Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 17, 2011 19:25 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Przeproś go i spróbuj wytłumaczyć jesli nie zjedzie bedziesz muaisła przebrać małego gdzie indziej.
Witamy w gronie słuzby :ryk:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw lut 17, 2011 19:39 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Ozymandis :1luvu:
jak juz mówiłam alreipan, jest dt dla 3 kotow, ale: trzeba zasponsorowac karme i leczenie....a kasy nikt nie ma....
moze ten pomysł z cegielkami nie jest głupi? bo to szansa na zycie dla 3 kotow..
ps. wpłynelo od alareipan 65 zl za badanie kupy Hajka :D wyniki są - lamblie cd. wpłyneło tez od launy 50 zł na Hajka - dt u którego jest Hajek, kupil za to Sumamed na lamblie - kosztuje ok. 30 zł, reszte dołozymy do badan - za 2 tygodnie znowu kupa, w międzyczasie moze jak bedzie za co usg - chlopak caly czas robi kupy z krwią...

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pt lut 18, 2011 0:49 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

No, ja podtrzymuję pomysł allegro cegiełkowego. Tylko, że to trzeba najpierw samemu wyłożyć kasę i wysłać fakturę za leczenie - i na tej podstawie oni przeleją środki :/

Psy z Palucha mają swoje FB:
http://www.facebook.com/pages/Psy-z-Pal ... 22?sk=wall

Może i koty byśmy założyli? Ja się oferuję prowadzić i rozpropagować... wrzucałabym na bieżąco koty z PA, ale i te w DT u nas :)

Tak rzucam pomysłami, ale echo widzę niewielkie. Rozmowy z Kocim Światem trwają.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 18, 2011 6:38 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Jak co wezmę z P to allegro cegiełkowe będę chciała na pewno, choć chcę powiedzieć, że niekoniecznie musi być z tego złoty deszcz :wink:
Ale trzeba wykorzystywać wszelkie metody, zeby kot miał środki na diagnozowanie, leczenie, karmę - na wszystko.
Będę robiła bazarki.

Pomysł z kotami Paluchowymi na fb mi się podoba, to też forma promocji kotów.
Celestynów pięknie robi swoja akcję adopcyjną.
Strasznie mi się podoba to, co Oni zrobili: pierwsza wizyta u weta za darmo - tylko trzeba pokazać umowę adopcyjną (żeby było wiadomo, ze kot/pies jest faktycznie z Celestynowa) - nie mam pojęcia czy wymaga wielu działań aby i Paluszki miały cos takiego?

magaaaa

Post » Pt lut 18, 2011 9:59 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

To trzeba by zapytać, czy propozycja wyszła od nich, czy od jakiejś lecznicy.
Bo u mnie najczęściej najkosztowniejsza jest pierwsza wizyta, potem to już z górki :ryk:

To ja poczekam na więcej opinii i jak coś - to w weekend zabiorę się za FB dla Paluszków.

Szalony Kot

Post » Pt lut 18, 2011 10:18 Re: Paluch 4 - koty adoptowane i za TM

wolontariat-Paluch pisze:Koty zaadoptowane

Zguba - wróciła do swojej Pani :)
Obrazek

Mam pytanie związane z powyższym.
Czy właściciel sam odnalazł kotka?
Czy z pomocą wolontariat-Paluch?

Jeśli sam - to czy powinna wyżej zamieszczona informacja znajdować się w tym wątku w:
Koty zaadoptowane :roll:

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Pt lut 18, 2011 10:27 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Szalony Kot pisze:To trzeba by zapytać, czy propozycja wyszła od nich, czy od jakiejś lecznicy.

Myślę, że maja sponsora.
Ale... jakby pogadać z kilkoma lecznicami i w zamian za pierwszą PORADĘ (bo za podane leki oczywiście już się płaci) obiecać reklamowanie lecznicy przy adopcjach to kot wie czy by na to lecznice nie poszły.
Człowiek kota/psa adoptuje - staje się potencjalnym klientem...
Słuchajcie, to wcale nie takie głupie może i bez sponsora się udać.
Tylko przygotowanie tego - samo obejście lecznic cholernie czasochłonne.
Ale może warto?

magaaaa

Post » Pt lut 18, 2011 10:39 Re: Paluch 4 - koty adoptowane i za TM

-Anula- pisze:
wolontariat-Paluch pisze:Koty zaadoptowane

Zguba - wróciła do swojej Pani :)
Obrazek

Mam pytanie związane z powyższym.
Czy właściciel sam odnalazł kotka?
Czy z pomocą wolontariat-Paluch?

Jeśli sam - to czy powinna wyżej zamieszczona informacja znajdować się w tym wątku w:
Koty zaadoptowane :roll:

Mogę usunąć, to tak z radości było :D Ale de facto przyjechać musiał i kota zabrać. Pewnie sporo z tam wpisanych kotków znalazło domy nie dzięki nam - ale po prostu dlatego, że ktoś je wypatrzył w schronie.
Ja myślałam, że to taki wątek dla wszystkich kotów, które znalazły domy.

Magaaaa, gorzej, że w sumie z tych najbardziej i najczęściej korzystających z lecznic (czyli nas) - to każdy ma swoją ulubioną lecznicę :lol:
Ale ja ze swojej strony mogę obiecać rozmowę w mojej lecznicy, Multivecie na Gagarina.
I jeszcze zagadam do wolontariuszy z Celestynowa na FB, jak oni to załatwili.

Szalony Kot

Post » Pt lut 18, 2011 10:57 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Wiesz - ja nie sądzę, zeby to miało znaczenie dla wetów do kórych się zwrócimy.
Dla nich to (małopłatna) reklama.
A mechanizm jest bardzo prosty - jak mam płacić w lecznicy A lub nie płacić w lecznicy B to gdzie pójdę? 8)

Tu jest wykaz lecznic współpracujących z Celestynowem:
http://www.adoptuj.waw.pl/pierwsza-wizyta-gratis.html
Tym moze dać spokój, na darmową obsługę paluszków namówić inne... :mrgreen:

Z salonami bym się nie wygłupiała...

magaaaa

Post » Pt lut 18, 2011 11:26 Re: Paluch 4 - koty adoptowane i za TM

Szalony Kot pisze: Pewnie sporo z tam wpisanych kotków znalazło domy nie dzięki nam - ale po prostu dlatego, że ktoś je wypatrzył w schronie.

Ktoś może pomyśleć, że przypisujemy sobie zasługę w wyadoptowaniu tych kotów. :roll:

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Pt lut 18, 2011 11:48 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

patkazal i naline- ogromne dzięki za pomoc bazarkową i finansową! :1luvu:
(aktualizacja str.1)

odjajczony idzikunowaty Hermes ponoć wystawia już główkę do głasków :) Ozymandias :ok:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt lut 18, 2011 11:48 Re: Paluch 4 - koty adoptowane i za TM

-Anula- pisze:
Szalony Kot pisze: Pewnie sporo z tam wpisanych kotków znalazło domy nie dzięki nam - ale po prostu dlatego, że ktoś je wypatrzył w schronie.

Ktoś może pomyśleć, że przypisujemy sobie zasługę w wyadoptowaniu tych kotów. :roll:

Senegal też tam jest, a żadna z nas do jego adopcji nie przyłożyła ręki.

Proponując stworzenie tego działu chodziło mi o to, żeby to było miejsce na informację o tym, którego kota już na P na pewno nie ma. I że ewentualnie można go znaleźć w DT.
Mogę na początku umieścić informację, że są to koty, które opuściły Paluch - za naszą sprawą lub nie.

Lub wywalić stamtąd pewnie z połowę kotów, które po prostu ktoś wziął, wcale nie przy nas. A które umieściliśmy tam tylko na podstawie numerka wycofanego z ewidencji.

Lub zostawić jak jest i dać komuś innemu coś z tym zrobić według swojej myśli, w końcu ja wolontariuszem nie jestem (bom durna i zobaczyłam info o naborze dwa dni po nim, co z tego, że w międzyczasie byłam na P dwa razy... :roll: )

Przypominam też o sprawach do omówienia:
- współpraca z Kocim Światem
- allegro cegiełkowe
- stworzenie strony na FB

Co do ostatniej rzeczy:
- na pewno powinny się tam znaleźć koty z PA - bo są do adopcji
- możemy tam umieścić koty z DT i wtedy na bieżąco będę przeklejać info o nich stąd (ale nie umieszczę nic bez Waszej zgody - czyli na początku zapytam każdego z Was, czy życzy sobie umieszczenia swojego kota na stronie. To praktyka dobra o tyle, że może uda się nam pozyskać jakiegoś fana --> może jakąś pomoc w leczeniu dzięki temu też..?)
- ja raczej nie jestem za tym, by umieszczać tam koty z AII. Ogólnie koty tam umieszczone często na zdjęciach wychodzą średnio i łatwo takie zdjęcia wykorzystać przeciwko Paluchowi. Natomiast mogę umieścić kilka zdjęć tych lepiej wyglądających i informację o istnieniu adopcji warunkowej (jak u nas na wątku) z prośbą o kontakt z nami, jeśli ktoś chce się dowiedzieć więcej
- zastosowałabym podział na albumy podobny jak tutaj na posty (PA, DT, DS, ew. AII - do dyskusji) + info o tym, że koty z kwarantanny są na stronie Palucha + info o tym, że o każdego kota ze strony można nas zapytać i postaramy się udzielić informacji
- czy umieszczać jakiekolwiek kontakty na Paluch czy tylko do nas? I do kogo? Ja mogę zostawić zalecenie pisania do mnie na PW, i tak bywam na FB codziennie
- czy umieszczać link do tego wątku?

Czy w ogóle mam sobie darować i zająć się sobą :mrgreen:

Szalony Kot

Post » Pt lut 18, 2011 11:51 Re: Paluch 4 - koty adoptowane i za TM

-Anula- pisze:

Może zmienić na "znalazły domy"?

magaaaa

Post » Pt lut 18, 2011 12:01 Re: Paluch 4 - koty adoptowane i za TM

magaaaa pisze:
-Anula- pisze:

Może zmienić na "znalazły domy"?

Nie ma wielkiej różnicy między "koty zaadoptowane" a "znalazły domy" ;) raczej chyba chodzi o to info, że to nie tylko dzięki nam.

Szalony Kot

Post » Pt lut 18, 2011 12:57 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

O Jezu, no...
Straszszsznie czekam...

Kocie, między zaadoptowane a znalazły domy jest chyba jakas różnica.
Rozważ jeszcze "opuściły schronisko" :mrgreen:

magaaaa

[poprzednia][następna]