Józefów: dziki kot Tobiasz

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 15, 2011 10:39 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

ok ;-) dzięki..cokolwiek to jest było tego bardzo dużo ;-)
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Od: Śro lis 11, 2009 13:39

Post » Wto lut 15, 2011 20:00 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Pierwsze podejrzenie FIPa powinno paść po zbadaniu w morfologii stosunku albumin do globulin. Morfologia i tak się przyda, poproś o to :)
A na uszka to fiprex raz na tydzień albo codziennie oridermyl.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lut 17, 2011 17:14 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Heh, hej - jest tam kto?
Czy brak wiadomości oznacza, że jest dobrze?...
Co u łaciatej otwockiej krówki?
Jak brzuszek? Czy panna oswaja się z ludziami i kotami?
Hej, hej....
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Czw lut 17, 2011 17:28 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

ja jestem i też jestem ciekawa co się dzieje. Nie odzywam sie bo mam od 2 dni w domu swoją 1,5 roczną chrześnicę pod opieką..osiwieję zaraz;-) dziecko mnie regularnie testuje ;-) odpowiedzialność duża więc muszę mieć oczy wszędzie ;-)
ObrazekObrazek

kasiamarta79

Post » Czw lut 17, 2011 17:39 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Heh, wolę siedem kociaków wspinających się na firanki i hałaśliwie bawiących się w nocy (kto powiedział, że kot chodzi... cicho?), niż jedno ludzkie w tym wieku... Do dziś się dziwię, że mój syn i ja przetrwalismy ten czas bezszkodowo :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Pt lut 18, 2011 10:56 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

No wiec tak.
Jesli chodzi o brzuszek to mała dostała serie 3 zastrzykow (chyba na poprawe perystaltyki). Lekarz mowi ze jest mniej zagazowana, dla mnie tez powłoki brzuszne sprawiają wrazenie mniej napietych ale objętościowo jest jak było - wygląda jak beczka :?

A uszy... Powiedzialam wetowi zeby pogrzebal glebiej no i sie dogrzebal... Zapalenie uszu jak sie patrzy. Przez te 3 dni czyscil je codziennie głeboko, dostalismy tez krople do uszu na wynos (cos na S. - 40PLN :strach:) mamy sie pokazac na poczatku przyszlego tygodnia.

Mala jest oswojona calkiem. Jest troche niepewna jesli ona jest na podlodze i ktos sie dpo niej schyla (np. ja zeby ją złapac do zapuszczenie kropli do oczu :twisted:) Jesli jest gdzieś wyzej to wywala brzuch do miziania.
A dzis rano to tak sie rozochociła, ze nawet na poziomie podłogi mnie zaczepiala do głaskania.
Innym kotom nie pozwala sobie w kasze dmuchac (np. Mietek dostał dzis w pape za niewinnosc :roll: )

Mam malutką prośbę, czy ktos mógłby zasponsorowac małej szczepienie? :oops: (kosztami przeskoczyła już nie-swiętą trójce)
Obrazek

agnieszka336

Od: Czw lis 27, 2008 20:58

Post » Pt lut 18, 2011 13:01 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Bisek u mnie miał wielgachny brzuszek. Ciągle się bałam,ze to FIP.
A był zagazowany w zwiąku z dużą iloscia antybiotyków i ciągłymi chorobami.Jak wet pukał to jak bębenek tak głucho było.Długi okres czasu był na espumisanie i pomogło. Zastrzyki doraźnie podane zostały ale długofalowo należało zadziałać. Odrobaczenie tez jest konieczne.I flora bakteryjna powinna być podawana.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lut 18, 2011 13:13 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

agnieszka336 pisze:No wiec tak.
Jesli chodzi o brzuszek to mała dostała serie 3 zastrzykow (chyba na poprawe perystaltyki). Lekarz mowi ze jest mniej zagazowana, dla mnie tez powłoki brzuszne sprawiają wrazenie mniej napietych ale objętościowo jest jak było - wygląda jak beczka :?

A uszy... Powiedzialam wetowi zeby pogrzebal glebiej no i sie dogrzebal... Zapalenie uszu jak sie patrzy. Przez te 3 dni czyscil je codziennie głeboko, dostalismy tez krople do uszu na wynos (cos na S. - 40PLN :strach:) mamy sie pokazac na poczatku przyszlego tygodnia.

Mala jest oswojona calkiem. Jest troche niepewna jesli ona jest na podlodze i ktos sie dpo niej schyla (np. ja zeby ją złapac do zapuszczenie kropli do oczu :twisted:) Jesli jest gdzieś wyzej to wywala brzuch do miziania.
A dzis rano to tak sie rozochociła, ze nawet na poziomie podłogi mnie zaczepiala do głaskania.
Innym kotom nie pozwala sobie w kasze dmuchac (np. Mietek dostał dzis w pape za niewinnosc :roll: )

Mam malutką prośbę, czy ktos mógłby zasponsorowac małej szczepienie? :oops: (kosztami przeskoczyła już nie-swiętą trójce)

No to cieszymy się, że mała wychodzi na "ludzi" :wink:
A co do pozostałych spraw - przeslij mi numer konta na pw....
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Nie lut 20, 2011 14:44 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Fido puścił pawia z kłakiem prosto na przedłużacz, którego używam do odkurzacza. Przedłużacz był podłączony... Efekt - cały dom bez prądu... Dobrze, że kotu nic się nie stało, tylko wywaliło różnicówkę...
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Nie lut 20, 2011 16:33 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Chatte pisze:Fido puścił pawia z kłakiem prosto na przedłużacz, którego używam do odkurzacza. Przedłużacz był podłączony... Efekt - cały dom bez prądu... Dobrze, że kotu nic się nie stało, tylko wywaliło różnicówkę...

Ma chłopak talent,trzeba przyznac.
Dobrze,że cały Józefów nie pozbawił swiatła. :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Nie lut 20, 2011 16:34 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Szalony Kot pisze:Ech. Znowu Otwock.
viewtopic.php?f=1&t=124359

noooooooooooooo, to ech :mrgreen: i to znowu :mrgreen:

Co u Łaci?
Obrazek

ASK@

Post » Nie lut 20, 2011 17:43 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Chatte pisze:Fido puścił pawia z kłakiem prosto na przedłużacz, którego używam do odkurzacza. Przedłużacz był podłączony... Efekt - cały dom bez prądu... Dobrze, że kotu nic się nie stało, tylko wywaliło różnicówkę...

Zwierzęta to jednak są zdolne 8O

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie lut 20, 2011 17:51 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Ja sie tylko zastanawiam, czy on nie ma jakichs autodestrukcyjnych ciagot :?
Najpierw gigant, prawie samobójczy w jego przypadku (bo to wicepierdoła jest), notoryczne lizanie umaślonego noża - a noże posiadam marki fiskars i zawsze dobrze naostrzone :mrgreen: , permanentne wsadzanie łepetyny do miski klozetowej, bo woda w misce jest ZAWSZE trująca i niedobra, teraz to... A i jeszcze drażni się z moim TZ, grzejąc doopinę na jego ukochanym sprzęcie audio. A jak wiecie TZ jest nie-kociolubny a rzeczony sprzet to jego oczko w głowie.
Obrazek Obrazek

Chatte

Post » Nie lut 20, 2011 19:07 Re: Józefów: Łacia - mała krówka szuka DS!

Moja tez śpi na sprzęcie, a druga lubi ale jest za gruba żeby się tam dostać;-) więc mój M jak sobie przypomni to jeszcze sam go tam wkłada -Łacię moją właśnie.
No właśnie..co u drugiej Łaci?
ObrazekObrazek

kasiamarta79

[poprzednia][następna]