KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 15, 2011 15:24 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Alienor pisze:A kto wtedy weźmie moją córkę? Bo zapowiedziała, że żadnych nowych kotów. :evil:

Nie wierzę że Ala nie lubi słodyczy - słodziaków :kotek:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto lut 15, 2011 15:26 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

moja córka przyjeżdża 23 lutego i pierwsze pytanie było - są jakieś nowe koty? ja na to no nie ma tylko Zuźka i Tola i nasza 4 . a Kasia - no to dobrze :)

mam niewesołe wieści co do koteczki ze schronu, z chorym okiem. W brzuchu ma guza, nie wiadomo czy to ropomacicze czy coś innego. Jutro będzie otwierana.
Zapłacę za ten zabieg. Szkoda jej. :(

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto lut 15, 2011 15:34 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Filomen pisze:mam niewesołe wieści co do koteczki ze schronu, z chorym okiem. W brzuchu ma guza, nie wiadomo czy to ropomacicze czy coś innego. Jutro będzie otwierana.
Zapłacę za ten zabieg. Szkoda jej. :(

nie dobrze :( trzymam kciuki za koteczkę
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto lut 15, 2011 15:37 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Mogę się dolożyć do kosztów zabiegu. Oby się udało :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lut 15, 2011 15:46 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

A gdzie ta kotka teraz przebywa?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto lut 15, 2011 16:09 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

kotka jest w Almavecie, w szpitaliku. Kurde same trudne przypadki ale co mam zrobić, nie potrafię zostawić cierpiącego zwierzaka bez pomocy. :(

Filomen

Post » Wto lut 15, 2011 17:02 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Dzis o 14 zawiozlam Mojre do Almawetu i zostala bo wetka nie miala czasu ja przebadac ale moze wroci wieczorem jak ja zbadaja razem z ta po sterylce nie wiem kto je odbiera.
Jak bylam po Mojre dalam kotom jesc i nic wiecej poniewaz nie bylo czasu.
Mojra wcale zle nie wyglada nic tam z oczek nie cieknie, nosek ladnie zaschniety, ale kazali zawiesc to my zawiezli.
Widzialam zdjecie rtg brzuszka kotki z oczkiem no cos tam jest, jak otworza to sie okarze, lepiej by dalo usg ale nie maja.
Moze to nie byc nic strasznego, u Warki tez tak bylo podejrzenie o guza ale jak ja otworzyli i obejrzeli wszystkie narzady to sie okazalo wszystko w porzadku stwierdzono jedynie stan zapalny grubego jelita ktory dalo sie wyleczyc, przy okazji zostala zrobiona sterylka.
Niestety jest bardzo gruba choc na specjalistycznym jedzeniu i w malych ilosciach, ale to jest chyba wynik cukrzycy, ktora miala, udalo sie cukier unormowac, ale cukrzykiem bedzie do konca zycia.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto lut 15, 2011 17:06 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Jadziu Piotrek pojedzie do kicie po sterylce i po Mojre. Rano się jej lała ropa z nosa, tak mój mąż zeznał

Filomen

Post » Wto lut 15, 2011 18:03 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

A mojej Perełce lekko cieknie krew z nosa bo (chyba w wyniku bójki) ma zdrapaną skórę z czubka nosa. Nie wiem czy ją brac do weta, smarować czymś czy zostawić i nie ruszać :( :?:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto lut 15, 2011 18:33 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

eee tam, poczekaj, zobacz czy nie ma jakiejś nadżerki czy to od zadrapania. Nie ma sensu do weta.

Filomen

Post » Wto lut 15, 2011 18:56 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Właśnie wróciłam z przychodni Alaskan skąd odebrałam Józia z uszkodzonym oczkiem. Kotek przeszedł zabieg czyszczenia oczka usunięcia fragmentów uszkodzonej tkanki które przeszkadzały w gojeniu się . Niestety oko jest bardzo uszkodzone , nie wiadomo czy będzie na nie widział. Na razie powieki zostały zeszyte podobno to jest najlepszy sposób na czasowe leczenie takich urazów. Jutro znowu kontrola - biedny Józio :( a on jest taki potulny, rano jak jak przyszłam wziąć go do lekarza , przywitała się ze mną przytulał się do nóg.Teraz chociaż zjadł sobie ze smakiem mokre jedzenie. Jest kochany , grzecznie korzysta z kuwetki , klatka poszła w kąt - kotek leży sobie na wybranym miejscu. Tak bym chciała żeby oko z się zregenerowało , cóż trzeba będzie codziennie chodzić do doktora i zobaczymy . Ale biedaczek miał pecha :(

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Wto lut 15, 2011 19:44 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Gosiu kotek ma szczęście, że na Ciebie trafił, trzymam kciuki za Józia

Filomen

Post » Wto lut 15, 2011 19:47 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

a teraz zmiany w Kąciku medycznym ważne

Mojra - Synergal 2 x dziennie 1/4 tabletki, jakby Wam sie nie udało podac podajnikiem to sprobujcie w kabanosiku
2x dziennie lizyne - koniecznie, po pół tabletki wsypać albo do jedzenia albo do strzykawki i do pysia
nosek smarowac riwanolem w maści i neomycynę do oczu 2x dziennie -

Filomen

Post » Wto lut 15, 2011 19:50 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

a Lejdi jest zarezerwowana Marta prowadzi negocjacje z domkiem

Filomen

Post » Wto lut 15, 2011 20:29 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Olala, dopiero zauważyłam że jest nowy wątek :mrgreen: gapa ze mnie :oops: ostatnio coś mało mam czasu na czytanie :?
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

[poprzednia][następna]