Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
CatAngel pisze:Podałam na FB link który Justinek zamieściła post wyżej.
Hanulka pisze:CatAngel pisze:Podałam na FB link który Justinek zamieściła post wyżej.
dziękia jest jakis namiar na ten link? żeby Justinek wiedziała..
sorki, ale nie wiem, jak fb funkcjonuje
CatAngel pisze:Hanulka pisze:CatAngel pisze:Podałam na FB link który Justinek zamieściła post wyżej.
dziękia jest jakis namiar na ten link? żeby Justinek wiedziała..
sorki, ale nie wiem, jak fb funkcjonuje
U mnie w profilu http://www.facebook.com/malgorzatag2już trochę osób go udostępniło i krąży po fb
majka2222 pisze:W sprawie zaginionego chłopca przeczytam i roześlę, chociaż jesteśmy daleko. Dzisiaj spotkanie wrocławskich wolontariuszy od kotów. Podam dziewczynom wiadomość.
Bardzo cieszę się zLloleczka. Zeby to tylko wyszło, wspieram dobrymi myslami.
Pismo do ks. Kotyla wysłałm. Nie zamieszczam go na forum, bo to korespondencja z prywatną osoba. Ale zyskał on aprobatę Hani, Kasi i Marii. Gdyby ktos chciał przeczytac, prześlę na maila, ale oczywiście proszę nie publikować.
majka2222 pisze:Przy okazji Dnia Kota, który dzisiaj we Wrocławiu obchodzimy, chce Wam powiedzieć, że przez całe swoje życie nie spotkałam tylu przyjaznych, odpowiedzialnych, zorganizowanych i zaradnych osób, co przez rok mojej obecności na Forum miau. Dziękuję.
Justinek Warszawa pisze:Pomocy niekociej.
Zaginął bój brat cioteczny, syn siostry mojego ojca. Wyszedł z domu w zeszły czwartek, 8 dni temu, pojechał taksówką do szkoły, wysiadł i poszedł w przeciwną stronę. Zabrał wszystkie pieniądze (ok. 300 zł i kilkadziesiąt euro), zostawił telefon i list, że wyjeżdża. On jest pełnoletni, ale trochę upośledzony, chodzi do szkoły specjalnej, cierpi na depresję, a jest przed maturą. Panicznie boi się ludzi, jest ekstremalnie skryty. Policja nie bardzo chce go szukać, bo pełnoletni. Proszę, pomóżcie, rozwieście plakaty w Radomsku, na dworcu najlepiej albo w noclegowniach. Może ktoś go widział? Chodzi przede wszystkim o informację.
On się wychowywał w tych okolicach, raczej na pewno opuścił Łódź.
http://www.zaginieni.pl/baza-danych-oso ... 1313130323
Tam jest funkcja "wydrukuj plakat", link niekopiowalny
Poza tym: oni mają dwa koty! Pomóżcie, Kociarze!
Miuti pisze:A jakby tak petycję przenieśc poza Radomsko?
Bo te [...] miejscowe gotowe wykończyć RTOZ.
Prasa centralna? TVP? TVN?
Od czynników miejscowych odwołać się do LUDZI?
Justinek Warszawa pisze:Nie ma tłumaczenia, ze dorosły, jeśli chodzi o osoby niepełnosprawne umysłowo czy z problemami psychicznymi. Jak sie pojedynczemu policjantowi nie chce zabrać za szukanie, to warto spróbować pójść do przełożonego.
Sprawdźcie okolice, które lubił - popytać np. w sklepach czy tanich barach z ciepłymi napojami. Moze, oprócz dworców, spróbowac spać w jakichś niezamieszkałych szopach, stodołach, budynkach do remontu - zwłaszcza, jeśli zabrał śpiwór czy koc - wtedy bedzie chciał napić się ciepłego. Popytać kolegów, czy znaja jakieś takie miejsce.
Wszystko sprawdzili. Znaleźli taksówkarza, złożyli skargę na policję, wciągnęli Itakę.
A zaświadczenia nie mają, leczyli go prywatnie u lekarza, który teraz jest w Szwajcarii czy gdzieś. Chłopak ma b. niski iloraz inteligencji, tak o tym mówią. I jest ekstremalnie nieufny.
Porozwieszajcie plakaty. Trzeba go przekonać, że zrobił błąd, namówić do powrotu. Może się bać.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Silverblue i 208 gości