PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 14, 2011 21:47 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (8)

mpacz78 pisze:Koteczka trafiła do Agi Marczak, która i tak ma koty z grzybem na leczeniu.

Dwa grzyby w barszcz?
:mrgreen:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pon lut 14, 2011 22:20 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Żeby tylko dwa :mrgreen: u Agi chyba teraz więcej takich.

No cóż ja akurat nie mam grzybowych w tej chwili, a mam kilka kotów na wydaniu, nie chciałabym zablokować adopcji gdyby mi się zaraziły grzybem...
Niestety mamy takie miejsca tu w Trójmieście, gdzie wszystkie koty mają grzyba, ja przerabiałam to walcząc z sytuacją na E.Plater w Sopocie, teraz walczę głownie z sytuacją w Gda Wrzeszczu, okolice Grunwaldzkiej 2 i tam nie ma grzyba tylko świerzb uszny ale to dużo łatwiejsze do leczenia.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto lut 15, 2011 23:01 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

140km dziś zrobiłam po Trójmieście i okolicach :roll: (Witomino-Redłowo-Gda Wrzeszcz-Redłowo-Witomino-Redłowo-Gda Wrzeszcz-Gda Główny-Banino i powrót do Gdyni Witomino przez Chwaszczyno)
Ale za to dużo spraw załatwionych :D
Totko (czyli moja tymczaska Arda) pojechała do sterylizacji, jej brat Misiek do adopcji do Gdańska, przy okazji podrzuciła Seję od weta do domu, potem zawiozłam malutkiego kotka po kroplówkach z Elbląskiej do Banina do Agi..., w międzyczasie byłam 8h w pracy w biurze :D
Dopiero co ogarnęłam kuwety, teraz siedzę, padam na pysk, ale nie mogę wstać bo Totko śpi na kolanach.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro lut 16, 2011 11:09 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Totko po sterylce dobrze, rano przyszła do mnie do łóżka się poskarżyć, że wczoraj krzywda była, się pomiziać, całą rodzinkę jej oddałam do adopcji, sama biedulka została. Rano już ładnie jadła.

Kromeczka 2 już super miziak, smarki już nie lecą ale głębiej wszystko aż bulgocze.

Oluś świetny kot, chociaż z każdym dniem jest mniej współpracujący w kwesti podania tabletki, ale radzę sobie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro lut 16, 2011 14:59 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

To Misiek znalazł domek, super :D to taki śliczny kocurny :) a kiedy będą jakieś zdjątka Kromki 2 i Olusia :?: U nas bez zmian, Silver nie wygląda gorzej, ale też nie lepiej, co mnie dziwi bez problemu mogę ją smarować wszystkimi mazidłami i znosi to z godnością, tylko czasem burknie, że już by chciała koniec :? W ogóle przeżyłam dziś szok za sprawą Safci, przyszła do Silver i umyła jej całą głowę i jedno uszko :1luvu: udało mi się nakręcić z tej pięknej chwili filmik, prawie się popłakałam, moje kochane kociaste :kotek: :kotek: teraz mam pewność, że zostały rodziną :D pozdrawiamy

AleksH

Od: Pt lut 04, 2011 16:21

Post » Czw lut 17, 2011 10:04 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Zdjęcia będą. Mało czasu mam, ale niebawem będą.
Totko po sterylce dobrze, już nic po niej nie widać, dziś tradycyjnie przyszła z rana na mizianki, taki mały rytuał się z tego zrobił, bardzo miły :D dla mnie, nie ma to jak dobrze zacząć dzień.
A Totko jak była malutka, w październiku to była takim dzikiem, że mi i koleżance ugryzła palec do krwi u weta nie było można jej obsłużyć, raz wet musiał ją spod szafki wyciągać tą pętelką na kiju :roll: A teraz taka milutka koteczka... gdyby wcześniej przekonała się do człowieka to pewnie dawno już była by w DS.

Dziś na sterylkę pojechała Łapka (czyli Bianca).

Wszystkiego Najlepszego z okazji DNIA KOTA :1luvu: :kotek:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob lut 19, 2011 11:23 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Wreszcie znalazłam chwilę aby zrobić zdjęcia nowoprzybyłym: Olusiowi i drugiej Kromeczce.

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob lut 19, 2011 13:46 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Sliczna ta nowa Kromeczka :1luvu: , daj jej jakies inne imie :ryk: Cleo? :wink:

A Olus wyglada jak dziewczynka ;) Ile on ma?
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob lut 19, 2011 14:05 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

No śliczna jest, na podwórku wyglądała okropnie, taka brudna, obsmarkana, ale już jest z dnia na dzień coraz lepiej, jest coraz bielsza i smarki zniknęły, jeszcze tylko trochę słychac przy oddychaniu. Ok może być Cleo :D Czyli jesteś chrzestną :piwa:

Oluś ma około 6-7 mies. na moje. Taki trochę głupolek jest - języka czasem zapomina schować do końca :lol: , a najbardziej urocze są jego stópki, ma biełe tylko same koniuszki przednich paluszków, wygląda to jak paznokietki :D .
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob lut 19, 2011 14:24 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

;) Naprawde ladniutko jest umaszczona, niby zwykła bialo szara, ale tak z pomyślunkiem :ryk:
Obrazek

Marea

Post » Sob lut 19, 2011 15:21 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

No bardzo z pomyślunkiem. Ten nosek wygląda na taki malutki, bo nie cały jest wybarwiony na terakotowo z ciemniejszą obwódką, oczy też ma ładnie na ciemno oprawione, jak całkiem się domyje i to co ma być białe będzie białe to już wogóle będzie cudna. Na zdjęciach nawet tego tak nie widać, ale jeszcze jest brudna. Białe koty nie nadają się do życia na podwórku.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob lut 19, 2011 15:27 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Zgadzam się, szczególnie zima...takie bidulki z nich, brudne łapki, w Nowym Porcie mam w garażach stadko takich biało szarych z przewaga białego, zawsze mi się serce kraja jak patrze na nie zima, brudne łapinki, brudne oczka :(
Obrazek

Marea

Post » Nie lut 20, 2011 10:20 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Oluś świetny, ma takie mądre spojrzenie :) a Cleo śliczna, napewno szybko znajdą domki :) a jak reszta towarzystwa :?: Było jaskieś zainteresowanie Filipką i Kitką :?: U nas powoli do przodu, Silver wygląda o niebo lepiej, oczko Safiro wygląda już trochę lepiej choć nadal ropieje, ciężko jej cokolwiek przy nim zrobić, dziś mnie nieźle podrapała, a teraz drzemie na parapecie :) pozdrawiamy :) ps miło było się słyszeć :D

AleksH

Post » Nie lut 20, 2011 10:28 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

AleksH pisze:... a jak reszta towarzystwa :?: Było jaskieś zainteresowanie Filipką i Kitką :?:

No niestety o siostrzyczki nikt nie pyta.
Reszta towarzystwa bardzo dobrze.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie lut 20, 2011 11:06 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Obrazek

AleksH

[poprzednia][następna]