Pytanie do szczęśliwych posiadaczy Kotów Bezłapkowych

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 20, 2011 18:35 Pytanie do szczęśliwych posiadaczy Kotów Bezłapkowych

Witam

Mam lajkonickie i nietypowe pytanie : )

Wyprowadzam się nie długo do nowego lokum. Lokum charakteryzuje się czymś fajnym : ) - wielgachnym tarasem. Taras ogrodzony jest murkiem - circa 150 cm. Jestem posiadaczką dwóch Burków, którym planuję zamontować drzwiczki w balkonowych drzwiach, żeby mogły korzystać do woli z tego czegoś fajnego ;). No i pomyślałam - kurczę - przydałby nam się Kiciuś do obecnego zestawu : )

Ale wiadomo, 150 cm dla Kiciusia to żadna wysokość, a spaść z piątego piętra, to żadna przyjemność. Osiatkowanie nijak w grę nie wchodzi. Więc chyba nie ma rady, Mruczka nie będzie. A chciałoby się, żeby Kiciuś czasem pojeździł traktorkiem po kolankach...

No i po przydługim wstępie pojawia się pytanie właściwe. Otóż zobaczyłam kotka bez tylnej łapki na adopcjach i przemknęła mi myśl - może Bezłapkowe Koty nie są na tyle skoczne, żeby chycnąć 150 cm. Pewnie brak łapki przedniej by nie przeszkadzał w pokonaniu takiej wysokości, ale może brak tylnej już jest zaporowy? I wtedy opcja byłaby idealna. Kiciuś miałby taras, a ja bym miała Kiciusia ; ). Bardzo proszę właścicieli Kotów Bezłapkowych o weryfikację!

oalela

Od: Nie lut 20, 2011 18:11

Post » Nie lut 20, 2011 18:37 Re: Pytanie do szczęśliwych posiadaczy Kotów Bezłapkowych

trawa11 ma 3 takie koty, wyślij do Niej pytanie na PW.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Nie lut 20, 2011 18:40 Re: Pytanie do szczęśliwych posiadaczy Kotów Bezłapkowych

Mój Kajtulo nie ma tylnej łapy, co nie przeszkadza mu wdrapywać się na prawie dwumetrowy mur i włazic na dach garażu w celu wylegiwania się...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie lut 20, 2011 18:43 Re: Pytanie do szczęśliwych posiadaczy Kotów Bezłapkowych

No właśnie tego się obawiałam, że dla kota nie ma rzeczy niemożliwych.

oalela

Od: Nie lut 20, 2011 18:11