Niewidomy Tymonek ['] Odpoczywaj mój najsłodszy kotku.......

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 08, 2011 14:02 Re: Niewidomy Tymonek ['] Odpoczywaj mój najsłodszy kotku.......

:cry:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Wto lut 08, 2011 16:17 Re: Niewidomy Tymonek ['] Odpoczywaj mój najsłodszy kotku.......

Cichutko podczytywałam wątek Tymonka, cieszyłam się z sukcesów w regulacji cukrzycy,
a tu taka wiadomość...
Bardzo mi przykro.. :(
Tymonku ['] ['] [']
Odpoczywaj za TM..
Eśkowe mruczanki: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 0#p8422130
Borysowe mruczanki: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=167143

Esiu [*]15.07.1995 - 02.01.2014r.... byłeś mi wschodem słońca i zachodem...
Borys [*] 2009 - 28.02.2019r. .. byłeś mi Najdroższym Towarzyszem ...

feniks32

Od: Pt gru 04, 2009 21:19

Post » Wto lut 08, 2011 17:08 Re: Niewidomy Tymonek ['] Odpoczywaj mój najsłodszy kotku.......

Ja podobnie, przycupnęłam cichutko na wątku Tymonka i podczytywałam...
:cry: [']
ObrazekObrazekObrazek

saranna

Od: Śro mar 19, 2008 15:35

Post » Pon lut 14, 2011 11:43 Re: Niewidomy Tymonek ['] Odpoczywaj mój najsłodszy kotku.......

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Wto lut 15, 2011 9:36 Re: Niewidomy Tymonek ['] Odpoczywaj mój najsłodszy kotku.......

Tymonku mój słodki, tęsknię...
Skarpetkę z ryżem, którym ogrzewałam Ci uszko ciągle trzymam tam gdzie zawsze. Wreszcie przestałam się do niej przytulać...
Ty to wszystko wiesz, a dlaczego ja o tym piszę w wątku? Bo zaraz po Twojej śmierci otrzymałam PW z prośbą o przyjęcie na DT kotka po operacji, ze schroniska. W tym momencie nie byłam w stanie tego zrobić, ledwie radziłam sobie z emocjami!
Straciłam ukochaną Kellusię, zaraz potem Ciebie.
Dziś otrzymałam na PW informację, że ten kotek został zagryziony przez psy :cry: :cry: :cry: Kotku ['], wybacz...
Niestety jestem tylko człowiekiem, wkładam całe siły i serce w walkę o swoich podopiecznych. I są momenty kiedy pod wpływem rozpaczy tych sił po prostu brakuje. Trzeba mieć chwilę żeby się pozbierać, by znów móc nieść pomoc.
Jest mi niezmiernie, potwornie przykro, ze doszło do takiej tragedii :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto lut 15, 2011 9:40 Re: Niewidomy Tymonek ['] Odpoczywaj mój najsłodszy kotku.......

Asiu, daj sobie czas, odpocznij, dużo ostatnio na Ciebie spadło.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lut 15, 2011 9:48 Re: Niewidomy Tymonek ['] Odpoczywaj mój najsłodszy kotku.......

straszna sytuacja, ale nie możesz się o to obwiniać, Asiu.
Trzeba mieć siłę by pomagać zwierzętom. A jak czujesz, że musisz odpocząć, to trzeba to zrobić.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lut 15, 2011 9:52 Re: Niewidomy Tymonek ['] Odpoczywaj mój najsłodszy kotku.......

magdaradek pisze:straszna sytuacja, ale nie możesz się o to obwiniać, Asiu.
Trzeba mieć siłę by pomagać zwierzętom. A jak czujesz, że musisz odpocząć, to trzeba to zrobić.

Ja nie byłam w stanie w dzień po śmierci Tymianka zająć się kolejnym kotem. Może teraz już bym dała radę. Ale jest za późno...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto lut 15, 2011 9:54 Re: Niewidomy Tymonek ['] Odpoczywaj mój najsłodszy kotku.......

czasem tak się okropnie układa......
przykro mi bardzo
Obrazek

magdaradek

Post » Wto lut 15, 2011 10:03 Re: Niewidomy Tymonek ['] Odpoczywaj mój najsłodszy kotku.......

Asiu, skoro nie mogłaś pomóc, odmówiłaś, często tak jest, że nie jesteśmy w stanie pomóc od razu.
Pamiętam, jak po śmierci Tosi CC pojechała i przywiozła dla mnie kolejną burą dziewczynkę, tego samego dnia, a ja nie byłam w stanie jej wziąć. Ania tłumaczyła, to co ja mam z nią teraz zrobić, a ja nie mogłam się przełamać.
Już nie pamiętam która z dziewczyn zabrała ją na dt, ja nie byłam w stanie.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lut 15, 2011 17:04 Re: Niewidomy Tymonek ['] Odpoczywaj mój najsłodszy kotku.......

8O
Asiu rozmawiałyśmy po tym pierwszym pw.
Dla mnie było ono szokiem. Nie rozumiem skąd zrodził się pomysł by zadać Tobie pytanie czy weźmiesz kolejnego kota w godzinę po tym jak napisałaś, że Tymonek odszedł.
Teraz po prostu jestem zbulwersowana.
Jak można było napisać do Ciebie, że sprawa jest nieaktualna, bo kotek nie żyje.
Czego spodziewała się ta osoba po tym wpisie??!!
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto lut 15, 2011 17:09 Re: Niewidomy Tymonek ['] Odpoczywaj mój najsłodszy kotku.......

kazdy odejscie ukochanego zwierzaka przechodzi inaczej..
Asiu masz prawo odmowic przyjecia kotka po dopiero co stracie przyjaciela..
nie obwiniaj sie za to..
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Wto lut 15, 2011 17:28 Re: Niewidomy Tymonek ['] Odpoczywaj mój najsłodszy kotku.......

Petka pisze:8O
Asiu rozmawiałyśmy po tym pierwszym pw.
Dla mnie było ono szokiem. Nie rozumiem skąd zrodził się pomysł by zadać Tobie pytanie czy weźmiesz kolejnego kota w godzinę po tym jak napisałaś, że Tymonek odszedł.
Teraz po prostu jestem zbulwersowana.
Jak można było napisać do Ciebie, że sprawa jest nieaktualna, bo kotek nie żyje.
Czego spodziewała się ta osoba po tym wpisie??!!

tak, to trochę jak kopanie leżącego :(
należało zaoszczędzić tu szczegółów :(
Obrazek

magdaradek

Post » Wto lut 15, 2011 17:36 Re: Niewidomy Tymonek ['] Odpoczywaj mój najsłodszy kotku.......

To co przeczytałam wgniotło mnie w fotel 8O 8O 8O
Ja wiem,że każdy walczy o zycie tych bied,ale nigdy w zyciu,nie posunęłabym sie do czegoś takiego,znając Twoją sytuację-nigdy!
Asiu-nie wiń się,nie jestes w stanie pomóc wszystkim potrzebującym kotkom-to nie jest w ludzkiej mocy!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto lut 15, 2011 18:23 Re: Niewidomy Tymonek ['] Odpoczywaj mój najsłodszy kotku.......

Asiu, chciałam coś mądrego napisać, ale słów mi zabrakło. Ja nie wiem, jak bym się zachowała w Twojej sytuacji. Tyle robisz dla kocich bied i jeszcze coś takiego. Przecież to oczywiste, że mamy bardzo dużo uczuć dla wszystkich kotów, ale nie wyobrażam sobie, jak można proponować opiekę nad kolejnym kotkiem od razu po ogromnej tragedii :cry:
Tu nie ma absolutnie ani trochę Twojej winy!!!
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

[poprzednia][następna]