Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 16, 2011 22:06 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

jessi74 pisze:takie zapytanie dostałam
"kto moglby pomoc w lapaniu kotek do sterylki na Psim Polu (okolice ul. Sycowskiej) Pani ktora to robi, nie radzi sobie z noszeniem klatek i wlasciwie w tym "tylko" potrzebna byłaby pomoc. w zaniesieniu klatek po zlapaniu kotek do jej domu. Ona ma pomoc i co tydzien zabieraja od niej 2 kotki do sterylki i odwoza.

jest tam jeszcze okolo 10 ciu kotek, ta pani ma jedna klatke -pułapkę. nawet gdyby ktos mogl pomoc tylko przez pare wieczorow byloby super."

:!:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro lut 16, 2011 22:49 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

Jessi, w sprawie Buni wysłałm Ci maila. Nie pisałam do tej kobiety, przesłałm tylko Tobie jej wiadomość.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Śro lut 16, 2011 23:05 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

majka2222 pisze:Jessi, w sprawie Buni wysłałm Ci maila. Nie pisałam do tej kobiety, przesłałm tylko Tobie jej wiadomość.

już odpisuję :1luvu:

jessi74

Post » Czw lut 17, 2011 9:17 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

ossett pisze:
Gibutkowa pisze:Myślę i myślę - jak to zrobić żeby być pewnym, że jakaś kotka nie jest kotką karmiącą, nie mogąc jednocześnie wejść do piwnic żeby sprawdzić czy nie ma kociaków :roll:

Teraz jest bardzo mało prawdopodobne, ze kotka jest kotką karmiącą sensu stricto chyba, że została wyrzucona do piwnicy razem z kociakami (można to stwierdzić po stanie sutków i zaraz szybko wypuścić w razie czego-mogłyby się urodzić w listopadzie, a karmią do 3,5 miesiąca...), ale może być kotką opiekującą się podrostkami ( a te koło 22-23 mogą też wychodzić z piwnicy jak nie jest bardzo zimno).
I tak mogłabyś ich w piwnicy nie zobaczyć, nawet gdybyś tam mogła zejść...

Gibutkowa, jednak jest dość prawdopodobne, że nawet teraz kotka wolnożyjąca jest mlekiem karmiąca.Matka Filipka(z amputowaną łapką) jednak miała ruję w grudniu i była w bardzo zaawansowanej ciąży. Wczoraj miała zabieg.
To chyba wpływ zmian klimatycznych i zanieczyszczenia środowiska.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Czw lut 17, 2011 11:28 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

Nie wiem czy pamiętacie tego malucha co JaEwka robiła mu zdjęcia tego u mnie na osiedlu takiego syjamkowatego, co go druga sąsiadka karmicielka przygarnęła. To babeczka jest i ma teraz 4 miesiące. Została wysterylizowana niedawno bo dostała rujki 8O 8O 8O Pisałam że widziałam 4 miesięczne ciężarówki :roll:
No nic zobaczymy. Zbieram przy okazji rzeczy do wojny ze spółdzielnią, chętnie przyjmę pomysły ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw lut 17, 2011 12:07 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

W ustawie nic konkretnego nie ma poza tym że bezdomniakami ma się zająć samorząd gminny... :|

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw lut 17, 2011 22:53 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

jessi74

Post » Pt lut 18, 2011 10:46 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

Zapraszam na fejsbukową stronę Wrocławskie Koty. Zrobię też banerek, tylko ostatnio czasu brak... :roll:

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Pt lut 18, 2011 10:49 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

Nasze nie są karmiące ale ciężarówki tak z połowy stycznia (osset to był ten taki moment kiedy się trochę cieplej zrobił chyba ze 2 tygodnie takie były - może to właśnie przez to) jak sąsiadka określiła więc tak trochę mniej jak połowa ciąży :roll:

Czy w razie W macie klatkę do pożyczenia? Jedną mamy ale jakby się udało dwie na raz "obrobić" to na dwa rzuty by poszło, bo w sumie 4 naliczyła sąsiadka.
Kociaków więcej nie ma tylko ten czarnuszek - sąsiadka mówiła że jakiś inny dozorca "pochował" z początkiem grudnia zdechlaczki :(

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt lut 18, 2011 11:35 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

Weihaiwej pisze:Zapraszam na fejsbukową stronę Wrocławskie Koty. Zrobię też banerek, tylko ostatnio czasu brak... :roll:

chciałabym KS wrzucić, ale nie wiem jak :(
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pt lut 18, 2011 14:19 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

Weihaiwej pisze:Zapraszam na fejsbukową stronę Wrocławskie Koty. Zrobię też banerek, tylko ostatnio czasu brak... :roll:

ale super :ok: :ok: juz polubione :D
Ludzi można podzielić z grubsza na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los. Oscar Wilde

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ogonia

Od: Pon gru 06, 2010 12:46

Post » Pt lut 18, 2011 15:10 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

Mruczeńka1981 pisze:

chciałabym KS wrzucić, ale nie wiem jak :(

a ja wiem :D jak chcesz zebym sie tym zajela daj znac kochana potem oczywiscie i Ciebie uczynie administratorem :D O Matko Derektorko :D :D
Ludzi można podzielić z grubsza na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los. Oscar Wilde

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ogonia

Od: Pon gru 06, 2010 12:46

Post » Pt lut 18, 2011 17:17 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

Banerek dla strony wroclawskiekoty.com:
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://wroclawskiekoty.com/][IMG]http://www.makeagif.com/media/2-18-2011/PUcyGj.gif[/IMG][/url]

Raczkuję w robieniu banerków, ale na razie chyba może być, co? :oops:

Weihaiwej

Post » Pt lut 18, 2011 17:22 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

Thorkatt pisze:Serdecznie zapraszamy na spotkanie z okazji Dnia Kota
w przyszłą sobotę czyli 19 lutego o godz. 17.
W programie miłe pogawędki na kocie tematy.
Ponieważ nasi milusińscy zapewne nas nie zaszczycą swoja obecnością, możecie przynieść ich podobizny.
Mamy nadzieję, że przy kawie, herbacie i słodkim poczęstunku milo uczcimy to święto.
Będzie to okazja, by się poznać, a także pomóc kotom.
W trakcie spotkania odbędzie się loteria fantowa, z której wpływy przeznaczymy na pomoc podopiecznym Kociej Skarbonki.
Prosimy też o karmę, ręczniki,żwirek podkłady dla DT u Beatki, która przygarnia tzw. trudne przypadki(np.Rudego)
W miarę możliwości prosimy o wszelakie fanty na loterię i coś do przekąszenia ( dla ludzi).
Z chęcią przyjmiemy makulaturę i puszki, które spieniężymy na w/w cel.

miejsce: Szkoła Podstawowa i Gimnazjum "ARKA"
ul.Stalowowolska 24/26 Wrocław - okolice Hallera, Krucza
budynek szkoły niewielki - od ul. Kruczej na końcu ulicy za półokrągłym przejazdem
- od ul. Hallera (nie ma tamtędy dojazdu)
za przedszkolem i piętrowym garażem
czas : sobota 19.02 godz. 17- 20
kontakt - Thorkatt (Basia) 603 59 78 98
Impreza kameralna, bedę dyżurować przy domofonie 16.45 - 17.15, potem proszę o sygnał tel.

Do miłego zobaczenia
Pako i Thorkatt

Przypominam o jutrzejszym spotkaniu :) Ja się wybieram i chętnie Was poznam!

Weihaiwej

Post » Pt lut 18, 2011 18:04 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

[poprzednia][następna]