Miziasta Marcelina FIV+ DS u Moha :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 14, 2011 21:24 Re: Marcelina FIV+:( Pilnie DT/DS albo schron Czas do 28II str12

Ja napisałam, że na pewno ma 3 lata.
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Wto lut 15, 2011 9:20 Re: Marcelina FIV+:( Pilnie DT/DS albo schron Czas do 28II str12

:kotek:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lut 15, 2011 11:43 Re: Marcelina FIV+:( Pilnie DT/DS albo schron Czas do 28II str12

Allegro już jest i promuje się na pierwszej stronie :) Tymczasem podniosę wątek :)
Obrazek

vega29

Post » Wto lut 15, 2011 17:28 Re: Marcelina FIV+:( Pilnie DT/DS albo schron Czas do 28II str12

wysłałam do CatAngel zdjęcia, ogłoszenie i no czekamy....
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Wto lut 15, 2011 17:34 Re: Marcelina FIV+:( Pilnie DT/DS albo schron Czas do 28II str12

Moha, a może jak nie Marcelina to Shy ? Też miał iść do DS, ale na skutek problemów w porozumieniu się między zainteresowanymi kot utknął w DT. Na szczęście nie musiał wracać do schroniska...
tylko wątek gdzieś mi umknął - vega masz gdzieś ?

albo Delicję - o ile jeszcze jest w DT
viewtopic.php?f=13&t=116832
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Wto lut 15, 2011 17:40 Re: Marcelina FIV+:( Pilnie DT/DS albo schron Czas do 28II str12

Z tym tymczasowniem to jest chwilowo problem, bo jestem zapchana kotami po dziurki w nosie. Nawet w łazience jeden się zainstalował (też FIV+, nomen-omen). Marcelince proponowałam DT ze względu na to, że czuję się w pewnym stopniu moralnie odpowiedzialna za jej losy. Oczywiście cały czas mam nadzieję, że do tego nie dojdzie, tzn że wcześniej znajdzie się jakiś dobry domek dla koteńki. Ale jeśli nie, to zabiorę ją do siebie, żeby oszczędzić kici powrotu do schronu.
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Wto lut 15, 2011 18:25 Re: Marcelina FIV+:( Pilnie DT/DS albo schron Czas do 28II str12

evalla pisze:Moha, a może jak nie Marcelina to Shy ? Też miał iść do DS, ale na skutek problemów w porozumieniu się między zainteresowanymi kot utknął w DT. Na szczęście nie musiał wracać do schroniska...
tylko wątek gdzieś mi umknął - vega masz gdzieś ?

albo Delicję - o ile jeszcze jest w DT
viewtopic.php?f=13&t=116832

Evalla, tamten wątek został zamknięty.
Moha, myślę, że evalla ma na myśli niedoszły DS dla Marcelinki, czyli dom Twoich rodziców.

Swoją drogą, aż mnie dziw bierze, że nikt z AFN nie zaproponował Shy`a w miejsce Marceliny :roll: No chyba, że Shy też ma FIV+ :roll:
Obrazek

vega29

Post » Wto lut 15, 2011 20:37 Re: Marcelina FIV+:( Pilnie DT/DS albo schron Czas do 28II str12

tak dokładnie. Na DS.
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Wto lut 15, 2011 20:52 Re: Marcelina FIV+:( Pilnie DT/DS albo schron Czas do 28II str12

No jeszcze przychodzi mi na myśl, że Shy to już nie tymczas, a rezydent ;)
Obrazek

vega29

Post » Wto lut 15, 2011 21:49 Re: Marcelina FIV+:( Pilnie DT/DS albo schron Czas do 28II str12

może :roll:
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Śro lut 16, 2011 17:16 Re: Marcelina FIV+:( Pilnie DT/DS albo schron Czas do 28II str12

:ok:
Obrazek

vega29

Post » Śro lut 16, 2011 20:42 Re: Marcelina FIV+:( Pilnie DT/DS albo schron Czas do 28II str12

Nie rozumiem, dlaczego ktokolwiek rozporządza czyimś DT? Nie rozumiem waszej postawy, czy wy chcecie pomóc, czy tylko patrzycie jak dokopać innym? Jest tyle umierających kotów w schronisku, a gdy tylko nadarza się okazja wytykacie Shy'a. Wiem, że dla pewnych osób Shy jest drzazgą w oku, ale to jest watek Marcelinki i skupmy się na ratowaniu koteczki a nie wklepywaniu bzdurnych postów.
Stajesz się odpowiedzialny za to, co oswoiłeś...
Obrazek

lidka_park

Od: Nie lip 26, 2009 12:18

Post » Śro lut 16, 2011 21:18 Re: Marcelina FIV+:( Pilnie DT/DS albo schron Czas do 28II str12

lidka_park pisze:Nie rozumiem, dlaczego ktokolwiek rozporządza czyimś DT? Nie rozumiem waszej postawy, czy wy chcecie pomóc, czy tylko patrzycie jak dokopać innym? Jest tyle umierających kotów w schronisku, a gdy tylko nadarza się okazja wytykacie Shy'a. Wiem, że dla pewnych osób Shy jest drzazgą w oku, ale to jest watek Marcelinki i skupmy się na ratowaniu koteczki a nie wklepywaniu bzdurnych postów.

Nie przesadzasz?
Obrazek

vega29

Post » Śro lut 16, 2011 21:46 Re: Marcelina FIV+:( Pilnie DT/DS albo schron Czas do 13II str12

Aga_Mazury pisze:Marcelina w miarę stabilna. Niestety w obecnym DT jest tak mnóstwo zwierząt, że nie ma pewnie tyle czasu tylko dla siebie ile by potrzebowała. Za nic w świecie nie daje sie teraz zapakowac do transportera bo kojarzy to z wetem i jest walka i to w dosłownym słowa znaczeniu. Jesli nie chodzi o włożenie do transportera to wszystko jest ok...mozna głaskać, pomaleńku się przyzwyczaja.
Z całą pewnością jest zaczipowana przez nas, niestety okazało się że nie była zaszczepiona na wściekliznę i w stanie w jakim została zabrana ze schroniska nie mogła być odrobaczona ani szczepiona....nadal jest na antybiotyku, uwielbia felixa saszetki i wtym zjada tabletkę ;)

Na marginesie vega to, że Marcelinka ma być zabrana z DT to chyba rewelacją nie jest bo po to była wyjeta ze schronu aby trafic do nowego domu, miała być kilka dni jest kilka tygodni więc....

zobaczcie co dzisiaj w schronie :(

http://www.youtube.com/watch?v=Dh5L-XR7qHI

a ja zacytuję samą siebie tylko dlatego, że gdyby Marcelina była zabrana od Doroty to te kotki na filmiku może by żyły, odeszły w schronisku bo nie było gdzie ich umieścić i to jest bardzo smutne
Obrazek

Aga_Mazury

Od: Nie sty 11, 2009 10:08

Post » Śro lut 16, 2011 22:16 Re: Marcelina FIV+:( Pilnie DT/DS albo schron Czas do 28II str12

Poczekaj, ja tu czegoś nie rozumiem :| Napisz, na co się umówiliście z Moha? Z dotychczasowych postów wynika mi, że Marcelina miała trafić do DS, ale wyszedł FIV+, już PO zabraniu jej ze schroniska, więc DS był ZMUSZONY się wycofać. Moha cały czas proponuje DT u siebie, jeśli tylko nie znajdzie się nic innego, gdyż czuje się odpowiedzialna za Marcelinkę. Ty, Ago_Mazury sama piszesz w poście, że obecny DT jest do końca lutego, a więc godzisz się na to, by kotka tam przebywała do końca miesiąca. Potem kotce grozi schron, więc rozumiem, że jeśli do tej daty nie znajdzie się inne lokum, Marcelina jedzie do Moha.
Zrobiłyśmy z evallą ogłoszenia dla Marceliny (w tym ogłoszenia promowane, żeby nie spadały z czołówki).

Nie rozumiem więc, po co ten tekst?
Aga_Mazury pisze:gdyby Marcelina była zabrana od Doroty to te kotki na filmiku może by żyły, odeszły w schronisku bo nie było gdzie ich umieścić i to jest bardzo smutne

Żeby wzbudzać poczucie winy, że nikt nie przewidział, że Marcelina może mieć dodatni test na FIV? 8O :roll: A czy Ty, gdybyś znalazła się w takiej niekomfortowej sytuacji, jak niedoszły DS Marceliny, naraziła byś swoich rezydentów na zarażenie śmiertelnie niebezpiecznym wirusem?
Obrazek

vega29

[poprzednia][następna]