KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 16, 2011 16:58 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Dziękuję Alienor - w imieniu pani Wiesi i Guida :)

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro lut 16, 2011 21:37 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

MartynaP pisze:Obrazek

Sliczny kocio ten Jozio, ale widac na zdjeciu ze tak ogolnie to kicius ok. no oprocz tego oczka

Wyzdrowieje :kotek:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro lut 16, 2011 21:41 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Alienor pisze:Tak w sprawie Dnia Kota - to ja jutro nie przywożę Julinki. Jakbym jednak miała przywieźć proszę o smsa dziś, jako że jeszcze całek byłby wciągany w transport :wink:
Pozdrowienia dla pani Wiesi i Guido :1luvu:

Marzenko to dla Ciebie duza fatyga ja mam tak blisko wiec juz pisalam ze zabieram 2 futrzaki, klata juz jest w bibliotece.
No chyba ze chcesz Julcie przywiesc to nie ma problemu ale czy sie pogodza w jednej klatce moje tak ale nie wiem jaka jest Julcia :)
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro lut 16, 2011 22:09 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

gosiakot pisze:
MartynaP pisze:Obrazek

TO JEST JÓZIO Z CHORYM PRAWYM OCZKIEM .

Spodziewam się , że wszyscy szykują się na dzień kota - dlatego taka cisza na forum . Niedawno wróciła z Józiem z przychodni Alaskan. Wczoraj kotek miał operację oka. Z oka niestety leje się ropa, tak że jego leczenie będzie żmudne i długotrwałe. Codziennie płukanie oka antybiotykami, usuwanie zasychającej ropy,zastrzyki z antybiotyku-i tak dalej aż do skutku . Kotek u doktora już bardzo się złości- ma powody , zabiegi przyjemne z pewnością nie są. Jestem bardzo zmartwiona , bo lekarze powiedzieli , że korzystniej by było aby oko oczyszczać z ropy częściej niż raz dziennie - a ja ledwo daję radę tę jedną wizytę załatwić - zazwyczaj jak docieram do przychodni to jest pełna poczekalnia. Dziś poszłam ok 18 tej a wyszłam prawie o 19 30. Ledwo żyję , w domu istny sajgon. A - jeszcze Józio ma świerzbowca , trzeba leczyć , czyścić uszka , zakładać maść - tak że kot jest do obsługi na cały etat.
U lekarza spotkałam ZNOWU tę osobę co ma 40 kotów. Przynosi do leczenia nieszczęsne koty które są tak schorowane, że do leczenia się nie kwalifikują.Dziś była między innymi z chudym kotkiem któremu brakowała pół sierści. Kot niemłody , wyglądał jak obraz nędzy i rozpaczy, aż mnie wgniotło w krzesło. Od osoby tej śmierdzi okropnie , śmierdzą też biedne zwierzęta. Cóż chyba jednak warto by było rozeznać co może zrobić dla tych zwierząt nasze Stowarzyszenie- bo coś chyba jednak możemy, choćby złożyć zawiadomienie do lokalnego TPZ - mamy przecież statutowo taką możliwosć. Wiem , że ktoś kiedyś pisał na forum że Towarzystwo to nic nie zrobi , jednak z moich doświadczeń wynika , że warto spróbować - a może coś się zmieniło , np. władze... Ale to sprawa do przemyślenia na później, choć w mojej ocenie los zwierząt trzymanych przez tę osobę jest nie do pozazdroszczenia :(

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro lut 16, 2011 22:17 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Gosiu
to porozmawiamy jutro, wiem ze Asia Zaremba miala podobną sprawę w Katowicach i coś zrobila z baba

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro lut 16, 2011 22:19 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

zobaczymy moze porozmawiamy z panią Moniką i Jozia damy do szpitalika? tylko moze wtedy wzielibyśmy Apasza ?

Filomen

Post » Śro lut 16, 2011 22:55 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Wieści z KCh:
- najwyraźniej gdzieś zaginęła 1 łopatka do żwirku :evil: bo była tylko jedna i ostatecznie zostawiłam ją w części z boksami. Uważajcie bo bardzo łatwo wywalić łopatkę wraz ze śmieciami...
- tabletki Mojrze podaje się (w przeciwieństwie do lizyny z wodą) bardzo źle, tabletka jest wielka, chropowata a po wydzieleniu 1/4 kanciata, ponadto ta ćwiartka i tak jest za gruba do tego podajnika tabletek :(, nie rozpuszcza się też w wodzie :( - dziś musiałam wzywać pomoc bo w pojedynkę tylko zmarnowałam dwie ćwiartki :evil:. Nosek Mojry wygląda nieciekawie,
- Frytka ma rujkę - ponadto to, co ostatnio uznałam za rzyg, mogło być sikiem - rujkowa Frytka leje równo na tylne ścianki boksu :twisted: ale w jej przypadku ponoć lepsza rujka niż niszczenie wątroby więc jakoś musi dać radę :ok: ,
- Coffi powinna znaleźć dom bo to największy obżarciuch na zdrowej części i w końcu będzie... tłustą kotką,
- pani karmicielka ze Stawowej jest chętna do pożyczenia klatki/łapki i zapoznania się z obsługą, być może jutro złapie dwa najmniej dzikie koty bez klatki i trzeba będzie je przyjąć do Chatki wieczorkiem,
- otwarłam karmę 20 kg z przedsionka zdrowej (ten dar) ale niestety nie jest zbyt fajna, karma mokra Pitti też bez rewelacji,
- mam wrażenie, że 3 kuwety na 7 kotów w zdrowej części to jest tak na styk,
- trzeba przełożyć cornelegel do części zdrowej bo tam już niemal nie ma a w tej z boksami jest,
- trzeba sprawdzać/czyscić uszy Lejdi - jakiś czas miała czyszczone i zakrapiane oridermylem ale potem po jej spuszczeniu :ryk: ta kwestia zanikła a świerzb.... pewnie jeszcze nie.....

to tyle :D

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro lut 16, 2011 22:58 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

to co widzimy sie jutro?
Mara po 16 nie bedzie dzieci tylko dorosli to sie meldujesz mam nadzieje :ok:

Filomen

Post » Śro lut 16, 2011 23:13 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

yyyyy....no....zobacze jeszcze.... ale może lepiej jak będę w pogotowiu dla karmicielki :P ?

Mara S

Post » Śro lut 16, 2011 23:40 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Stawowa jest blisko.. i będzie jeszcze wątek sensacyjny - pokażemy, jak szybko działamy ;>)))

Ostatnie zdjęcia powysyłane do wywołania... Jeszcze tylko parę drobiazgów i spaaać! ;>)

Pozdrawiam

całek

Od: Czw kwi 23, 2009 22:23

Post » Czw lut 17, 2011 9:48 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Info od Państwa z Będzińskiej (tych, co mają szczurki) i zgłosili się z kotką-przybłędą w ciąży na ciach:
Kicia ma się dobrze, jest bardzo grzeczna i odpukać jak na razie nie zaczepia naszych gryzoni...Zostaje z nami na pewno - męża juz sobie całkiem owinęła ;))). Dziękujemy i pozdrawiamy

Mara S

Post » Czw lut 17, 2011 14:37 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Zerknijcie proszę tu http://supermozg.gazeta.pl/supermozg/1, ... a,,12.html
Nie chwaląc się jam to uczynił :D
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Czw lut 17, 2011 17:18 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Dzień dobry! :)
Mam nadzieję, że pamiętacie jeszcze przystojniaka Gabrysia? ;>
Nasz Lew Kanapowy jest z nami już rok i dwa miesiące i jest najwspanialszym kotem na świecie!

Obrazek
Obrazek

sauatka

Od: Śro cze 04, 2008 21:19

Post » Czw lut 17, 2011 18:02 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

sauatka pisze:Dzień dobry! :)
Mam nadzieję, że pamiętacie jeszcze przystojniaka Gabrysia? ;>
Nasz Lew Kanapowy jest z nami już rok i dwa miesiące i jest najwspanialszym kotem na świecie!

Obrazek

No pewnie że pamiętamy przystojniaka.
Pozdrawiamy z Biblioteki w Sosnowcu gdzie obchodzimy właśnie Dzień Kota :D .
było duuuużo dzieci a teraz też jest trochę starszych.
W sumie impreza wypaliła :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw lut 17, 2011 18:31 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Kropeczka13 pisze:Zerknijcie proszę tu http://supermozg.gazeta.pl/supermozg/1, ... a,,12.html
Nie chwaląc się jam to uczynił :D
No proszę, jaki ładnie naprawiony kotek :)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

[poprzednia][następna]