Komandos, Michal, Hogata oraz goscie.Komandos urodziny 17.11

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 15, 2011 20:22 Re: Michas - czyli wszystko nie tak

Śliczny kotuś, przypomina małego niedźwiadka :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto lut 15, 2011 20:48 Re: Michas - czyli wszystko nie tak

I owija sie ogonkiem jak siada :)

Zszedl na dol zjesc. Zjadl resztki kurczaka surowego (kawalki skorki, chrzastki itd) i poszedl z powrotem na gore.

Cos dzis nie w sosiku Michas.. jutro zobacze czy przyjdzie z pusta miseczka pod pacha :mrgreen:

Mary_Poole

Od: Wto lut 03, 2009 21:51

Post » Wto lut 15, 2011 20:49 Re: Michas - czyli wszystko nie tak

Jakoś na stronie BlueCross wydawało mi się, że jest gładki. :roll: Ale pewnie PearlRain źle mi wytłumaczyła, na które zdjęcie mam patrzeć. 8)

Jest cudny. :1luvu:
Nawet bardziej mi się podoba taki pasiasty.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto lut 15, 2011 22:38 Re: Michas - czyli wszystko nie tak

No bo ja chcialam innego :mrgreen:

Ale umowili mnie na ogladanie tego, owinal sie ogonkiem, podlasil sie do Pawla, temu sie oczka zeszklily i chwile pozniej podpisywalam umowe adopcyjna :D

On jest fajny bo strzela koziolki lepkiem :) I zdarza mu sie mruczec, ale to tylko po jedzeniu. Jak sie zadomowi i wzmocni to sie biore za odchudzanie... Bo on nawet lapek nie moze razem zdlozyc bo mu brzuchol wystaje :mrgreen:

Mary_Poole

Post » Śro lut 16, 2011 15:06 Re: Michas - czyli wszystko nie tak

Michas dzisiaj zameldowal sie z miseczka pod pacha. Poszedl ze mna na papierosa do kuchni, poczekal az mu naloze i razem poszedl ze mna na gore zjesc. Mam pokoj przechodni prowadzacy do lazienki wiec co rano zamykamy sie tam z Michasiem i ja sie szykuje do pracy a on sobie je w spokoju. Tylko dzisiaj Michas zjadl polowe i bardziej byl zainteresowany trzaskaniem mi osemek miedzy nogami niz jedzeniem. :mrgreen:

W miedzyczasie jak Michas sie mizial na calego Komandos czarna zaraza wylazl spod lozka gdzie siedzial schowany i oproznil miseczke ze Scanomune :roll: No to bylo do przewidzenia bo jest lasy na slodkie. Mam nadzieje, ze starczy mu na dzisiaj tylko pol miseczki leku... :roll:

Pozniej usiadlam i pobawilam sie z Michasiem slomka. Kupilam kiedys takie metrowe slomki i jest to ulubiona zabawka kotow. Na co przyszedl Komandos i zabral nam slomke i sobie poszedl. Michas chwile sie jeszcze poobcieral, dziabnal mnie w policzek (nie wiem o co chodzilo) pomruczal sobie (dzisiaj juz tak wystarczajaco glosno zeby go bylo slychac) i poszedl na okno patrolowac okolice.

Komandos zaniosl slomke i polozyl przy swoim piechu i tam go macal.

Hogata nawet nie podniosla glowy z poduszki, tylko jak podeszlam ja poglaskac przed wyjsciem do pracy to powiedziala 'mruuff' na co moj TZ zareagowal natychmiastowo przytulajac ja jak misia. Hogata zaczela mruczec i jak wychodzilam z domu to wszyscy byli szczesliwi.

Oprocz mnie bo w deszcze musialam isc do pracy :roll:

Mary_Poole

Post » Śro lut 16, 2011 17:15 Re: Michas - czyli wszystko nie tak

MIchaś bardzo przypomina z zachowania dziadka Emira nie? rano miska pod pachę i no daj jeść kobieto :wink: :ryk:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Śro lut 16, 2011 20:59 Re: Michas - czyli wszystko nie tak

jedyna dama w towarzystwie Hogata :wink:
Obrazek
Michaś przyłapany w łóżku :ok:
Obrazek
Michaś się bawi :wink:
Obrazek
Komandos luzak i posiadacz ADHD do kwadratu :evil:
Obrazek

PearlRain

Post » Śro lut 16, 2011 21:03 Re: Michas - czyli wszystko nie tak

PearlRain pisze:jedyna dama w towarzystwie Hogata :wink:
Obrazek
Michaś przyłapany w łóżku :ok:
Obrazek
Michaś się bawi :wink:
Obrazek
Komandos luzak i posiadacz ADHD do kwadratu :evil:
Obrazek

ładne koty i cudne mają imiona :1luvu:
krynia08

Post » Śro lut 16, 2011 21:11 Re: Michas - czyli wszystko nie tak

super ogony :kotek:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt lut 18, 2011 17:35 Re: Michas - czyli wszystko nie tak

Dziwna rzecz sie stala. Podejrzalam koty na drapaku – Komandos siedzial na drapaku na gornej polce i zaczepial (delikatnie) lapka Michasia ktory siedzial nizej. Na co ten go w ta lapke dziabnal i na niego syknal. Potem mnie zauwazyl wiec wyprezyl grzbiet, ogon w gorze, zamiauczal i osemeczki zaczal krecic w miejscu.

:roll: Hmmmm... dziwne kocisko. Tez mnie dzisiaj rano dziabnal. Glaskalam go, on sobie mruczal to zaczelam go drapac po plecach (czarne zarazielstwo to uwielbia) na co ten sie szybko obrocil, ugryzl mnie w reke (lekko), syknal na mnie i sobie poszedl zeby po kilku sekundach wrocic z ogonem w gorze i wyprezonym grzbietem.

Zastanawiam sie czy to jest kwestia taka, ze on sie jeszcze nie czuje bezpieczny? Czy moze nie lubi innych kotow. :idea: Bo Komandosa to on czesto podgryza i Komandos sie go raczej boi, to widac.

Wojny nie mam tylko sytuacja taka niebardzo.

Cale szczescie Hogata jest nadal Hogata. Dzisiaj znowu przez nia prawie zaspalam do pracy :mrgreen: :ok:

Mary_Poole

Post » Pt lut 18, 2011 17:40 Re: Michas - czyli wszystko nie tak

jak lekko gryzie to jest sygnal dla ciebie,nie glaszcz ale nie odchodz :mrgreen: ,koty czesto tak mają,lubią być głaskane ale na ich zasadach :mrgreen: gdyby chciał zrobic ci krzywde,na pewno bys poczuła :D
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt lut 18, 2011 21:21 Re: Michas - czyli wszystko nie tak

kotx2 pisze:jak lekko gryzie to jest sygnal dla ciebie,nie glaszcz ale nie odchodz :mrgreen: ,koty czesto tak mają,lubią być głaskane ale na ich zasadach :mrgreen: gdyby chciał zrobic ci krzywde,na pewno bys poczuła :D

Wiesz, ja to nie musze go glaskac. Zalozenie bylo zawsze takie, ze on ma sie z moim Komandosem przyjaznic nie ze mna. Nie wiem czemu Komandosa podgryza. Wojny kocio-kocie mialam, ale podgryzania nigdy :roll:

jeny, jak ja panikuje...

Mary_Poole

Post » Czw lut 24, 2011 9:22 Re: Michas - czyli wszystko nie tak

co tam u kotka z miseczką pod pachą? :wink:

PearlRain

Post » Pt lut 25, 2011 16:44 Re: Michas - czyli wszystko nie tak

Pan kotek Michas jest gruby... :roll: Pan kotek Michas zjada okolo 400g suchego RC exigent dziennie... :roll: Pan kotek Michas musi schudnac :twisted: dlatego razem ze swoja Pancia ida na diete. :mrgreen:

Hogatka bedzie jadla na szafie a Michas i Komandos przy miseczkach. Troche mnie to przeraza logistycznie, ale mam nadzieje, ze szybko sie naucza zyc wedlug nowych zasad.

Michas ogolnie czuje sie duuuuzo lepiej niz na poczatku. Interesuje sie otoczeniem, zebra o jedzenie niemilosiernie, osemeczki strzela az milo, jak za dlugo nie zwracam uwagi na jego laszenie i tuptanie to wtedy podgryza mnie w lydki. No i bawi sie od czasu do czasu. Biegac nie biega.

Z reszta towarzystwa jest dziwnie. Hogata stara sie go ustawiac od czasu do czasu i podchodzi najezona, syczaca (prawie sie to to opluje tak syczy) ale jak on tylko ruszy z ogonkiem w gorze w jej strone to ona ucieka... :ryk:

Komandos sie go boi... Czasami siedza sobie naprzeciwko siebie, Komandos lepek skrzywiony, patrzy na niego z boku a Michas siedzi i sie rozglada wokolo...

Na razie sie tym nie przejmuje bo mam problem z odchudzeniem grubasa
:mrgreen:

Mary_Poole

Post » Pt lut 25, 2011 21:07 Re: Michas - czyli wszystko nie tak

400g suchego RC 8O 8O dziennie???

elik246

Od: Śro gru 29, 2010 18:07

[poprzednia][następna]