Ziuta i Magister - dokocenie ....dziwny zapach

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lut 15, 2011 21:37 Ziuta i Magister - dokocenie ....dziwny zapach

No i sie dokociłam . Posiadam , albo raczej jestem posiadana przez Ziutę 11 letnia boską buraskę o wielgachnych oczach i bardzo spokojnym charakterze . Zyło się nam miło i bezproblemowo ,aż postanowiłam dobrać rudego kota. Magister zawitał do nas w tę sobotę - to wulkan energi . Na początku był spokój bez agresji , syków i walki . Ziuta w szoku , aż zaczełam się bać ,ze dostałą depresji . Magis chory wiec latamy do weta .
Dziś wróciłam i zostawiłam kontenerek otwarty ,a biedna ZIuta sama do niego wlazła i właśnie tam siedzi . Serce mi się kraje . :(
Ostatnio edytowano Wto mar 22, 2011 12:48 przez anawe, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

anawe

Od: Nie sty 30, 2011 12:19

Post » Wto lut 15, 2011 22:23 Re: Ziuta i Magister - dokocenie ....

Zaznaczę ;) też sie niedawno dokociłam :roll: Może coś podpatrzę.... :kotek:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto lut 15, 2011 22:26 Re: Ziuta i Magister - dokocenie ....

co dea koty to nie jeden :ok: trzymam kciuki powodzenia
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto lut 15, 2011 22:35 Re: Ziuta i Magister - dokocenie ....

Nowego powinno się jakiś czas trzymać w osobnym pokoju i powoli zaznajamiać koty ze sobą. Nagłe wtargnięcie "obcego" może wywołać szok. Co innego, jak koty początkowo widują się tylko przez chwilę, oswajają ze swoim zapachem, a w momencie napastliwych zachowań natychmiast są rozdzielane. W ten sposób powoli do siebie się przyzwyczają bez zakodowania sobie postawy obronnej. Rezydentka musi mieć teraz we wszystkim pierwszeństwo, a sypialnię pozostawiłabym wyłącznie do jej dyspozycji, żeby nie miała poczucia, że nic własnego się jej nie zostało. Kiedy koty się dogadają i zaprzyjaźnią, resztę domowych stosunków ułożą między sobą.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro lut 16, 2011 8:40 Re: Ziuta i Magister - dokocenie ....

Ziuta poczuła się zagrożona. Nowy kot, nowa sytuacja. Nie wiem jaki charakter ma Ziuta ale moja kotka ( bojaźliwa , płochliwa ) jak dokociłam ją kocurem to kompletnie się załamała . Zaczęła linieć, schudła, stała się apatyczna i nieobecna. Pomogły krople Bacha ( od forumowej Ryśki ) ale też i to przede wszystkim dużo miłości, czułości i zainteresowania , które w tej sytuacji właśnie jej były potrzebne i zadziałały . Dziś po prawie trzech latach sytuacja między kotami znacznie się ustabilizowała choć nadal się nie lubią i dochodzi do łapoczynów to potrafią żyć ze sobą. Kocur bardzo szybko się zadomowił, szybko podporządkował sobie rezydentkę . Jest silniejszy , bystry , odważniejszy . Dlatego choć kocham oba równo , więcej uwagi poświęcam słabszemu. Jednym słowem - będzie dobrze . :D
Obojętnego na niedolę zwierząt i ludzka niedola nie wzruszy

FeminaLaboriosa

Od: Pt lip 23, 2010 13:56

Post » Czw lut 17, 2011 22:28 Re: Ziuta i Magister - dokocenie ....

trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok:
za Ciebie i koty :1luvu:
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Czw lut 17, 2011 22:31 Re: Ziuta i Magister - dokocenie ....

Na froncie kocim jakby lepiej jest trochę polowania na siebie nawzajem , ale raczej zabawowo. Ziuta na mnie dalej obrażona .Może bardziej ja się stresuje niż one . Rudy ją zdominował chociaż potrafi go trzepnąć jak się wkurzy. Nie chcąc być zastąpiona przez młodziaka sama szaleje jak kocie niestety co raz to biedna się zasapie :ryk: .
Po przeczytaniu różnych postów na forum i rad od doświadczonych kociarek bałam się ,że będzie dużo gorzej . Ale trzeba odpukać w niemalowane !!
Obrazek Obrazek Obrazek

anawe

Post » Czw lut 17, 2011 22:38 Re: Ziuta i Magister - dokocenie ....

zobaczysz, już nie długo Ziuta nabierze formy i będzie brykać jak młode kocie :) i żadnego sapanie nie będzie :mrgreen:
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Nie lut 20, 2011 13:03 Ziuta i Magister - dokocenie ....

wyjechałam i zostawiłam moją dwójke pod opieką brata . W piatek byłam na kontroli z Magisiem - po zapaleniu oskrzeli nie było śladu . Dzis dostałam wiadomość - gorączka, katar . Kolejny antybiotyk. Po zastrzyku biedak czuje sie lepiej i znów bryka . Martwie sie. A juz sie cieszyłam bo w domu było też lepiej nawet sie zaczeły bawić . :(
Obrazek Obrazek Obrazek

anawe

Post » Nie lut 20, 2011 13:14 Re: Ziuta i Magister - dokocenie ....

Serdecznie pozdrawiamy Ziutę i Magistra 8)

Magister, Ty się chłopie nie wygłupiaj!! Trafiło Ci się piękne lokum z dostojną koleżanką i ze szczęścia się pochorowałeś?!?!? Lepiej korzystaj z tego, co masz i nie pozwól, żeby anawe się martwiła!
Obrazek Obrazek
http://kociarnia.opole.pl
Ryan vel. Ptyś [*] - 16.09.2011r.
Koci wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=94811

DJ

Od: Śro lip 08, 2009 14:20

Post » Pon lut 21, 2011 19:57 Re: Ziuta i Magister - dokocenie ....

Dziś - gorączka , kolejne zastrzyki , brat pogryziony ,a wetka radosnie stwierdziła ,ze kot sie rozchorował bo ja wyjechałam .Przeprowadziłą również śledztwo czy nie przykreciłąm kaloryferów .... :evil:
Dobrze ,że Ziuta podobno ma to wszystko cytując brata " w perdelku '' i generalnie jest wyluzowana .
Fatalnie sie złożyło ,że musiałam wyjechać . Kurcze blade ...
Dla wiekszości oświadczonych forumowych kociarzy taki koci katar to prawie nic . Ale ja z Ziutą przez 6 lat miałam problem z zapaleniem pęcherza - tydzień kłucia i wszystko . A tu oskrzela , koci katar ....
Obrazek Obrazek Obrazek

anawe

Post » Pt lut 25, 2011 18:44 Re: Ziuta i Magister - dokocenie ....

Przeczytałam Twój wątek i zastanawiam się jak u mnie będzie przebiegało dokocenie :| ale i tak nie mogę się już doczekać rudego :) i mam nadzieję, że mi pomożesz żeby nastąpiło to najszybciej jak będzie możliwe :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pt lut 25, 2011 20:19 Re: Ziuta i Magister - dokocenie ....

Jeżeli Twój Rudy będzie równie bezproblemowy jak mój Magiś i twoi rezydenci zniosą to spokojnie to bedzie super!. Ja juz nie mogę sie doczekać jutrzejszego powrotu do domu - gdzie będą czekały na mnie moje DWA futrzaki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Postaram Ci sie pomóc z transportem .
Obrazek Obrazek Obrazek

anawe

Post » Sob lut 26, 2011 12:17 Re: Ziuta i Magister - dokocenie ....

Czekamy na relację :D
Obrazek Obrazek
http://kociarnia.opole.pl
Ryan vel. Ptyś [*] - 16.09.2011r.
Koci wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=94811

DJ

Od: Śro lip 08, 2009 14:20

Post » Nie lut 27, 2011 9:08 Re: Ziuta i Magister - dokocenie ....

Ziuta biedactwo zaraziła się od Magisia katarem , teraz dwa puszczają bąble nosem :( :( . Magis chyba znów ma nawrót ..... Ja też mam katar.
Zaraz idę z całym teamem do weta . Ale poza tym Magiś ma już lekko zaokrąglone boczki - chyba chce dogonić Ziutę w kulistości. Śmiesznie to wygląda jak rano siedzą obydwa obok siebie w kuchni . Posiadanie dwóch kotów to frajda szczególnie ,ze różnią się zachowaniem. Ziuta mruczy jak traktor , ale z dystansem ,a Magiś robi masaż łapkami leżąc mi na brzuchu więc mam full zestaw.
.
Obrazek Obrazek Obrazek

anawe

[następna]