Bombilla i Xelmo - rosyjsko norweska przyjaźń :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 14, 2011 20:35 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Walentynkowanie miłe. ale wpadałam, żeby coś opowiedzieć, bo zapomne :P

Byłam dzis w sklepie ze zdrową żywnością, bo soli mi brakowało. M.ój robił tam wcześniej rozpoznanie tam i powiedział, że jest sól himalajska różowa i inne ciekawe rzeczy ..... I rozmawiamy dzisiaj o tym co mamy załatwic, a M.ój kochany do mnie " no i jeszcze ta sól kilimandżarska nam została dla kotów" :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: wymiękłam w tym momencie. słodkie to było bardzo.
A co do sklepu- bardzo fajny, przy okazji zrobiłam kilka zakupów dla nas i będę tam chodzić częściej w miarę możliwości, bo ceny są wysokie stosunkowo jednak...
A teraz piję przepyszne grzane winko z pomarańćzami i M.oim w bonusie :)
baj.
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Wto lut 15, 2011 9:42 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

:ryk: Zamówiłaś już wszystko wszystko do tego BARFa? w miejscach które podawałaś? I ile cię to wyniosło?
Ja muszę wreszcie sie za to wziąć. Narazie czekam od kilku dni na dostęp do kalkulatora.
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Wto lut 15, 2011 14:09 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

No właśnie, po ilu dniach uzyskałaś dostęp? bo ja czekam już ze 4 dni :roll: mam pytanko, jakiego gerberka dokładnie dodawałaś do mieszanek? bo ja w końcu kupiłam samą marchewkę i to nie gerberka nawet bo wszędzie dodają dziwne rzeczy. A w tych zupkach warzywnych to są też ziemniaki, a ja myślałam ze ziemniaki są be. Wiec już nie wiem które wy dodajecie.
Zamówiłaś też te 5 kg drożdży? :P
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto lut 15, 2011 19:38 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

a więc tak:
tokowit e 100 w aptece- ok 6 zł
Biofer-żelazo, zamiast Fortainu albo krwi- opakowanie 40 tabsów chyba 14 zł? tabletka ma 9mg zelaza w sobie. waży 0,5g :)
sól himalajska- 400g- 6 zl

zooplus-
tran z dorsza-250 ml- 20 zl
tauryna 100g- 52 (masakra!)
olej z łososia- 300ml- 37

animalcare-
mączka z alg- 15,39
drożdże :D- 30 zł- 500g. nie kupiłam 5 kg, zwątpiłam jakoś, że nie będzie chętnych i tyle no :/

nie mam jeszcze węglanu wapnia bo nie było w animalu..
maczki kostnej nie kupuje bo daje skrzydełka.
co do gerberków to dawałam chyba zupa krem warzywna czy cos takiego ;), ale teraz bede sama robic marchewke z brokułem czy czymstam..
no i chyba tyle??
nie mam młynka do skorupek jeszcze.
dalej nie przyszła paczka z zooplusa.
a dzis zaganiony dzien. ale kotki kochane jak zwykle :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Wto lut 15, 2011 21:39 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

sliver_87 pisze:a więc tak:
tokowit e 100 w aptece- ok 6 zł
Biofer-żelazo, zamiast Fortainu albo krwi- opakowanie 40 tabsów chyba 14 zł? tabletka ma 9mg zelaza w sobie. waży 0,5g :)
sól himalajska- 400g- 6 zl

zooplus-
tran z dorsza-250 ml- 20 zl
tauryna 100g- 52 (masakra!)
olej z łososia- 300ml- 37

animalcare-
mączka z alg- 15,39
drożdże :D- 30 zł- 500g. nie kupiłam 5 kg, zwątpiłam jakoś, że nie będzie chętnych i tyle no :/

nie mam jeszcze węglanu wapnia bo nie było w animalu..
maczki kostnej nie kupuje bo daje skrzydełka.
co do gerberków to dawałam chyba zupa krem warzywna czy cos takiego ;), ale teraz bede sama robic marchewke z brokułem czy czymstam..
no i chyba tyle??
nie mam młynka do skorupek jeszcze.
dalej nie przyszła paczka z zooplusa.
a dzis zaganiony dzien. ale kotki kochane jak zwykle :)

Mam nadzieję, że nie będziesz zła jak skorzystam już z Twojego doświadczenia i wiedzy? :wink: bo też przymierzam się do zakupów i z Twoją listą będzie dużo prosciej.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro lut 16, 2011 8:17 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

witam Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro lut 16, 2011 12:05 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Patmol pisze:witam Obrazek

witamy Patmolku :):)
piekne kiełki :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Śro lut 16, 2011 12:06 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

shalom pisze:Mam nadzieję, że nie będziesz zła jak skorzystam już z Twojego doświadczenia i wiedzy? :wink: bo też przymierzam się do zakupów i z Twoją listą będzie dużo prosciej.

oczywiście, że nie będę :):)
korzystaj korzystaj :)
ale doświadczenia to ja prawie nie mam :P
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Śro lut 16, 2011 12:10 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Kotuszki dziś od rana szalały. M.ój tak sie wkurzył, że aż mnie samą zaskoczyło to, że potrafi AŻ tak sie zdenerwować. A była 4 rano. Dostałam okres, boli , tabletek przecibólowych brak, a na tą zimnicę nie wyjdę. Z pomoca przyszła Bombillka, któa ułożyła się na nogach i brzuchu i wygrzewa mnie. Pomaga. :) Kochana moja. Xelmiemu oczko łądnie się goi, ale dla odmiany zauwazyłam, że Bombillce coś dziwnego zrobiło się w kąciku wargi na pyszczku, tak jakby w dwóch miejscach jej ten kącik- ta skórka tam pękła, lekko zaczerwienione i troszkę jakby opuchnięte to ma. A w uszku malutki strupek, troszkę jakby skórka schodziłai też lekko zaczerwienione Oba miejsca od wieczora wczoraj smaruje srebrem. Zobaczymy czy to coś pomoże. Będę obserwować, jak nie pomoże to w pon do weta. Kilka dni dam sobie czasu, żeby jednak zobaczyc czy srebro działa. Parafrazując takie hasełko jak nie urok to.... mogę powiedzieć, jak nie Xelmo to Bombi :):)
Praca licencjacka czeka, więc poczytam szybciutko i oddalam się pisać.

Wkurza mnie to, że paczki z zooplusa tak się wleką. Nadal nie przyszła:/
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Śro lut 16, 2011 12:19 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

To co opisujesz kojarzy mi się zawsze z grzybem, albo trądzikiem kocim, ale to sunshine ma z tym doświadczenie.
Skorzystam z Twojego doświadczenia w kwestii robienia zakupów barfowych :P przekonałaś mnie do tej wagi płaskiej, tylko jak ja koty przekonam żeby usiadły, jak zechce je zważyć.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro lut 16, 2011 12:31 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

shalom pisze:To co opisujesz kojarzy mi się zawsze z grzybem, albo trądzikiem kocim, ale to sunshine ma z tym doświadczenie.
Skorzystam z Twojego doświadczenia w kwestii robienia zakupów barfowych :P przekonałaś mnie do tej wagi płaskiej, tylko jak ja koty przekonam żeby usiadły, jak zechce je zważyć.

położysz pudełko, a do pudełka smkaołyczek :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Śro lut 16, 2011 12:40 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Koci trądzik to takie czarne kropki, najczęściej w okolicy pysia. U Elzy doszła jeszcze łysinka na pyszczku. Ale taka czysta, bez zaczerwienienia, strupków.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Śro lut 16, 2011 13:58 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

sunshine pisze:Koci trądzik to takie czarne kropki, najczęściej w okolicy pysia. U Elzy doszła jeszcze łysinka na pyszczku. Ale taka czysta, bez zaczerwienienia, strupków.

jej nic nie łysieje i nie ma czarnych kropek.. ale mam nadzieje, ze albo przez te kilka dni cos sie poprawi, albo przynajmniej nie pogorszy a jak nie to do wet. trudno.
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Śro lut 16, 2011 15:40 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

No tak to jest, jak nie urok to sraczka :lol: ja tak miałam swojego czasu ze swoimi futrami. Odkąd się skończyło to nie biegam za nimi, nie sprawdzam neurotycznie nosków, dupek, nie nasłuchuje, itp, bo mam jakieś takie intuicyjne przemyślenie, że jak nazbyt się przejmujemy zdrowiem kiciów to one naprawdę wciaż coś mają. Niepokoić się wtedy kiedy faktycznie coś dolega, a jak kichnie, raz załatwi się bardziej na miękko, to przecież nie tragedia. My też tak miewamy :wink:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro lut 16, 2011 21:47 Re: Bombilla i Xelmo: rosyjsko norweska przyjaźń :)

Tak się rozglądam po tych suplementach barfowych i wiesz co? tańsza tauryna jest w animalcare, 100g za ok 38 zł. Chyba, ze cos xle patrzę
Obrazek

Obrazek

shalom

[poprzednia][następna]