólnie faceci to nie udany eksperyment :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Od: Wto sie 18, 2009 11:37

Post » Pon lut 21, 2011 9:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Dysi- spóźnione, ale serdeczne życzenia spełnienia marzeń!
Puci- koty :love:
Etiopii- życzliwe :ok: za kocinę
Siostrze Prezes -za Basienie :ok:
Mam chyba czarny poniedziałek: padła ładowarka, kłódka od garażu zamarzła, samochód ledwo odpalił, jeb.nęłam się na schodach- kolana będą czarne. Poza tym :ok:
Edit: literówki
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Pon lut 21, 2011 10:03 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

KANDYDATURY LUTY 2011

1. :arrow: Avian i jej Działkowa Czarna Armia

wątek tutaj viewtopic.php?f=1&t=83234
Avian ma pod opieka na działkach w poblizu swojego domku okolo 8 kotków - 7 chłopaków i 1 dzieczyna (jeszcze przed starylką), koteczki mieszkaja sobie w Altanie codziennie dostaja jedzonko, maja tam jak w raju - jednak jeden ma ostatnio problemy z łapką i wymaga specjalistycznej diagnozy, do tego dochodzi Silva która musi iśc na sterylkę, do tego wszystkiego ostatnio 13.02.2011 wlazł prawie pod koła Avian mały czarny Felek, którego teraz ma w domku viewtopic.php?f=1&t=124110 jego historia tutaj,. Dziewczyna ma u siebie 4 własne futra + 1 tymczas, który miał mieć domek, ale niestety wyszło inaczej, inne kotki które Avian przedstawia są w DT między innymi 3 łapka Ala jest u mnie. Avian jest osoba bardzo skromną która kocha futra i nie prosi o pomoc, jednak ostatnio wydatki troszkę ja przerosły, więc połowa kwoty byłabt dla niej.

2. :arrow: jerzykówka i jej futra

wątki tutaj:
viewtopic.php?f=1&t=112899
viewtopic.php?f=1&t=118756
viewtopic.php?f=1&t=121110 którego straciła
Jerzykówka nie zacząła dobrze tego roku straciła juz dwa futra i do tego wszystkiego jej dom jest zalewany przez wody gruntowe - masakra :evil: , jednak zawsze jezli tylko może jest na każdą prośbę wrażliwa i chętnie pomaga.

3. :arrow: [b]Fundacja KOT - czyli Koty Otoczone Troską [/b]

Fundacja nigdy nie prosiła o pomoc ale nadchodzą takie chwile kiedy o tę pomoc trzeba się zwrócić, zwłaszcza gdy robi się tak wiele.

[quote="becia_73"]

Sytuacja finansowa z każdym miesiącem się pogarsza, pieniądze na koncie już są na granicy codziennych wydatków, a pod opiekę Fundacji zgłaszane są coraz to nowe potrzebujące koty.

Naszym priorytetem jest sterylizacja kotów wolnożyjących (435 kotek w ciągu ostatnich 2 lat) oraz adopcje.

Dług w lecznicy znacznie przewyższa comiesięczne wpływy na konto i nie ukrywam, że nadal funkcjonujemy tylko dzięki wyrozumiałości naszych lekarzy wet oraz wirtualnych opiekunów naszych podopiecznych.
Obecnie pod opieką Fundacji przebywa 50 kotów oraz co tydzień dodatkowo do 15 wolnożyjących po sterylizacji (fundacja posiada maksymalnie 15 miejsc posterylkowych)

Kilka kotów, które są pod naszą opieką to koty przewlekle chore , wymagające specjalistycznych karm i ciągłego nadzoru lekarza weterynarii:
(kocur z chorą wątrobą, 4 koty z chorymi nerkami, kotka z chorym sercem, kocur na diecie struwitowej, kotka z nieoperacyjnym rakiem kanału słuchowego, kotka z chorobą autoimmunologiczną -rulonizacja erytrocytów- oraz okrężnicą olbrzymią)

Koty fundacyjne dostają codziennie 2 posiłki: mokry i suchy. Zjadają 5 worków = 75 kg suchej Puriny Cat Chow miesięcznie, oraz codziennie posiłek mokry - gotowany kurczak z ryżem (jeden duży kurczak + 1/2 kg ryżu na dzień), raz w tygodniu - serca drobiowe 5 kg na jeden posiłek = 20 kg miesięcznie; koty na diecie: RC Renal (Hill's K/D im nie smakuje), tacki Animonda Nieren, Hill's C/D, Trovet Hepatic. Dodatkowo zawsze musi być pod ręką Convalescence Support oraz porcje piersi z kurczaka do dokarmiania niektórych kotów.
Koty posterylkowe karmione są tak samo i w okresie wzmożonych akcji łapankowych musimy przewidzieć większe ilości jedzenia (do 15 kotów więcej tygodniowo). Dodatkowo dla niektórych kotów wolnożyjących po zabiegach sterylizacji musimy mieć zapas puszek/saszetek karm Whiskas / Kitekat, gdyż nie chcą jeść nic innego. Karmy te zużywamy także podczas łapanek.

Największe koszty generuje opieka weterynaryjna, następnie karma, utrzymanie lokalu fundacji (czynsz) oraz paliwo – zwłaszcza w czasie akcji łapankowych.

Ostatnie nieplanowane zabiegi i operacje:
- 12 letnia kotka, której właścicielka w końcu zgodziła się na sterylizację
(kotka od lat rodziła rocznie 2-3 mioty, koniecznie było przygotowanie jej do operacji: badania krwi, usg, poza tym leczenie świerzbowca usznego, z którym żyła od lat, przewlekłe zapalenie gdo, sanacja jamy ustnej),
- młody dziki kocurek, który przyczłapał się zgięty w pół w trakcie łapanki, okazał się zatkany kamieniem kałowym w jelicie grubym, konieczne było otwarcie jelita, w tej chwili długa jeszcze droga przed nim, aktualnie na kroplówkach

Planowane/konieczne w najbliższym czasie:
mastektomia kotki z guzem sutka, amputacja gałki ocznej (2 koty po jednym oczku)

link do strony http://www.fundacjakot.pl/
FB http://www.facebook.com/update_security ... 203?v=info
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon lut 21, 2011 10:04 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Do roboty Siostry :twisted:

Bolkowa proszona o uściślenie kandydatury :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO