niebieska Karolcia szuka domu !!! księżniczka zostaje u Ani

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 16, 2011 10:58 Re: niebieska kotka PILNIE !!!!!! szuka domu - CZĘSTOCHOWA

I co z tym domkiem?
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Śro lut 16, 2011 11:36 Re: niebieska kotka PILNIE !!!!!! szuka domu - CZĘSTOCHOWA

Catnaperka pisze:I co z tym domkiem?

Jak znajdę chwileczkę czasu ,to wszystko napiszę ,kontakt z domkiem mam :ok:
Anna Kubica

Post » Czw lut 17, 2011 23:51 Re: niebieska kotka PILNIE !!!!!! szuka domu - CZĘSTOCHOWA

A więc tak....Stefcia jest uroczą diablicą ,niestety nie korzysta z kuwety :evil: ,ma humorki i o ile w jednym momencie da się głaskać to za chwilę bije i syczy :roll: .Ogólny stan zdrowia jest dobry tylko jeszcze musimy sterylkę zrobić,z domkiem o którym wspomniałyście mam kontakt i jeśli Stefcia przestanie się wygłupiać z tą kuwetą i troszkę bardziej zaufa będzie nią nadal zainteresowany.Mam nadzieję że to zachowanie to wynik stresu,po prostu musi się biedactwo odnaleźć :)
Ktoś na forum napisał że te :mrgreen: kociaki to są- :wink: " Patrz i podziwiaj" i ta mała diablica wychodzi z takiego założenia,no ale mam nadzieję że już nie długo :mrgreen:
Anna Kubica

Post » Pt lut 18, 2011 1:11 Re: niebieska kotka PILNIE !!!!!! szuka domu - CZĘSTOCHOWA

Zmieńcie żwirek na benek naturalny, dosypcie trochę ziemi. Poeksperymentujcie z krytą kuwetą, z gazetami, z szmatami... wybierajcie na kuwetę to miejsce, które ona wybierze. Gdzie nie chcecie, by robiła - czyścić octem dość mocno stężonym.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 18, 2011 7:51 Re: niebieska kotka PILNIE !!!!!! szuka domu - CZĘSTOCHOWA

Aniu, niebieska diablica prześliczna :twisted: Trzymam za Was kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: i za sprawy kuwetkowe oraz domek :D :ok: :ok: :ok: :ok:

anahit

Od: Pt lis 12, 2010 17:15

Post » Pt lut 18, 2011 8:10 Re: niebieska kotka PILNIE !!!!!! szuka domu - CZĘSTOCHOWA

Anahit, opowiadaj, jak Bunieczka sie miewa. Moze byc w innym watku. Pisze tu, gdzie Cie widze :mrgreen:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Pt lut 18, 2011 8:36 Re: niebieska kotka PILNIE !!!!!! szuka domu - CZĘSTOCHOWA

Arcana pisze:Anahit, opowiadaj, jak Bunieczka sie miewa. Moze byc w innym watku. Pisze tu, gdzie Cie widze :mrgreen:

Pozwoliłam sobię wklieć wieści o Buni :D z wątku Kacperka ,dla Arcany :D

Wieści od Buni: najprawdopodobniej Bunia co nieco widzi - a przynajmniej dostrzega chyba jednym okiem zmiany natężenia światła. Jej jedno oko reaguje na światło (jak wetka świeci jej w nie tą lampką do badania), a w domu Bunia zaczęła bawić się gumowym kóleczkiem :) Poza tym dużo je, śpi w łóżku z moją mamą i chodzi za nią krok w krok jak piesek :ryk: Ze zdrówkiem ogólnie w porządku, chociaż ostatnio dostaje antybiotyk i witaminki na wzmocnienie, bo ma mały katarek i wetka woli zdusić"zarodek choróbska", zwłaszcza, ze w najbliższej przyszłości Bunieczka ma być zaszczepiona na to, na co w schronie jej nie szczepili (dokładnie na co napisze, jak wypytam mame), no ale do tego musi być zdrowa, nawet bez minimalnego katarku, więc szczepienie na razie poszło w odstawkę. Bunia pozdrawia wszystkich, a szczególnie Arcanę, która ją dowiozła do moich rodziców- dziękujemy! (nie wiem czy o Buni nie powinnam pisać na innym wątku? Jeśli tak, to przepraszam za zaśmiecanie wątku i proszę o nakierowanie na właściwy)
Anna Kubica

Post » Nie lut 20, 2011 11:18 Re: niebieska kotka PILNIE !!!!!! szuka domu - CZĘSTOCHOWA

Obrazek
Ulubiona pozycja do spania :D

Obrazek
W chlebaku też fajnie się siedzi :D
Anna Kubica

Post » Nie lut 20, 2011 11:20 Re: niebieska kotka PILNIE !!!!!! szuka domu - CZĘSTOCHOWA

Anna Kubica pisze:Obrazek
Ulubiona pozycja do spania :D

Obrazek
W chlebaku też fajnie się siedzi :D

:ryk: :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Przepiękna Kocica!
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Nie lut 20, 2011 12:19 Re: niebieska kotka PILNIE !!!!!! szuka domu - CZĘSTOCHOWA

Aniu, dzieki za wklejke o Buni. :D
Niebieska pieknosc na pewno znajdzie dom, ktory zaakceptuje jej niezaleznosc. A jak z kuwetą? Lepiej?

Arcana

Post » Nie lut 20, 2011 14:28 Re: niebieska kotka PILNIE !!!!!! szuka domu - CZĘSTOCHOWA

Arcana pisze:Aniu, dzieki za wklejke o Buni. :D
Niebieska pieknosc na pewno znajdzie dom, ktory zaakceptuje jej niezaleznosc. A jak z kuwetą? Lepiej?

Lepiej..... nie mówić,wypróbowałam wszystkie rady Szalonego Kota i nic :evil: ma jedno miejsce w które chodzi sikać ,chociaż do kuwety już wchodzi i nawet :mrgreen: korzysta :ok:
Co do domku to miałam jeszcze 2 propozycje ....ale nie za ciekawe dla Stefki :wink:
Anna Kubica

Post » Nie lut 20, 2011 15:09 Re: niebieska kotka PILNIE !!!!!! szuka domu - CZĘSTOCHOWA

A ona Ci leje gdzies w kącie czy bardziej metodą zaznaczania na przyklad na kanape? Moze ograniczyc jej teren do mniejszego z kuweta? Mnie kiedys radzono w przewidywanym czasie lania zamknąć kota w lazience i wypuszczac, jak sie zalatwi... i pochwalic. Tylko ja tego przewidywanego czasu lania nie ogarnialam. :mrgreen:

Arcana

Post » Nie lut 20, 2011 15:27 Re: niebieska kotka PILNIE !!!!!! szuka domu - CZĘSTOCHOWA

Arcana pisze:A ona Ci leje gdzies w kącie czy bardziej metodą zaznaczania na przyklad na kanape? Moze ograniczyc jej teren do mniejszego z kuweta? Mnie kiedys radzono w przewidywanym czasie lania zamknąć kota w lazience i wypuszczac, jak sie zalatwi... i pochwalic. Tylko ja tego przewidywanego czasu lania nie ogarnialam. :mrgreen:

:mrgreen: :ryk: :mrgreen:

Aniu, po zdjęciach widać, że Stefcia dobrze się u ciebie czuje, może więc jej arystokratyczna dupinka potrzebuje oddzielnego miejsca do kuwetkowania :D
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie lut 20, 2011 16:16 Re: niebieska kotka PILNIE !!!!!! szuka domu - CZĘSTOCHOWA

Stefka chodzi sikać w jedno "ulubione" miejsce :mrgreen: za to jakie wymyślne za pralką :evil:
Macie dziewczyny rację ,może ona potrzebuje "swojej" kuwety,bo co do" przewidywalnego czasu lania" :ryk: to też nie jestem w stanie ogarnąć :mrgreen: ale jutro kupię jej kuwetkę i może zaskoczy :roll:
Kamari jak ujarzmiłaś Twoje potworki Amelkę i Niuśkę? bo ta diablica tak mi poorała rękę że pewnie blizny zostaną :( oj dawno już mnie tak futro nie podrapało jak ten mały potwór :evil:
Anna Kubica

Post » Nie lut 20, 2011 16:21 Re: niebieska kotka PILNIE !!!!!! szuka domu - CZĘSTOCHOWA

Anna Kubica pisze: Kamari jak ujarzmiłaś Twoje potworki Amelkę i Niuśkę? bo ta diablica tak mi poorała rękę że pewnie blizny zostaną :( oj dawno już mnie tak futro nie podrapało jak ten mały potwór :evil:

Ja ich nie ujarzmiłam, tylko napuściłam na siebie :ryk:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

[poprzednia][następna]