Schronisko KRK - najpilniej domek dla Maurycego i Daszki

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto lut 15, 2011 14:08 Re: Schronisko KRK - domek na CITO dla Milenki!! fot str 29

gerardbutler pisze:dziewczyny potrzebuje informacji o kotce sznubie czy jakostak podobno jest w krakowskim schronie

A czy to nie jest ta kotka http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=116280&hilit=szuba
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Wto lut 15, 2011 14:13 Re: Schronisko KRK - domek na CITO dla Milenki!! fot str 29

a moze to ta sama? dzieki :1luvu:
gerardbutler

Post » Wto lut 15, 2011 14:18 Re: Schronisko KRK - domek na CITO dla Milenki!! fot str 29

gerardbutler, a czy Ty jesteś pewna, że podołasz jako DT?
Nie dawno pisałaś z prośbą o karmę leczniczą dla psa, bo byłaś bez kasy...
Nie zaglądam Ci w portfel, ale bycie DT to coś więcej, niż posiadanie czasowo większej ilości kotów.
To więcej wizyt u weta, więcej brzuszków do napełnienia.
A nie daj boże, jak Ci się trafi chore kocisko?
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Wto lut 15, 2011 14:21 Re: Schronisko KRK - domek na CITO dla Milenki!! fot str 29

ja nie mowie ze teraz moze kiedys ,.... zwierzeta nie zyja wiecznie mojetez niedlugo umra wiec nic miec nie bede
gerardbutler

Post » Wto lut 15, 2011 14:47 Re: Schronisko KRK - domek na CITO dla Milenki!! fot str 29

wiesz wistro nieraz jest tak ze jakis zwierz potrzebuje pilnie dt bo spi na dworze czy cos , czytalam na pewnej stronie internetowej ze jezeli wzielo by sie jakiegos kota na dt z schroniska mozna dostac jakies wsparcie na leczenie czy karme to nie chodzi mi o to ze kolejny kot
tylko zrozum czasami zal mi jak ktos pisze ze ma 30 kotow i ktorys tam nie je bo reszta go odpycha ja mam 8 kotow i kazdy jest najedzony i pod pelna kontrola
przepraszam nie zlosc sie :oops:
gerardbutler

Post » Wto lut 15, 2011 14:59 Re: Schronisko KRK - domek na CITO dla Milenki!! fot str 29

Jesli ktoś ma 30 kotów to dla mnie jest to zbieractwo.
Co dalej-"czytalam na pewnej stronie internetowej ze jezeli wzielo by sie jakiegos kota na dt z schroniska mozna dostac jakies wsparcie na leczenie czy karme "
IMHO to jest myslenie życzeniowe.
Jaka strona, kto udziela wsparcia, w jakiej wysokości?
Jak bierzesz kota na dt to MUSISZ miec na jego wykarmienie i na żwirek środki.Nie ma że dajcie mi kota i dajcie mi na kota.
Można a nawet trzeba prosić o wsparcie na leczenie jeśli kot chory bo wiemy ile zostaje u weterynarza.Miałam na tymczasie połamańca i nie dałabym rady finansowo go wyleczyc, zwłaszcza że miał 3 operacje.Ale karmę i żwirek kupowałam mu z własnych funduszy, aby nie obciążać fundacji.
Mnie też serce boli że jest tyle biednych bezdomnych kotów. Ale pomagam tak, jak potrafię, bez obciążania siebie i narażania swoich kotów.Po prostu mierzę zamiary na siły.Poza tym ta dyskusja tylko niepotrzebnie zaciemnia wątek
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto lut 15, 2011 15:23 Re: Schronisko KRK - domek na CITO dla Milenki!! fot str 29

dla mnie 30 zwiewrząt to przesada !
bardzo często zbieracz zapomina o ZDROWYM ROZSĄDKU !
naprawdę, jest pewna granica, której nie należy przekraczać. :!:

Mruczeek

Od: Sob kwi 19, 2008 10:35

Post » Wto lut 15, 2011 15:27 Re: Schronisko KRK - domek na CITO dla Milenki!! fot str 29

gerardbuter, nie gniewam się, bo i za co? 8O

Po prostu nakreślam Ci trochę sytuację, bo po Twoich postach mam wrażenie, żeś w gorącej wodzie kąpana.
Wierzę, że chcesz dobrze - wszyscy tu chcemy, ale jak pisały dziewczyny - mierzmy sily na zamiary, tym bardziej, że sama znasz i nam tu podałaś swoją sytuację.
No i bycie DT nie jest takie różowe, że bierzesz koteczka, a fundacja/schron daje Ci dla niego jedzenie/żwirek/leki i kasę na te właśnie.
DT do często pakowanie duuużej kasy w kota, którego... i tak oddasz najwpanialszemu domkowi na świecie za darmo.
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Wto lut 15, 2011 15:51 Re: Schronisko KRK - domek na CITO dla Milenki!! fot str 29

edit. nie wiedziałam, ze nie wolno spamować :P
Ostatnio edytowano Wto lut 15, 2011 16:25 przez kosma_shiva, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Wto lut 15, 2011 15:53 Re: Schronisko KRK - domek na CITO dla Milenki!! fot str 29

Tunisia pisze:Gamp już do adopcji, super :D

najlepszy na świecie odsmradzacz zamawia karaluch
dobre a tanie są też z dr. Seidla, natomiast odstraszacz z tej firmy ma odwrotny wpływ na Kruszynkę bo po systematycznym stosowaniu go na łóżku, Kruszynka tym chętniej na nie sikała :|

chcialam tylko odsmierdzic, kanapa mimo szorowania nadal ma zapaszek:(
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Wto lut 15, 2011 15:55 Re: Schronisko KRK - domek na CITO dla Milenki!! fot str 29

j3nny pisze:

dobre a tanie są też z dr. Seidla, natomiast odstraszacz z tej firmy ma odwrotny wpływ na Kruszynkę bo po systematycznym stosowaniu go na łóżku, Kruszynka tym chętniej na nie sikała :|

jesli zastosowałas cokolwiek chemicznego to odsmradzacze bazujące na bakteriach nie pomogą
.
Moje koty
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Wto lut 15, 2011 16:06 Re: Schronisko KRK - domek na CITO dla Milenki!! fot str 29

Trzymam kciuki za Milenkę!
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto lut 15, 2011 18:56 Re: Schronisko KRK - domek na CITO dla Milenki!! fot str 29

BarbAnn pisze:
j3nny pisze:

jesli zastosowałas cokolwiek chemicznego to odsmradzacze bazujące na bakteriach nie pomogą
.

czy mydło to już coś chemicznego?
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Wto lut 15, 2011 18:58 Re: Schronisko KRK - pilnie domki dla Helmutki i Bałwanka!!!

mahob pisze:Wistra - piękny jest :)

mk999 pisze:Wraca program Kundel bury i kocury.
Na razie ma być tylko raz w miesiącu.

Cieszę się bardzo :D
A wiadomo już kiedy będzie?

W czwartek 22 kwietnia, O godzinie 18.10.

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Wto lut 15, 2011 19:03 Re: Schronisko KRK - domek na CITO dla Milenki!! fot str 29

j3nny pisze:
czy mydło to już coś chemicznego?

Jak najbardziej
A kanapa smierdzi siuskami czy wilgocią?
Wiem że są domowe sposoby czyli ocet i soda i hokus pokus i daje radę
A jak się nie uda to w kalwarii robią całkiem ładne
Nowe kanapy
transport gratis
płatne wniesienie ;)

Lun-już wiadomo dlaczego Edyp lubi mietosic zębami Twoją rękę i palce

Dlaczego kot bierze mały fragment Twojego ramienia lub policzka w zęby i trzyma przez kilka sekund?

Niektóre koty, kiedy są bardzo szczęśliwe lub bardzo przywiązane do swojego Wielkiego Nieowłosionego Kota, delikatnie biorą kawałek skóry człowieka między swoje zęby i trzymają ją tam przez kilka sekund. Myśl o tym jako o kocim odpowiedniku pocałunku.

http://www.lesnychochlik.pl/index.php?p ... kot#TopCat
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

[poprzednia][następna]