Oczatek OK :) Nowe foty Oczatka ::):):):):) - jest super :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 13, 2011 16:06 Re: Oczatek OK :) Nowe foty Oczatka ::):):):):) - jest super :)

Jeżeli dobrze widzę na poniższych zdjęciach jest jeszcze mały Oczatek :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu już dorosły kocio 8)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ale ja ślepa już jestem to mogę się mylić :lol: :lol: :lol:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie lut 13, 2011 16:09 Re: Oczatek OK :) Nowe foty Oczatka ::):):):):) - jest super :)

Pierwsza taka duża fota przypadkowo ,ale za to w pełni widać artyzm naszego bohatera.Bardzo dziękuję za pomoc w wklejaniu,jak zawsze niezawodna Alexandra najlepszym pomocnikiem.Przypadkiem wkradła się fota Oczatka z przed kilku miesięcy ale to tak dla porównania

marek5476

Od: Pt kwi 16, 2010 17:24

Post » Nie lut 13, 2011 16:21 Re: Oczatek OK :) Nowe foty Oczatka ::):):):):) - jest super :)

Ale chłopak wyrósł :1luvu: :kotek: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie lut 13, 2011 16:24 Re: Oczatek OK :) Nowe foty Oczatka ::):):):):) - jest super :)

Marku usuń to duże zdjęcie - ono jest za duże 8)

Oczatek jest prześliczny :1luvu: :1luvu: I jaki piękny drapak kocio ma :D :D :D

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie lut 13, 2011 17:37 Re: Oczatek OK :) Nowe foty Oczatka ::):):):):) - jest super :)

Oczatek jest wspaniały, pozdrawiamy :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto lut 15, 2011 15:01 Re: Oczatek OK :) Nowe foty Oczatka ::):):):):) - jest super :)

Śliczny chłopczyk :1luvu:
A nie myślałeś Marku, o jakimś towarzystwie dla Oczusia ? Jeżeli masz takie możliwości oczywiście.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto lut 15, 2011 15:03 Re: Oczatek OK :) Nowe foty Oczatka ::):):):):) - jest super :)

Oczatek wyglądający spod łóżka wymiata! :ryk:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto lut 15, 2011 15:14 Re: Oczatek OK :) Nowe foty Oczatka ::):):):):) - jest super :)

ale on wyładniał ;) sama słodycz :1luvu:
http://www.bizuteria-artystyczna.ugu.pl - zdjęcia biżuterii własnoręcznie prze zemnie robionej ;)
Obrazek

Kasiullka

Od: Pt paź 16, 2009 19:17

Post » Śro mar 23, 2011 19:39 Re: Oczatek OK :) Nowe foty Oczatka ::):):):):) - jest super :)

Moi drodzy właśnie dzisiaj mija rok od chwili kiedy pewnej bardzo dobrej młodej kobiecie udało się złapać znane nam wszystkim futrzaste maleństwo,gdyby nie ona to by nie przeżył może nawet jednego następonego dnia a zima rok temu nie odpuszczała.Wiemy jaką jeszcze biedę Oczatek miał przed sobą ale los choć zapewne odebrał mu mamę to dał szansę w postaci Jenny001 ,lekarzy i was doglądających maleństwo w czasie gdy ja jeszcze o nim nie wiedziałem.Dzisiaj Oczatek jest dorosły,zawsze kiedy wstaję przybiego do mnie abym go przytulił a ostatnio odkrył czar wątróbek drobiowych i muszę mu je wyliczać bo ile by dostał to tyle zje a pragnę poinformować że Oczatek stał się wybredny i nie wszystko mu smakuje :D .Miauczy tak donośnie i wspaniale jak śpiewak operowy.Pozdrawiamy was :kotek: :1luvu:

marek5476

Post » Śro mar 23, 2011 19:45 Re: Oczatek OK :) Nowe foty Oczatka ::):):):):) - jest super :)

:dance2: To już rok 8O Kiedy to minęło :roll:
Ucałuj Oczusia od ciociów, bo to w pewnym sensie jego URODZINY :1luvu: Będziemy o Was pamiętać i wspierać w razie potrzeby.
Za Oczusia i jego Dużego :ok: :piwa:

jasdor

Post » Sob kwi 09, 2011 18:01 Re: Oczatek OK :) Nowe foty Oczatka ::):):):):) - jest super :)

jasdor pisze::dance2: To już rok 8O Kiedy to minęło :roll:
Ucałuj Oczusia od ciociów, bo to w pewnym sensie jego URODZINY :1luvu: Będziemy o Was pamiętać i wspierać w razie potrzeby.
Za Oczusia i jego Dużego :ok: :piwa:

Nic dodac !!! :ok: Super foty :D
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Nie kwi 17, 2011 15:36 Re: Oczatek OK :) Nowe foty Oczatka ::):):):):) - jest super :)

Moi drodzy nie mogłem wejść wcześniej ale spieszę z informacją że 10 kwietnia minęła rocznica jak pierwszy raz przyjechałem do Oczatka.Tak wogóle kto jest blisko wilanowa i w wielki piątek będzie wolny w okolicy godziny 20-00 to będzie mógł pogłaskać Oczatka osobiście bo wpadniemy do doktor Małgorzaty na oględzinki.Pomyślałem sobie że wkleję mejla którego po wizycie rok temu wysłałem do dziewczyny która znalazła Oczatka na ulicy ratując mu tym samym życie.Oto jego treść: Szanowna Pani jestem juz po dwóch spotkaniach z maleństwem,ale po kolei.Przyjechałem w sobotę po osiemnastej i zastełem ledwo żywe maleństwo oddychające niezwykle ciężko,całą powierzchnia brzuszka z rozłozonymi łapkami był wtulony w kocyk.Przez 20 minut tylko patrzyłem na niego bo bałem sie go dotknąc mając na uwadze ze jego ciałko moze być bardzo obolałe.Pamietając co lubiły moje wcześniejsze kotki wkońcu zaszeptałem "cik,cik" i oto maleństwo podniosło główkę i biednymi oczkami jak by powiedział "przytul mnie"Pod wrażeniem tego widoku nie wytrzymałem , otworzyłem klatkę i delikatnie pomiziałem okolice uszka.Oczek natychmiast włączył taki traktorek że cała klatka aż drżała,widać było widać ze nosek był biedny ale małemu jak by zycie powracało,mruk był tak wielki ze miał cały czas otawrte pyśio ze szczęścia.Nie minęły dwie minuty jak z wielkim trudem ale czego się spodziewałem nastawił brzuszek do głaskania.Po chwili głaskanka skierował się do otworu w klatce co oznaczało weż mnie na ręce.No i tak z Oczkiem na ręku spędziłem blisko trzy godziny.Miałem przygotowany kocyk aby mu było u mnie bardziej miękko i to co się działo to trzeba było zobaczyć.Mruczenie na całą lecznicę i co chwilę zmiana pozycji do głaskania.Był tak zadowolony że nawet mi się zśiusiał ale byłem zadowolony bo na białej bluzce nie było zadnej barwy czyli wiadomo ze nereczki działają dobrze.Spotkałem tą panią która załozyła forum i robiła zdjęcia ,nawet chciała robic następne ale jak tak nas zobaczyła to powiedziała że ze mną będzie mu idealnie i nie ma co robić wiecej zdjeć bo opiekun juz sie znalazł.Pani od forum przyszła po Irka i umyła jego kuwetkę,wpuscilismy Oczka do Irka bo podobno lubią sie wzajemnie a Oczek w jego kuwecie zrobił sobie imprezę i jakby cudownie ożył i prawie roszarpał myszkę Irka.Przyniosłem małemu 4 saszetki whiskasa juniora ,wsypałem mu pierwszą i zjadł połowe natychmiast,brzuszek miał jak gruszka ale i wielkie zadowolenie na swoim wyjątkowo urokliwym pyśiu.Dostał takiej energii ze zaczął się myć,ocierał się tak mocno ze aż roztarł sobie ranki po igłach na łapce tej bez wenflona i pojawiło się trochę krewki ale minka wyraznie wskazywała że jest zadowolony.W sobotę żegnałem się z nim chyba 8 razy i za kazdym razem odprowadzał mnie wzrokiem,chwilę porozmawiałem z młoda panią doktor chyba Olą i pojechałem do domu ostatnim autobusem aby zdązyć na pociąg.W niedzielę około 12-20 wielka odmiana .wchodzę a Oczek chyba mnie poznał po krokach bo juz stał gotowy do głaskania taki bardziej pełny ma twarzy i wielka niespodzianka bo miałknął na mój widok.Nic dziwnego bo wszystko wyjadł i nie było juz następnej saszetki,dałem mu jeszcze jedną którą zjadł prawie całą przy mnie.Zdobyłem numer do pani która sobie Oczka (brzydkie określenie zarezerwowała) i zadzwoniłem ale okazało się ze to jakaś bardzo młoda osoba i oczywiscie to nic złego ze młoda ale jakos reagowała o wieściach na temat Oczka bez specjalnego entuzjazmu,proponowałem nawet spotkanie na zywo aby pogadac o przyszłości Oczka ale nie skorzystała także mam wrażenie ze kotek moze być dla niej tylko kaprysem i oczywiście nie osądzam ale też nie mogę być obojetny.Dzisiaj trafiłem na doktor Sciskalską i jak się okazało bardzo uroczą asystentkę i nie tylko zewnętrznie ale duchowo bo własnie z nią odbyłem pierwszą rozmowę telefoniczną i widac że jesto kobieta z powołaniem do zawodu Była bardzo zadowolona widząc Oczka z błogą radoscią na moich rekach.Maluch dzisiaj zrobił to co kociaki robią z kocicą a mianowicie wdrapał mi sie do szyi i przysnął ale wczesniej polizał mnie po nosie.Z asystentką dogadaliśmy się ze zadzwonię kiedy będzie i wpadnę z cukierkami bo łasuch ze mnie a i ona bardzo lubi.Nie mam wiecej nałogów a alkoholu wogóle nie piję nawet piwa i nawet na swoim weselu ani kropli ale cóz wesele to juz przykre wspomnienie i z tymi co maja serce naprzód trzeba iść po życie sięgać nowe.Takze i pani doktor potwierdziła wielki postęp a i futerko od wczoraj jakieś bardziej zdrowe.Oczka pozostawiłem dzisiaj we wzorowym nastroju i nawet przez noc zmalał mu katarek.Dzisiaj tez była pani od forum i poradziła mi zeby Oczka jak najszybciej zabrać kiedy bedzie mozna bo tutaj jest wiele wirusów w powietrzu i moze jeszcze czegoś załapać.Tak wyglądały moje spotkania z maleństwem które zawdzięcza życie wielu osobom i mam nadzieję ze bedę mógł sie przyczynic do tego jeszcze bardziej.jeśli moge zaproponowac to kontakt telefoniczny moze nam bardzo usprawnić przepływ informacji.Pozdrawiam i mam nadzieję że do zobaczenia i usłyszenia . Jak widzicie mejl ten był bardzo wypełniony mocnymi przeżyciami ale przecież Oczatek to bardzo uczuciowa kocinka.Pozdrawiamy was serdecznie i może nawet do zobaczenia :kotek: :1luvu:

marek5476

Post » Nie kwi 17, 2011 16:08 Re: Oczatek OK :) Nowe foty Oczatka ::):):):):) - jest super :)

Uczuciowy - hehe - to chyba nie tylko Oczuś :lol:
Każdy jakoś zaczynał, na Ciebie Oczuś czekał w lecznicy i...zostałeś zdobyty, byłeś jego już po pierwszym spojrzeniu. Popatrz na to z perspektywy kota "...ale sobie fajnego Pana wybrałem, mmmrrrrruuu..." :mrgreen:

jasdor

Post » Nie kwi 17, 2011 16:13 Re: Oczatek OK :) Nowe foty Oczatka ::):):):):) - jest super :)

Lubię takie historie :D
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Śro lip 06, 2011 14:39 Re: Oczatek OK :) Nowe foty Oczatka ::):):):):) - jest super :)

Witajcie moi drodzy,niestety słabo z internetem ale tylko wyjaśnię że po ostatniej wizycie u doktor Małgorzaty okazało się że ma trochę świerzbu w jednym uszku gdyż trochę bałem się czyszczenia ale Małgorzata pokazała mi jak to dobrze robić i na kolejnej wizycie już uszko było zdrawe a ja byłem spokojny że mam kolejną kocią umiejętność.W tym tygodniu mamy na przechowanie dwie świnki morskie i Oczatek oczywiście bardzo je ugościł.Prosiaczki to dwie samiczki które czasami się trochę zwadzają wtedy Oczatek wkłada do klatki łapkę i po chwili zwierzaczki są już pogodzone.Doszło do czegoś niesamowitego bo mój koci kawaler do tej pory tylko za wyjątkiem mrozów unikał łóżka i pierzyny a teraz kiedy wchodzę do łóżka i zasypiam to po chwili czuję że futerko kładzie mi się na brzuchu i tak jest prawie do rana.Ostatnio dostałem od brata następne zdjęcia które zrobił na wielkanoc zatem może ud mi się wejść i zamieścić trochę.Pozdrawiam Was i futerka wszelkiej maści a szczególnie chore biedactwa którym i Oczatek kiedyś był :1luvu: :kotek:

marek5476

[poprzednia][następna]