Torina. Wielka Osobowość w Wielkim Serca Domu:)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 19, 2011 20:43 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Dopoki nie powiekszylam balam sie, ze to czarne to swinka morska :D

Juz na kilku zdjeciach widzialam kociaki z takimi szczurasami wielkimi - czy koty Wam znane lubia ta zabawke? bo ja jakos nie wyobrazam sobie swoich bawiacych sie czyms tak ogromnym :)

Cameo, a gdybym o szklo zapytala? bo body pal szesc, ale podoba mi sie glebia ostrosci jaka uzyskujesz.

A i jeszcze jedno - to obrobka zdjecia, czy Torinka ma tak cholernie blady jezyk?

Sheyren

Od: Śro cze 03, 2009 22:30

Post » Sob lut 19, 2011 21:21 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

To scur z IKEA :lol: moje koty mają go gdzieś - więc leży na hamaku dla ozdoby :lol: jak nafaszeruje go walerianą, to koty zaraz się nim zainteresują :lol:

Szkło to 50mm f/1.4 + lampa bez dyfuzora. Nie korzystam ze światła zastanego.

Jeśli kogoś interesuje zakup A-700, to już niestety, tylko na allegro. Ten model został wycofany ze sprzedaży. Ponoć A-900 czyni cuda, tylko jest pieruńsko drogi (samo body kosztuje ok. sześciu tysięcy)

Testów cd... tym razem wieloryb na ostrej diecie :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Fela dostaje jedzonko tylko dwa razy dziennie - popołudniu trochę suchej karmy, wieczorem saszetkę RC.

A i jeszcze jedno - to obrobka zdjecia, czy Torinka ma tak cholernie blady jezyk?

Balans Bieli :mrgreen:
Ostatnio edytowano Sob lut 19, 2011 21:46 przez Cameo, łącznie edytowano 1 raz

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob lut 19, 2011 21:41 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Cudne zdjęcia Torinki :1luvu:
Fajnie, że zaczęła się bawić :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob lut 19, 2011 22:19 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

dzieki, slicznie Ci sie te koty foca :))))
i tak podejrzewalam, odnosnie obiektywu... Za zdradzenie sekretow - :piwa:

Fela jest cudnym wielorybkiem, ale zdecydowanie jej sie dieta przyda :mrgreen:

Sheyren

Od: Śro cze 03, 2009 22:30

Post » Sob lut 19, 2011 23:36 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Kamilka, cudne zdjecia!
czy mi sie wydaje czy Torinka sie wygaja?

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon lut 21, 2011 13:39 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon lut 21, 2011 19:39 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Dzisiejszy telefon w sprawie Toriny.

- Witam, ja w sprawie kota, tego nooooooo, Toriny!
- Tak słucham, nadal akutalne
- Bo ja bym chciała wiedzieć, kiedy mogłaby ją pani przywieźć
- Przepraszam że tak spytam, bo ma pani taki młodziutki głos. Ile ma pani lat?
- 17
- Czy rodzina zgadza się na kota?
- Raczej tak
- Bo wie pani... umowę adopcyjną podpisuje się z osobą pełnoletnią (czyli taką, dysponującą dowodem osobistym)
- Acha rozumiem, to ja przemyślę sprawę... dowidzenia.

Cameo

Post » Wto lut 22, 2011 11:00 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

:?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lut 22, 2011 11:01 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Obrazek
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Wto lut 22, 2011 11:04 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Torinka :1luvu: prześliczna i rzeczywiście jakby ranek nie miała. Oby się pięknie i trwale wygoiła :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
A telefon... :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto lut 22, 2011 21:03 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Dostałam fajnie wypełnioną ankietę w sprawie Toriny 8) Sis, odbierz PW :!:

Cameo

Post » Wto lut 22, 2011 23:06 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

witam wszystkich serdecznie.
Mam nadzieję że niedługo uda mi się poznać Torinkę- choć już ją na Kropkę przemianowałam:)
Do tej pory w moim życiu były psy lecz jednak praca plus małe mieszkanie nie pozwala mi już na trzymanie psów i męczenie ich. Dlatego zastanawiam się nad kotkiem. Póki co prowadzimy rozmowy z Kamilką i dochodzimy myślę do wspólnego zdania odnośnie nowego domu Kropki:)
Gdyby ktoś był z Wrocławia- z okolic Psiego Pola i chciałby mi troszkę czasu poświęcić na naukę kota na żywo to będę bardzo wdzięczna:) Z góry dziękuję również za wszelkie rady!
Pozdrawiam

kolorowo

Od: Pon lut 21, 2011 23:15

Post » Wto lut 22, 2011 23:22 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

witaj, kolorowo :)

Ponieważ pomagam Cameo w sprawie Torinki, prosiłam, by przesyłała mi info o ew. domach.
Zatem - ankieta kolorowo bardzo mi się podoba :)

Jeden punkt tylko bym zmieniła - w kwestii żywienia Toriny.
Cenowo wyjdzie dokładnie podobnie jak Orijen, a będzie korzystniejszy dla Torinki.
prawdopodobnie sam spokojny dom bez innych kotów podziała bardzo dobrze na Torinkę :) Ale z wcześniejszych doświadczeń - u Torinki jest podejrzewana alergia pokarmowa, dlatego bardzo zalecane jest podawanie jej tylko i wyłącznie karmy hypoalergicznej. Wspólnie z panią wet z Łodzi doszłyśmy do wniosku, że fajny będzie Hill's d/d z dziczyzną dla alergików.
Torinka dopiero zacznie go jeść i jesli tylko jej zaskamuje, to będzie jej dietka ;)
Bo Torina jest bardzo bardzo fajnym kotem, ale jak to w dzisiejszych czasach - alergie dotykają też koty, nie tylko ludzi.

Najważniejsze dla kiciuli jest, by poczuła się bezpiecznie i dobrze, i by - nie wróciła z adopcji. Bo ona już swoje przeszła... była kochana i porzucana. nawet człowiek by zwariował.
Miłość i ciepły dom - tego jej trzeba.

Znam Torinkę jeszcze z czasów pobytu w schronisku. To fajny kot, i bardzo bym chciała, by trafiła wreszcie na Ten Dom.

Ze swojej strony służę informacjami i wsparciem, w razie jakichś problemów.
Tyle że jestem w Łodzi - czyli sporo zależy od Was, dziewczyny, jak się dogadacie :)

Bo ankieta brzmi bardzo obiecująco...

Pytaj, kolorowa, będziemy odpowiadać :)
czyli mieszkasz we Wrocku?

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Śro lut 23, 2011 1:21 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Tak bardzo chciałabym żeby wreszcie znalazł się ktoś kto pokocha
Torinę ze wszystkimi jej problemami.
Żeby została wreszcie pokochana na zawsze i bezwarunkowo.
Trzymam kciuki żeby to wreszcie było to :) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro lut 23, 2011 9:17 Re: Torina i Fela. O dwóch takich, co skradły serce... domku?

Annaa pisze:Tak bardzo chciałabym żeby wreszcie znalazł się ktoś kto pokocha
Torinę ze wszystkimi jej problemami.
Żeby została wreszcie pokochana na zawsze i bezwarunkowo.
Trzymam kciuki żeby to wreszcie było to :) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Tak jak pokochali Pućkę kierowniczkę. I to też domek z Wrocławia :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]