Psysio - Pacuś w DT imienia Kacperka u Kituni

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 20, 2011 5:38 Re: 18 letni Kacperek - zaznał miłości u Kituni... teraz za TM:(

Kituni pisze:Mi też trudno, ale chcę żeby Kacperek był pamiętany nie tylko przeze mnie. Jest w tym też nauka: śpieszmy się wydawać ze schronu koty, tak szybko odchodzą..Taka parafraza mi przyszła do głowy, bo gdyby Kacperka wydano wcześniej to mógłby żyć do tej pory. W schronisku wstrzymano wydawanie kotów na parę tygodni i przez ten czas Kacperka wycieńczały choróbska.
Aby zachować pamięć o Kacperku: poproszę o edytowanie nazwy wątku na DT imienia Kacperka, Bardzo Dzielnego Kota..a ja będę tu pisać o moich podopiecznych. Próbowałam pisać o Psysiu na jego wątku, ale tam już nikt się nim nie przejmuje. Została awantura i przepychanki, a nie od tego jest to forum:)

Dlaczego właściwie wstrzymano wydawanie kotów? Wiesz?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lut 20, 2011 9:38 Re: 18 letni Kacperek - zaznał miłości u Kituni... teraz za TM:(

Catnaperka i mj_liberian_girl mogą opowiedzieć :(
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Nie lut 20, 2011 10:16 Re: 18 letni Kacperek - zaznał miłości u Kituni... teraz za TM:(

Kituni pisze: Próbowałam pisać o Psysiu na jego wątku, ale tam już nikt się nim nie przejmuje.

Kituni, może nikt się nie odniósł wprost do Twojej informacji, ale na pewno wszyscy ją przeczytali. Bardzo ucieszyłam, że kot jest w Twoich rękach, że wszystko wygląda naprawdę nieźle. Bardzo jestem ciekawa wieści o nim, tutaj będziesz pisać, tak ? Trudno jest skakać po wszystkich wątkach, chciałabym sobie zaznaczyć w ulubionych konkretny wątek Psysiowy, żeby mi nie umknął.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie lut 20, 2011 11:00 Re: Psysio - Pacuś w DT imienia Kacperka u Kituni

Kituni pisze:"Psysio-Pacuś w DT imienia Kacperka"...? :)

:ok:

MalgWroclaw pisze:Dlaczego właściwie wstrzymano wydawanie kotów? Wiesz?

Do końca nie wiadomo. Usłyszałyśmy kilka wersji - szczepienia p/grzybicy, inwentaryzacja, ogólne szczepienia....
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Nie lut 20, 2011 12:50 Re: Psysio - Pacuś w DT imienia Kacperka u Kituni

No, znalazłam!

dzień dobry :D

Jak dzisiaj kotecki się mają? Świetnie, że Psysiek znalazł fajny dom. Będą zdjęcia? :kotek:

black_lodge

Od: Sob wrz 04, 2010 18:14

Post » Nie lut 20, 2011 12:56 Re: Psysio - Pacuś w DT imienia Kacperka u Kituni

tez zaz nacze,bo ciezko szukac bedzie pozniej :ok:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Nie lut 20, 2011 13:53 Re: Psysio - Pacuś w DT imienia Kacperka u Kituni

Super, że trafiłam wreszcie na ten wątek.
Zaznaczyłam i czekam na wieści :ok:
Psysio-Pacuś to piękny kot!
Oby szybciutko się odstresował i doszedł do siebie :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie lut 20, 2011 17:13 Re: Psysio - Pacuś w DT imienia Kacperka u Kituni

gosiaa pisze:
pisiokot pisze:Kituni - ogromnie Ci dziękuję za Psysia i Kajetanka. Bardzo chętnie będę czytać wątek im. Kacperka.

Kituni, a co słychać u Psysia i Kajetanka, jest gdzieś watek na którym są jakieś wieści? :)

Ja pytałam o wątek, ale nie dostałam odpowiedzi. Teraz sobie zaznaczam, skoro tutaj mają być wieści.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie lut 20, 2011 18:51 Re: Psysio - Pacuś w DT imienia Kacperka u Kituni

Też wreszcie trafiłam :) zaznaczam :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie lut 20, 2011 19:35 Re: Psysio - Pacuś w DT imienia Kacperka u Kituni

Dobry wieczór wszystkim:)

Aktualne wieści:
Kajetanek ma wilczy apetyt. Powinien szybko przybrać na wadze, co mu się bardzo przyda! Przyjechał do mnie z siedliskiem pcheł w sierści, więc został zakroplony Fiprexem, tak samo jak reszta stadka. Jest bardzo nieśmiały i płochliwy, potrzebuje bardzo dużo cierpliwości i ciepła. Aktualnie jego ulubiona miejscówka to łóżko (gdy mnie tam nie ma). Ma bardzo oryginalną urodę, piękną okrągłą główkę i niesamowite, szmaragdowe oczęta. We wtorek ma go odebrać ode mnie docelowy dt - będę tęsknić :)

Pacuś też ładnie je, jak się go dobrze odkarmi to będzie wielkim kocurem. Póki co chudzina z niego z wielkim, pięknym łebkiem. Jest spokojny i zrównoważony, u wetki zachowywał się wzorowo. Nawet nie chciał do transportera wrócić :) Zwiedzał cały gabinet, a na końcu zasiadł w lekarskim fotelu, za Panią Wetką wypisującą recepty :) Obawiam się jednak, że nie będzie już tak łatwo przy goleniu łapy do pobrania krwii :mrgreen:
Pacuś ma lekki katar, na szczęście oskrzela są czyste, więc póki co wstrzymujemy się z antybiotykiem i podajemy immunodol. Jeśli za dwa,trzy dni nie przejdzie - wejdziemy z antybiotykiem.
Większość czasu spędza w przytulnym miejscu obok kaloryfera pod moim łóżkiem, tam czuje się bezpiecznie. Kiedy wychodzi bez problemu daje się głaskać i barankuje :1luvu: Trzymajcie kciuki za zdrowie Pacusia, bo to najważniejsze! Jak testy felv/fiv będą negatywne to będę najszczęśliwsza na świecie!
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Post » Nie lut 20, 2011 19:54 Re: Psysio - Pacuś w DT imienia Kacperka u Kituni

Kciuki są - cały czas.
Kajetanek był bardzo wystraszony w schronisku - dobrze, że juz tam nie siedzi.
A Pacek to ma łebek jak nie od tego kota, fakt :lol:
Oby wszystko było dobrze :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie lut 20, 2011 23:47 Re: Psysio - Pacuś w DT imienia Kacperka u Kituni

Kajetanek na pewno odżyje. Musi tylko nabrać pewności, że już nigdy nie zostanie sam :)
A Pacuś to absolutnie moje cudo! To niesamowite jak schroniskowy stres zmienia koty. Wielkie, wrażliwe miziaki nie dają się nawet dotknąć :( Koty są takie wrażliwe... Przeogromnie cieszę się z Pacusia!
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Pon lut 21, 2011 0:02 Re: Psysio - Pacuś w DT imienia Kacperka u Kituni

Dobre wiadomości o pięknych chłopakach :ok: :ok:
Pacuś
wychodzi bez problemu daje się głaskać i barankuje

strasznie się cieszę
Przekleję do "Nim bedzie za ..." :ok:

i wielkie kciuki za negatywne test :ok: :ok: :ok: i szybciutkie wyleczenie infekcji
na katarki fantastycznie zawsze mi się sprawdza rutinoscorbin dla kotów
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon lut 21, 2011 0:05 Re: Psysio - Pacuś w DT imienia Kacperka u Kituni

Jak się chłopak zadomowi to zrobię mu zdjęcia. Na razie nie chcę go stresować. Na kolację wciągnął pół puszki (czyli ok. 200g) mokrej karmy z Immunodolem, ja cały czas go smyrałam po łebku i głaskałam po grzbiecie. Był całkiem zadowolony :)

Przed chwilą weszłam do sypialni po kołdrę, ale na niej już ktoś sobie poleguje...Ktoś z pięknymi zielonymi oczami :mrgreen: Nie mam serca zabierać Kajtkowi tej kołderki... Będę spała pod kocem :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Post » Pon lut 21, 2011 0:07 Re: Psysio - Pacuś w DT imienia Kacperka u Kituni

Kituni pisze:Jak się chłopak zadomowi to zrobię mu zdjęcia. Na razie nie chcę go stresować. Na kolację wciągnął pół puszki (czyli ok. 200g) mokrej karmy z Immunodolem, ja cały czas go smyrałam po łebku i głaskałam po grzbiecie. Był całkiem zadowolony :)

Przed chwilą weszłam do sypialni po kołdrę, ale na niej już ktoś sobie poleguje...Ktoś z pięknymi zielonymi oczami :mrgreen: Nie mam serca zabierać Kajtkowi tej kołderki... Będę spała pod kocem :D

Boże skąd ja to znam :roll: :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

[poprzednia][następna]