Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 16, 2011 22:27 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

shalom pisze:Tak się rozglądam po tych suplementach barfowych i wiesz co? tańsza tauryna jest w animalcare, 100g za ok 38 zł. Chyba, ze cos xle patrzę

wiesz co. zooplusie ona była za 40 zl jeszcze pare dni temu i ja w zooplusie zamowilam,zeby za przesylke nie musiec placic, a w animalu i tak bym musiala zaplacic...
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Śro lut 16, 2011 22:46 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Acha, no ja robię podobnie jak nie chcę płacić za przesyłkę :P
Weszłam właśnie na chatul i z tego widzę to znów się szykuje zamówienie zbiorowe na taurynę i krew suszoną, wiec może się akurat załapię :D
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Czw lut 17, 2011 8:09 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Znów Cię trochę pomęczę, bo coś nie bardzo wiem jak mam sobie ściągnąć ten kalkulator na chatulu, niby dostałam dostęp ale nie widzę nigdzie załącznika ani nic. Jak Ty to zrobiłaś?
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw lut 17, 2011 10:02 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

shalom pisze:Znów Cię trochę pomęczę, bo coś nie bardzo wiem jak mam sobie ściągnąć ten kalkulator na chatulu, niby dostałam dostęp ale nie widzę nigdzie załącznika ani nic. Jak Ty to zrobiłaś?

na maila dostalam linka, gdzie ten kalkulator był udostępniony i go ściągnęłam po prostu w pliku.. http://chatul.pl/viewforum.php?f=61 tu jest link, i tam pisze chatulowy kalkulator barfowy wersja 1.0 i jak do tego wejdziesz to potem jest pobierz.

boje sie dzisiejszego farbowania, co to wyjdzie :D
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Czw lut 17, 2011 10:06 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

U mnie zawsze HSB farbuje moje włosy. I idzie mu to coraz sprawniej.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Czw lut 17, 2011 10:21 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Dzięki Sliver, czyli ślepa nie jestem, chyba dziewczyny zapomniały mi tego linka podać. Już sobie ściągnęłam.
Mi też H farbuje
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw lut 17, 2011 10:42 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Potrafisz się obsługiwać tym kalkulatorem? ja jak zobaczyłam ze w excelu to się załamałam, to jest moja zmora jeszcze z zajęć informatyki. Ale postaram się jakoś to opanować, zrozumieć. Teraz chyba po prostu nie mam głowy do tego.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw lut 17, 2011 14:21 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

potrafie sie nim obsłyżyć już. pewnie nie idealnie jeszcze, ale radze sobie. jak będziesz chciała to sie umówimy jakoś i Ci powiem co i jak, dobra? jak tylko będziesz miała głowe do tego :).

Fajnie, że mężczyźni Wam farbują włoski :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Czw lut 17, 2011 17:37 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Narazie to mi kalkulator nie działa bo nie mam oryginalnego excela tylko jakąś podróbę bezpłatną :evil: to sobie poeksperymentowałam.
A te drożdże dla kotów to człowiek też może przyjmować? :P
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw lut 17, 2011 18:08 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

shalom pisze:Narazie to mi kalkulator nie działa bo nie mam oryginalnego excela tylko jakąś podróbę bezpłatną :evil: to sobie poeksperymentowałam.
A te drożdże dla kotów to człowiek też może przyjmować? :P

Z tego co wiem to tak.
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Czw lut 17, 2011 18:27 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

No to może zamówię te 5 kg i odsprzedam komuś w celach ludzkich :lol: no i my z H zaczniemy jeść, a jak obrośniemy futrem :P

Sliver, jestem strasznym leniem i w ogóle nie jestem systematyczna, masz gdzieś zapisane które to wartości nie będą się świecić na czerwono nawet jak będą złe? A jak niektóre rzeczy są na błękitno zaznaczone to co to oznacza?
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw lut 17, 2011 18:30 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

shalom pisze:No to może zamówię te 5 kg i odsprzedam komuś w celach ludzkich :lol: no i my z H zaczniemy jeść, a jak obrośniemy futrem :P

Sliver, jestem strasznym leniem i w ogóle nie jestem systematyczna, masz gdzieś zapisane które to wartości nie będą się świecić na czerwono nawet jak będą złe? A jak niektóre rzeczy są na błękitno zaznaczone to co to oznacza?

Napiszę Ci tak. Te które podam to się zmieniają na czerwono jak coś nie pasuje :)

białko
tłuszcz
Woda
węglowodany
wapń:fosfor
potas:sód
żelazo
jod
tauryna
wit A
wit D
wit E
a na błękitno nic mi się nie zaznaczalo więc bladego pojęcia nie mam ;)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Czw lut 17, 2011 18:32 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

A z resztą trzeba samemu kombinować żeby dopasować do wzoru? jejku mózg mi się spoci przy tworzeniu jadłospisu moim kotuchom. Żebym o siebie tak dbała... :roll:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw lut 17, 2011 18:33 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

A podobo na tym kalkulatorze miał byc też przelicznik gramów na ml i na odwrót, znalazłaś cos takiego?
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw lut 17, 2011 18:38 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

shalom pisze:A podobo na tym kalkulatorze miał byc też przelicznik gramów na ml i na odwrót, znalazłaś cos takiego?

na pierwszej stronie tam gdzie jest instrukcja na dole jest przelicznik..
a po co ci przelicznik ??
ja to na malej wadze na gramy wszystko licze tylko bez ml zadnych, nawet oleje na gramy waze sobie. ułatwia zycie :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

[poprzednia][następna]