Nim..3 Schr.Łódź- Maciuś bez domu:( Rudiś...:((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 18, 2011 11:47 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Marzenia jak Ci się nudzi to przeleć się po lecznicach weterynaryjnych i poszukaj dobrego weta dla smarti, bo sfora jest tragiczna, patrząc na leczenie Carlita. Wszyscy starają się załagodzić sytuacje, tylko ty jakoś zaogniasz.
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Pt lut 18, 2011 11:51 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

ruru pisze:i kolejna kocia tragedia :( :( :( :(
Błagamy o tymczas!!!
CoolCaty pisze:Nowa bieda w łódzkim schronisku. Kocur nr 207, około 4 lat, biały pers. Trafił z ropnym wypływem z oczu i buzi. Tragiczne zapalenie dziąseł, zęby rozchwiane, wypadające z dziąseł. Straszliwie zapchlony, mega świerzb w uszach.Z uszu ropny wypływ. Skołtuniony, zaniedbany, schorowany kocurek. Dziś w znieczuleniu wykastrowany, ogolony, usunięto wszystkie zęby trzonowe i przedtrzonowe, wypłukano kanały słuchowe. W schronisku takie koty nie wytrzymują długo.Potrzebny DT na już!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
[/quote]

Przepraszam, dziewczyny,ale chyba w takim wątku nie wypada z takimi przepychankami, prawda? Sytuacja wyjaśniona, nie ma co teraz tego rozstrząsać. Jak się czuje dziś kotek?

black_lodge

Od: Sob wrz 04, 2010 18:14

Post » Pt lut 18, 2011 11:52 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

mam nadzieję, że kotek niedługo dostanie swoją szansę, nie mogę patrzeć jaki on biedny.
Gdyby nie to, że nie mam możliwości izolacji, byłby już u mnie :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt lut 18, 2011 11:53 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Satyr77 pisze:Marzenia jak Ci się nudzi to przeleć się po lecznicach weterynaryjnych i poszukaj dobrego weta dla smarti, bo sfora jest tragiczna, patrząc na leczenie Carlita. Wszyscy starają się załagodzić sytuacje, tylko ty jakoś zaogniasz.

Napisz to na wątku smarti wraz z uzasadnieniem swojej opinii.

Carlito był źle prowadzony już w Łodzi - nie wiem czy odróżniasz różne miejsca i co gdzie zostało zrobione.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt lut 18, 2011 11:55 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

jezu przestańcie już!!

niech nikt więcej nie pisze nie na temat, proszę...
Obrazek

magdaradek

Post » Pt lut 18, 2011 11:56 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

ruru pisze:i kolejna kocia tragedia :( :( :( :(
Błagamy o tymczas!!!
CoolCaty pisze:Nowa bieda w łódzkim schronisku. Kocur nr 207, około 4 lat, biały pers. Trafił z ropnym wypływem z oczu i buzi. Tragiczne zapalenie dziąseł, zęby rozchwiane, wypadające z dziąseł. Straszliwie zapchlony, mega świerzb w uszach.Z uszu ropny wypływ. Skołtuniony, zaniedbany, schorowany kocurek. Dziś w znieczuleniu wykastrowany, ogolony, usunięto wszystkie zęby trzonowe i przedtrzonowe, wypłukano kanały słuchowe. W schronisku takie koty nie wytrzymują długo.Potrzebny DT na już!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt lut 18, 2011 11:57 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Już się zamykam, ale jeszcze słówko. Marzenia11 ma prawo pytać i oczekiwać odpowiedzi, jak każdy. Nie szczypmy się. Nie widzę też powodu i sensu wciągania tu sprawy Carlito :roll:

Marzenia11 pisze:Uważam, ze to Wy jesteście autorkami zaśmiecania wątku sprawami wewnętrznymi, a nie dotyczacymi bezpośrednio ratowania kotów.

I tu się mylisz. Sprawy tu poruszane dotyczą bezpośrednio ratowania kotów. Dopominanie się o przestrzeganie zasad, które dobrze się do tej pory sprawdzały i sprawdzają służy właśnie temu, żeby ratowany kot nie trafił z deszczu pod rynnę. Jeśli niektórzy czytający to, co się na tym wątku dzieje, traktują jedynie jako personalne przepychanki i zaśmiecanie wątku, to znaczy, że nic z tych wszystkich wpisów nie zrozumiały.
W grupie wolontariuszy przez ostatnie 4 lata (bo tyle działamy) zachodziły spore zmiany personalne - jedni odchodzili, pojawiali się nowi. Jakoś nikt do tej pory nie miał problemu, żeby bez specjalnych szkoleń i instruowania załapać, jak to "chodzi". A wg mnie Justyna działa wystarczająco długo, żeby te zasady móc poznać. Tylko, że z jakichś względów wolała działać "po swojemu". Dlaczego nikt wcześniej nic nie mówił ? Dopóki nic (a dokładnie znajdowane przez Justynę domki) nie budziło wątpliwości, to nikt nic nie mówił. Sytuacja się zmieniła, gdy takie wątpliwości się pojawiły, i to nie wyssane z palca, ale bardzo uzasadnione.
Wtedy pojawiły się pytania. O różne rzeczy, pytania moim zdaniem w pełni uzasadnione.
A forma tych pytań i natężenie emocji to inna sprawa :roll:.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt lut 18, 2011 12:01 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Satyr77 pisze:Marzenia jak Ci się nudzi to przeleć się po lecznicach weterynaryjnych i poszukaj dobrego weta dla smarti, bo sfora jest tragiczna, patrząc na leczenie Carlita. Wszyscy starają się załagodzić sytuacje, tylko ty jakoś zaogniasz.

Odkąd Carlito jest u Smarti, nie był leczony w Sforze. Dopiero ostatnia, środowa wizyta tam była.
Poprzednio był leczony u znajomej wet w Józefowie.

Ale to nie ten wątek, dopytaj w wątku.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 18, 2011 12:03 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Szalony, ale przyznasz że leczenie było tragiczne a i ze sforą mam pewne obiekcje.
Obrazek

Satyr77

Post » Pt lut 18, 2011 12:07 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Satyr77 pisze:Szalony, ale przyznasz że leczenie było tragiczne a i ze sforą mam pewne obiekcje.

Satyr, to nie ten wątek.
Obrazek

magdaradek

Post » Pt lut 18, 2011 12:07 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Wiem na tamtym napisałem. Milczę już na ten temat.
Obrazek

Satyr77

Post » Pt lut 18, 2011 12:08 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Satyr77, to nie ten wątek.

Skończmy te tematy poboczne i skupmy się na tym o co tu chodzi.

Np. na Persie, dla którego za chwilę będzie za późno...

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt lut 18, 2011 12:08 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

:ok:

mam nadzieję, że dziś dowiemy się, jak się czuje persinek. Tak mi go szkoda...
Obrazek

magdaradek

Post » Pt lut 18, 2011 12:13 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Za Białego :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Może jakiś baner by się przydał?

black_lodge

Od: Sob wrz 04, 2010 18:14

Post » Pt lut 18, 2011 12:14 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

poprosimy Ciocię ruru :piwa:
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]