MEGUŚ i reszta ferajny ;) Po 2,3,5 latach...foto-ost. str.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 15, 2011 21:35 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

niki2117 pisze:...

Oczywiście życzenie uszanuję i to ostatnie co chciałam napisać w tym temacie.

...

Zrobisz jak zechcesz - obowiązku nie ma. To jest komercyjny zakład usługowy i nie ma prawnego zakazu wymiany opinii na temat jakości usług tam świadczonych. Tak samo jak o mechanikach samochodowych, fryzjerach, czy knajpach. Oczywiście za wyjątkiem kłamliwych i naruszających dobre imię.

Jakoś nie zauważyłem, żebyś się specjalnie niedobrze wyrażała o nich, więc nieco mnie dziwi reakcja.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Wto lut 15, 2011 22:05 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

PcimOlki pisze:...

Jakoś nie zauważyłem, żebyś się specjalnie niedobrze wyrażała o nich, więc nieco mnie dziwi reakcja.

Spójrzmy na to,że wcale się o nich źle nie wypowiadałam i nigdy nie powiedziałam złego słowa na temat samej kliniki czy lekarza.
Ech no inkwizycja normalnie...

No nic,obiecałam,że prośbę uszanuję więc ok.
Ten temat zamykam jak mnie poproszono.

Temat Zuzi i Megusi istnieje nadal,wyniki,badania,dalsze informacje na temat dziewczyn oczywiście też będą.
Jeszcze tylko parę stron i otworzymy nowy wątek :wink:

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Śro lut 16, 2011 1:22 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

A my w osobie naszego reprezentanta mówimy DOBRANOC
Obrazek
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Śro lut 16, 2011 1:29 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

niki2117 pisze:Megunia póki co apetyt ma duży,zjada sporo.
Jakiś czas temu roiłam późny obiad,gdy się odwróciłam plecami do stołu Megi ukradła mi kawałek fileta,surowego-a nie zwykła takiego jeść.
Oczywiście gotuję dla niej i dla tż-ta,ale po co czekać jak można na surowo :wink:
Zuziulka też się miewa oki,je,pije i szaleje he he.
Nadchodzi wieczór więc dziewczyny ożywają :1luvu:

Cieszę się :D

"Cenzorów" zapytałabym, po co w takim razie istnieje na tym forum dział "Weci polecani" (i niepolecani także) :?: :twisted:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro lut 16, 2011 1:35 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

..

Przyznam, ze jak zwykle czegoś nie rozumiem - co własciwie zamykasz? Sorry, ale jestem głąb.
Zrozumiałem, że masz nie wymieniać nazwy lecznicy - ok, twoja decyzja, nazwa usunięta.
Co tu do zamykania jest jeszcze?

PcimOlki

Post » Śro lut 16, 2011 1:40 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

My też powoli zmierzamy spać,ale zaczytałam się na wątku
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=109991&start=45

Dziękujemy,że nadal zaglądacie do nas.
Dobrej nocy życzymy wszystkim dużym i ogonkom :1luvu:

PcimOlki pisze:
.

.

Przyznam, ze jak zwykle czegoś nie rozumiem - co własciwie zamykasz? Sorry, ale jestem głąb.
Zrozumiałem, że masz nie wymieniać nazwy lecznicy - ok, twoja decyzja, nazwa usunięta.
Co tu do zamykania jest jeszcze?

Chodziło mi o to,że zamykam temat dotyczący kwestii wystosowanej do mnie prośby i skoro ktoś tak sobie życzy to nie ma sprawy ;)
Wolałam tak napisać,by nie było drążenia sprawy,bo opisałam jak jest i nie chciałam zbędnych pytań .
Ostatnio edytowano Śro lut 16, 2011 9:33 przez niki2117, łącznie edytowano 1 raz

niki2117

Post » Śro lut 16, 2011 3:21 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

A wracając do bohaterki wątku to znowu kicha :?
Przed chwilą w krótkim odstępie czasu ze 3 razy i tak już 3 dzień.
Przeciągi omijamy szerokim łukiem,ale u nas okna bardzo nieszczelne i może gdzieś podłapała kurczątko.

Mam nadzieję,że się nie pochoruje i kichanie to zbieg okoliczności,bo kolejnej infekcji nam nie potrzeba-stanowczo nie potrzeba.

niki2117

Post » Śro lut 16, 2011 13:39 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

no to oby to nie była kolejna infekcja tylko zwykłe kichanie....Megi do zdrówka prędko :D
Ona i tak bardzo wiele przeszła....
sprawę nieszczelnych okien skądś znam ....wystarczyła jedna noc ( akurat opiekowałam się swoim dziadkiem) okna tam nieszczelne ,wiało strasznie, a dzis już mam katar :evil:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Śro lut 16, 2011 18:15 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

I jak dzisiaj dziewczyny?
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Śro lut 16, 2011 18:24 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

Megunia od rana miewała się dobrze,apetyt był i chęć na brojenie też ;)

Zuzia ma zapalenie pęcherza.
Jestem u siostry,a tż-et po pracy ma podjechać po wyniki więc je przepiszę potem na wątek.
Jutro od rana kolejne polowanie na sioo i biegusiem zawożę do labu na białko i kreatyninę. Od dwóch dni jak próbuję złapać do siura praktycznie tylko nocą :? :? :? .
Ok 21 napiszę więcej,jak wrócę do domu.Oczywiście przepisany antybiotyk podam dopiero po złapaniu próbki moczu,by nie zafałszować ewentualnych wyników.
Ech dobrze czułam,że coś jest...jednak przeczucie mnie nie myli nigdy:(

niki2117

Post » Śro lut 16, 2011 21:47 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

Mocz-badanie ogólne

BARWA - żółta

PRZEJRZYSTOŚĆ - niezupełna

ODCZYN - obojętny

PH - 7

CIĘŻAR WŁAŚCIWY - 1.020

BIAŁKO - nieobecne

GLUKOZA - nie wykryto

BILIRUBINA - nie wykryto

UROBILINOGEN - 1 [mg/dl]

CIAŁA KETONOWE - nieobecne

AZOTYNY - nieobecne

Mocz osad

NABŁONKI PŁASKIE - pojedyncze w polu widzenia

LEUKOCYTY - pojedyncze w polu widzenia

ERYTROCYTY - świeże,obecne w polu widzenia - 2-4

BAKTERIE - liczne w polu widzenia.

Mocz był przebadany w ciągu 2 godzin od wydalenia,kubeczek wyparzony trzykrotnie,mam zwyczaj tak robić.

Leczenie; ENROXIL 15 mg/dobę przez 7 dni.

niki2117

Post » Śro lut 16, 2011 22:33 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

Zapalenie pęcherza? Czy aby tylko pęcherza? Infekcje nerek u kotów są infekcjami wstępującymi. (z dolnych do górnych dróg moczowych). Do tego podniesiona kreatynina - dziwne jest ignorowanie bezpośrednich zalezności. Jak dla mnie są przesłanki do dopuszczenia możliwości zainfekowania całego układu moczowego - włącznie z nerkami.

Zakładając, że infekcja bakteryjna E.Coli (najbardziej popularna), zaproponowane leczenie daje nikłą szansę wyleczenia. Infekcje UKM leczy się zdecydowanie dłużej i często silniej. Czterotygodniawa kuracja Enrofloksacyną (Enroxil właśnie) i Cefaleksyną łącznie nie przyniosła pożądanego efektu u Olka, ale to już był sensowny tryb postępowania. Nie wiem ile waży Zuzia - Enroflokasacyny Olek zjadał czasem ~6mg/kg/24h.

Poczytaj w necie o nawracających zakażeniach UKM - bo obawiam się, że w ten sposób daleko nie zajedziesz. Skoro już włączono Enro bez antybiogramu i rozpoznania przeciwnika, to ja bym przyłożył Cefovecin (Convenia) po zakończeniu Enro, z powtórką po 2 tyg, a następnie odkażał codziennie Furaginem (wystarczy nawet 1/4 tabletki 50mg co 24h) przez miesiąc co najmniej, w międzyczasie dając na mszę w intencji żeby się udało.

Tydzień to zdecydowanie za krótko - tak wynika z moich doświadczeń na jednym kocie i tak opisują to w necie lekarze mający jakieś sukcesy na koncie. Pierwsza próba powinna trwać co najmniej 4 tyg.

P.S> Szkoda, że bakteria nierozpoznana, bo mam akurat Uro-Vaxom niepotrzebny.

PcimOlki

Post » Śro lut 16, 2011 22:41 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

Zuzia waży 5 kg.
Jakie badanie polecasz zrobić to wykonam,bo niestety nie mogę mówić lekarzowi jak ma kota leczyć,bo nie ja wetem jestem,a ewentualną sugestię muszę potwierdzić badaniami.
Zuzka miała podobno "zapalenie pęcherza",pół roku temu,ale leczyłam ją wtedy gdzie indziej.
Wtedy miała przepisaną furaginę; 1/2 tabletki 2 x dziennie przez 7 dni,gdzie sama zwiększyłam dawkę do 3 x dziennie przez 10 dni.potem było ok,wyniki były dobre 2 tygodnie po odstawieniu Furaginy.

P.s.trzymaj ten lek,zrobię możliwe badania i może okaże się z czym będzie trzeba walczyć.

niki2117

Post » Śro lut 16, 2011 22:50 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

Wynik badania bakteriologicznego w trakcie podawania antybiotyku będzi najprawdopodobniej negatywny.

PcimOlki

Post » Śro lut 16, 2011 22:59 Re: MEGUŚ-Leukopenia,wbc 2,6/PCR badamy FIV-FeLV w Laboklinie :(

Tak tylko jutro zamierzam od samego rana polować na sioo nim podam jej antybiotyk,może się uda między 6-8 rano.
Czy da radę zrobić jakieś badania z moczu (pytanie laika :oops: )
Oczywiście białko i kreatyninę robiła będę,ale co jeszcze?

niki2117

[poprzednia][następna]