Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 16, 2011 13:35 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

Mam nadzieję, że te 5 co zostało na łączce to kocury :|
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro lut 16, 2011 13:43 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

MartaK z moorland w pn próbowały łapać na łączce, ale żaden kot nie chciał wejść do klatki.
Być może dlatego, że to było już wieczorem, a przed południem Ori nakarmiła już towarzystwo.
Mamy zamiar pojawić się tam w ciągu dnia i przed karmieniem, może wtedy uda się złapać jakieś Futra.

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Śro lut 16, 2011 18:23 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

Grafik 14.02-20.02

pn. - Ori
wt. - itaka
śr. -itaka
czw. - kasia_5000
pt. - Jarka
sob. - merka_85
ndz. -

kasia_5000

Post » Śro lut 16, 2011 19:24 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

Dziś przyszła tylko szóstka kotów na łączkę :|
Obrazek

itaka

Post » Śro lut 16, 2011 22:09 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

jaga vel menda pisze:Dubravka od 11.00 u nas :D

kolejna zmiana miejsca zestresowała ją, ale .... ciekawość zwycięża, inwazji kota spodziewamy się w nocy jak będziemy spać :)
pręży się do głaskania, nie ucieka spod ręki, oczywiście o ile damy rade sięgnąć do niej :)
na razie nie chce nic zjeść ani pić wody :(

jesteśmy dumni z Mendy :D nie maltretuje kici, może tylko trochę zawiedziony że nie chce się bawić, ale wykazuje duuuuużą cierpliwość i nie jest nachalny :D

Jak Dubravka? Trochę się już zaaklimatyzowała w nowym miejscu?
Trzymam kciuki :ok:

kasia_5000

Post » Śro lut 16, 2011 22:10 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

itaka pisze:Dziś przyszła tylko szóstka kotów na łączkę :|

Może to nie ich pora... :(
O której byłaś?

kasia_5000

Post » Śro lut 16, 2011 22:32 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

O 15 byłam. Dziś była nieciekawa pogoda może się pochowały.
Obrazek

itaka

Post » Śro lut 16, 2011 22:45 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

Hejka dziewczyny? Kto był na Marszu w niedzielę? Nikt nie podszedł się przywitać :P czy was w ogóle nie było?
3.04 będzie druga tura :) jak macie znajomych w miastach w których jeszcze nie było marszu to namówcie na zrobienie :) a za rok zrobimy już we wszystkie miasta wspólnie :)

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Śro lut 16, 2011 23:18 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

W przyszłym tygodniu rusza akcja bezpłatnych sterylizacji kotów wolnożyjących finansowana przez UM :)

Molli

Od: Wto gru 23, 2008 11:28

Post » Śro lut 16, 2011 23:49 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

byliśmy na marszu :D
Dubravka
- w sobotę w nocy koło 23.00 zaczęła szaleć z Mendą, tam gdzie on to i ona :D, nie wbiegała za Mendą do pokoju gdzie my byliśmy, niedziela godzina 5.00 nad ranem koty urządziły sobie bal, cholery do 6.00 szalały, chata prawie zdemolowana :twisted:
- w niedziele rano jak wyszliśmy z domu, powrót po około 1,5 godziny koty zastaliśmy oczywiście w naszym łóżku :)
- mała ma apetyt, normalnie przypomniało nam się jak nasz wcinał takie ilości jak był kociakiem, zastanawiamy się tylko gdzie ona to mieści :roll:
- żadnych problemów z kuwetą :D
- boi się ludzi, gwałtowniejszych ruchów ale pomału już się oswaja :) dzisiaj nawet jak Menda spał u mnie na kolanach mała położyła się koło mnie i dała się głaskać :lol:
jeszcze trochę czasu jej zajmie przyzwyczajenie się na nowo, że nic jej nie grozi ze strony dużych, ale ma zadatki na miziaka :D

teraz tez szaleją :D i tak do 1.00 bo po co w dzień jak można w nocy i nad ranem :evil:
Obrazek

jaga vel menda

Od: Śro wrz 02, 2009 13:37

Post » Czw lut 17, 2011 7:08 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

fajne wiesci o Dubravce :1luvu:

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw lut 17, 2011 7:53 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

saggi pisze:Hejka dziewczyny? Kto był na Marszu w niedzielę? Nikt nie podszedł się przywitać :P czy was w ogóle nie było?
3.04 będzie druga tura :) jak macie znajomych w miastach w których jeszcze nie było marszu to namówcie na zrobienie :) a za rok zrobimy już we wszystkie miasta wspólnie :)

Hej:) Ja byłam. Nie podchodziłam, bo widziałam, że byłaś w wirze organizowania, więc nie chciałam przeszkadzać ;)

kasia_5000

Post » Czw lut 17, 2011 7:53 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

Molli pisze:W przyszłym tygodniu rusza akcja bezpłatnych sterylizacji kotów wolnożyjących finansowana przez UM :)

Super!
A wiadomo, które lecznice?

kasia_5000

Post » Czw lut 17, 2011 7:57 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

jaga vel menda pisze:byliśmy na marszu :D
Dubravka
- w sobotę w nocy koło 23.00 zaczęła szaleć z Mendą, tam gdzie on to i ona :D, nie wbiegała za Mendą do pokoju gdzie my byliśmy, niedziela godzina 5.00 nad ranem koty urządziły sobie bal, cholery do 6.00 szalały, chata prawie zdemolowana :twisted:
- w niedziele rano jak wyszliśmy z domu, powrót po około 1,5 godziny koty zastaliśmy oczywiście w naszym łóżku :)
- mała ma apetyt, normalnie przypomniało nam się jak nasz wcinał takie ilości jak był kociakiem, zastanawiamy się tylko gdzie ona to mieści :roll:
- żadnych problemów z kuwetą :D
- boi się ludzi, gwałtowniejszych ruchów ale pomału już się oswaja :) dzisiaj nawet jak Menda spał u mnie na kolanach mała położyła się koło mnie i dała się głaskać :lol:
jeszcze trochę czasu jej zajmie przyzwyczajenie się na nowo, że nic jej nie grozi ze strony dużych, ale ma zadatki na miziaka :D

teraz tez szaleją :D i tak do 1.00 bo po co w dzień jak można w nocy i nad ranem :evil:

Ale super, bardzo się cieszę.
Dubravka trochę już przeszła, to jedzenie to chyba ciągle na zapas - była wychudzona bardzo.
Jak Ją Marta złapała, to była lekka jak piórko.
Same kości, skóra i sierść :(

kasia_5000

Post » Czw lut 17, 2011 8:08 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / daj DT Veto+Kropeczce

jak będzie dalej miała taki apetyt to szybko jej się utyje :)
nie wiem jak z tym jedzeniem na zapas, mięsko wcina zostaje pusta miska :) chrupki po kilka sztuk wcina jak ma ochotę

czy jest możliwe żeby ze stresu kot gubił sierść ??? w sobotę jak udało nam się ja pogłaskać to mieliśmy wrażenie, że za chwile wylinieje cała ale jak ją wczoraj głaskałam to już nie wyłaziła jej sierść :)

Czy znacie jakiegoś weta łazarz i okolice ??? Tylko nie na Grottgera - facet jest spalony u nas :twisted:
Obrazek

jaga vel menda

Od: Śro wrz 02, 2009 13:37

[poprzednia][następna]