PAKT CZAROWNIC XXII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 16, 2011 15:29 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Wojtek znowu miał jeden ze swoich ataków. Najpierw zwymiotował (bo oczywiście teściowa dała mu szynkę, mimo że wyraźnie miała powiedziane, że nie wolno), a później dostał skurczu, cały zesztywniał, przygryzł język i wybałuszył oczy :cry: Pytałam już weta, czy to może jakieś początki epilepsji, mówi, że możliwe, ale te ataki zaczęłyby się w takim przypadku pojawiać coraz częściej chyba nie? Nie wiem, może to jakaś kolka jelit, czy coś? Ma ktoś jakiś pomysł?

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Śro lut 16, 2011 16:28 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Zrób badanie na obecnośc pasozytów - tasiemiec w okolicach pełni moze powodowac ataki neurologiczne.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro lut 16, 2011 16:52 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Moje kochane!

Niestety opuszczam na razie wasze grono. Będę zaglądać do was, jednak nie mogę się czasowo wywiazywać z obowiązków czarownicy jako, że na krak swój przyjełam inne nie mniej ważne, które chwilowo muszę w pierwszej kolejnosci wysterylizować, a to dopiero początek.

Wrócę, jak tylko bedę mieć takie możliwości. Nie zapominajcie o mnie :kotek:

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Śro lut 16, 2011 17:25 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Powodzenia i wracaj szybko :).
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Śro lut 16, 2011 18:16 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Anda pisze:Zrób badanie na obecnośc pasozytów - tasiemiec w okolicach pełni moze powodowac ataki neurologiczne.

To dajcie mu czosnek :mrgreen:
Sorki ale mnie to ubawiło .. :oops:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Śro lut 16, 2011 19:22 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Etiopia pisze:
Anda pisze:Zrób badanie na obecnośc pasozytów - tasiemiec w okolicach pełni moze powodowac ataki neurologiczne.

Często jest to powodem rozbawienia, dopóki nie okaże się, że tak jest faktycznie.Tasiemiec uzbrojony jest niezwykle trudny do usunięcia.
Oczywiście każdy decyduje jak chce :mrgreen: :mrgreen:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Tasiemiec_uzbrojony
http://gronkowiec.com.pl/component/cont ... le/27.html

I może jeszcze cos takiego:
"Wiele pasożytów najłatwiej wykryć za pomocą badania mikroskopijnego kału właśnie w okolicy pełni księżyca. Ta informacja może oszczędzić nasz czas, bo być może szybciej znajdziemy to, czego szukamy.
Oprócz tego często możemy zaobserwować, iż właśnie w okolicach pełni nasze samopoczucie się pogarsza. Może to mieć związek z cyklem rozmnażania pasożytów, które właśnie w tym czasie mają „okres godowy”. Dlatego w badaniu mikroskopowym łatwiej wtedy znaleźć ich jajeczka. "
z:
http://www.igya.pl/czynniki-chorobotwor ... ozyty.html
Ostatnio edytowano Śro lut 16, 2011 19:34 przez Anda, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro lut 16, 2011 19:29 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Aaa, jak zimnooo!! :crying:
Przylazłam i od razu pod kocyk, przespałam się i trochę lepiej. Na szczęście po raz pierwszy kurier z GLS był z paczką o normalnej godzinie i oddał ją adresatowi, czyli mi. Nie muszę jutro iść i mordować do filii ;)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro lut 16, 2011 19:46 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Siostry cierpiące cewkowo - babcia i mama na takie okazje zalecały tzw "nasiadówkę" czyli bierzemy bidet, miskę, czy co tam mamy, wrzucamy do środka rumianku, można dodać trochę szałwii zalewamy gorącą wodą i wysiadujemy aż ostygnie. Ulga jest już po pierwszym razie.

Co do pasożytów podczas pełni to nie widzę w tym nic śmiesznego :roll: To fakt i tyle. Macie problemy ze snem w okolicy pełni księżyca? To mogą, choć nie muszą, być robaki. Znam człowieka, którego lekarze chcieli do grobu kłaść (diagnozowali epilepsję połączoną z poważnymi problemami serca i jeszcze coś czego nie pamiętam), objawy miał bardzo poważne i rzadko spotykane zarazem, nie reagował na leki... W końcu znachor kazał go odrobaczyć .... i facet wyzdrowiał :mrgreen: Teraz odrobaczają się całą rodziną i zwierzyńcem co pół roku. Objawy robaczycy łatwo pomylić z czymś innym, a większość ludzi w najlepszym razie odrobacza zwierzęta i czasem dzieci w wieku przedszkolnym :?

AniHili - siedzę pod kocem, piję drugiego grzańca i wystukuję rytmy zębami... Ja chcę wiosnę!!! :crying:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Śro lut 16, 2011 19:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Ja pamiętam, że on dostawał leki odrobaczające takie specjalnie na tasiemca, ale zapytam weta przy następnej okazji :ok:

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Śro lut 16, 2011 20:03 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Anda pisze:
Etiopia pisze:

Często jest to powodem rozbawienia, dopóki nie okaże się, że tak jest faktycznie.
I z czosnkiem też coś jest na rzeczy :mrgreen: Nasz wet zalecał psom do żarcia ( gotowanego typu ryż z mięsem) dorzucać trochę czosnku profilaktycznie jakby się robal jakiś zawieruszył :mrgreen: A facet sporo rzeczy naturalnymi sposobami potrafił zaradzić np mielone skorupki jajek czy gotowane kurze pazurki na psie stawy a także niektóre zioła - i co najlepsze - nasz pies je pił 8O
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro lut 16, 2011 20:14 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

shira3 pisze: a także niektóre zioła - i co najlepsze - nasz pies je pił 8O

I co w tym dziwnego? Przecie Rudi to amator herbaty miętowej - to chyba też zioło :lol:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro lut 16, 2011 20:16 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

jozefina1970 pisze:
shira3 pisze: a także niektóre zioła - i co najlepsze - nasz pies je pił 8O

I co w tym dziwnego? Przecie Rudi to amator herbaty miętowej - to chyba też zioło :lol:
Też prawda! :ok: :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro lut 16, 2011 20:17 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Dobrze, że tylko takie zioła preferuje :mrgreen:

jozefina1970

Post » Śro lut 16, 2011 20:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

A propos dziwnych kocich upodobań...Bułkownik wczoraj przypierniczył łapą w krem od ptysia, bo mu się zapach nie spodobał :lol:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro lut 16, 2011 20:20 Re: PAKT CZAROWNIC XXII

Ma racje - ptyśki tuczą :lol:

jozefina1970

[poprzednia][następna]