moje koty i ja(3) Pingwinek Dropsik szuka ds!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 16, 2011 8:27 Re: moje koty i ja(3),Kropek,Miluś,Maruda,Uszatka w ds

Wczoraj byłam u weta z Sabinką. Zamiast planowanego w zeszłym tygodniu szczepienia dostała kropelki bo prawe oczko zaczęło łzawić i jest zaczerwienione. Szczepienie musi poczekać.
Dziś lub jutro do weta na szczepienie trafi Duży Miś.
Pytałam też o szczepienie Soni, mogę ja zaszczepić jeszcze przed zdjęciem opatrunku, więc zaniosę ją w następnej kolejności.
Sabinka chyba nie jest ciachnięta bo przy głaskaniu robi świecę :wink: więc po szczepieniach będziemy ciachać.
Może uda się zapisać na listę darmowych sterylek, oby.
Majeczka dalej kicha choć jakby ciut-ciut mniej, za to apetyty jej służy, baaaardzoooo służy :wink: , taka kluseczka się z niej robi :roll: .
Sonia w każdej wolnej chwili próbuje zlizać opatrunek, biedactwo moje, a to jeszcze tak długo musi mieć, czasem tak się żali, maleńka moja :(
Sabinka nabiera ciałka, boczki już nie są tak zapadnięte, jak na początku ale i tak leciutka dalej jest, takie słodkie kochane pióreczko, uwielbia na rączkach być i wtulić się we mnie, słoneczko chudzieńkie.
Gucinek rozrabia jak pijany zając, gania i zaczepia pozostałe koty, przydałby mu się towarzysz zabawy bo pozostałe jakoś nie kwapią się do tego. Czasem Michał się z nim pobawi. Guciowi przydałby się taki kociak jak Miluś lub Uszatka, one też uwielbiały kocie zabawy. Dalej trzyma mnie na dystans (czyt. odległość ręki :roll: ) ale już bez problemu sypia na łóżku, fotelu, podusi itp. Jego też trzeba będzie zaszczepić, zostawię go na deser :wink:
Bonifacio troszkę więcej jada ale mało przybiera na wadze, brzusio i dupeńka dalej chudzieńkie, tak bym chciała, żeby już nabrał ciałka. Lubi być blisko, jak najbliżej. Lubi dotyk dłoni, rozpływa sie wtedy i tak pieknie mruczy.
Duży Miś wychodzi zza łóżka po solidnej porcji załóżkowych głasków. Boi się, ciągle się boi, mnie, kotów...
Biorę na ręce, ale za długo nie chce być, ucieka, głaskam go z łapanki, przy każdej możliwej okazji, żeby widział, że nic mu nie grozi, że go nikt już nie skrzywdzi ale jeszcze potrzebuje czasu, aby uwierzył w to.
Jesooo, czemu ludzie nie zdają sobie sprawy, jaką krzywdę wyrządzają swoim niegdysiejszym pupilom :( :evil:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro lut 16, 2011 8:57 Re: moje koty i ja(3),Kropek,Miluś,Maruda,Uszatka w ds

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Za Dużego Misia i resztę bandy :mrgreen:

W tym tygodniu poślę grosik na futerka
Anna Kubica

Post » Śro lut 16, 2011 9:14 Re: moje koty i ja(3),Kropek,Miluś,Maruda,Uszatka w ds

Anna Kubica pisze::ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Za Dużego Misia i resztę bandy :mrgreen:

W tym tygodniu poślę grosik na futerka

dzięki Aniu, nasz koci aniele :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro lut 16, 2011 18:37 Re: moje koty i ja(3),Kropek,Miluś,Maruda,Uszatka w ds

Ależ zajęcia z taką menażerią masz i jak Ty na wszystko znajdujesz czas. Podziwiam nieustannie.

Fajnie, że Gucio to taki zabawowy kotek, mam nadzieję, że wkrótce zrozumie, że człowiek (dobry człowiek!) to zło konieczne, żeby mieć w życiu dobrze :mrgreen:
Jeśli nie będzie darmowych sterylek, to trzeba będzie pomyśleć nad bazarkami i zrzutką na dziewczyny. Nie możesz przecież sama zostać z takimi wydatkami. A ile kosztuje szczepienie dla Soni? Chętnie będę partycypować w kosztach :wink: Napisz proszę na pw.
Obrazek

Madziulla

Od: Pt lis 13, 2009 10:05

Post » Śro lut 16, 2011 20:30 Re: moje koty i ja(3),Kropek,Miluś,Maruda,Uszatka w ds

Dobry wieczór :)
Obrazek
:ok: za domki
Buziaczki ślemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ja trochę zagoniona, do końca tygodnia mam szkolenie po pracy i trochę Was zaniedbałam :oops:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Śro lut 16, 2011 22:40 Re: moje koty i ja(3),Kropek,Miluś,Maruda,Uszatka w ds

Madziulla pisze:Ależ zajęcia z taką menażerią masz i jak Ty na wszystko znajdujesz czas. Podziwiam nieustannie.

Fajnie, że Gucio to taki zabawowy kotek, mam nadzieję, że wkrótce zrozumie, że człowiek (dobry człowiek!) to zło konieczne, żeby mieć w życiu dobrze :mrgreen:
Jeśli nie będzie darmowych sterylek, to trzeba będzie pomyśleć nad bazarkami i zrzutką na dziewczyny. Nie możesz przecież sama zostać z takimi wydatkami. A ile kosztuje szczepienie dla Soni? Chętnie będę partycypować w kosztach :wink: Napisz proszę na pw.

Sonia się rozkichała, szczepienie musi poczekać :?
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro lut 16, 2011 22:41 Re: moje koty i ja(3),Kropek,Miluś,Maruda,Uszatka w ds

bozena640 pisze:Dobry wieczór :)
Obrazek
:ok: za domki
Buziaczki ślemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ja trochę zagoniona, do końca tygodnia mam szkolenie po pracy i trochę Was zaniedbałam :oops:

mówi się trudno i ... :mrgreen: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw lut 17, 2011 0:35 Re: moje koty i ja(3),Kropek,Miluś,Maruda,Uszatka w ds

Kciuki za poprawe oczka i rychla sterylke i szczepienia :ok: :ok:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw lut 17, 2011 7:11 Re: moje koty i ja(3),Kropek,Miluś,Maruda,Uszatka w ds

anulka111 pisze:Kciuki za poprawe oczka i rychla sterylke i szczepienia :ok: :ok:

dziękujemy :1luvu: oczko już trochę lepsze, za to do kichającej Majeczki dołączyła kichająca Sonieczka, chyba zamiast szczepienia czeka ją leczenie :?
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw lut 17, 2011 7:22 Re: moje koty i ja(3),Kropek,Miluś,Maruda,Uszatka w ds

:ok: :ok: :ok: :ok: za domowników
Obrazek Obrazek
OKTUŚ i HANECZKA Nasze aniołki
viewtopic.php?f=1&t=102758&start=0

agakow82

Od: Sob paź 31, 2009 19:36

Post » Czw lut 17, 2011 7:59 Re: moje koty i ja(3),Kropek,Miluś,Maruda,Uszatka w ds

agakow82 pisze::ok: :ok: :ok: :ok: za domowników

dziękujemy, przydadzą się :wink:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw lut 17, 2011 8:23 Re: moje koty i ja(3)

A ja zapraszam wszystkie Panie na bazarek :mrgreen:
Panów oczywiście też, jeśli byliby chętni ;)

Oczywiście tu :arrow: viewtopic.php?f=20&t=124279
Ostatnio edytowano Czw lut 17, 2011 9:13 przez skaskaNH, łącznie edytowano 1 raz

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Czw lut 17, 2011 9:06 Re: moje koty i ja(3)

skaskaNH pisze:A ja zapraszam wszystkie Panie na bazarek :mrgreen:

nie podałaś linku ale ciem znalazłam, dzięki :D :1luvu: :1luvu: :D
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw lut 17, 2011 9:12 Re: moje koty i ja(3)

mar9 pisze:

No patrz, coś mi na mózg padło, jakaś pomroczność jasna :mrgreen: Już poprawiam w poprzednim poście.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Czw lut 17, 2011 10:05 Re: moje koty i ja(3)

skaskaNH pisze:
mar9 pisze:

No patrz, coś mi na mózg padło, jakaś pomroczność jasna :mrgreen: Już poprawiam w poprzednim poście.

też mi się to zdarza :lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazek

mar9

[poprzednia][następna]