koty w typie rasy SYJAMSKIEJ już w domach :-)))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 13, 2011 19:08 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Megana pisze:Kurde, Ania, Twój tel mam w kieszeni w pracy! Odezwij się, bo nie wiem, czy mam czekać na Munię, czy mogę wejść do wanny...

Edit - po konsultacji idę do wanny. To znaczy pod prysznic, bo wanny nie posiadam... :D

-Pod prysznic. Jeszcze dzisiaj masz łazienkę dla siebie ;) Munię wiozę jutro na sterylkę, więc kwestia DT lub DS- odroczona o tydzień

annafreesprit

Od: Wto lut 08, 2011 8:26

Post » Nie lut 13, 2011 19:26 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Szalony Kot pisze:Fajnie, że się dziewczynie udało.
Coś wiadomo o Ślicznym i Malutkim?

Wiadomo, że nie ustawiają się po nie kolejki :( Nie ma chętnych podjąć wyzwanie. Śliczny jedzie jutro do kliniki, na kastrację, więc mamy 3 dni ekstra.

annafreesprit

Post » Nie lut 13, 2011 20:18 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Jakby był kolejny dedlajn, to skoro odpadł Czarny i Lamparcia, trójka może iść do mnie. Drugiej łazienki nie oddam - muszę mieć miejsce dla szczurków na czas porządkowania klatki, a pierwszą zajmuje Dupencja, ale mam chwilowo wolny pokój...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie lut 13, 2011 20:55 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Megano, bardzo, bardzo dziękuję, ale na razie towarzystwo, które zostało jedzie jutro do kliniki. W domu zostaną Malutki i Czarnuszek, który do swojego nowego domu wędruje w piątek wieczorem, więc nie będzie im może tak bardzo smutno. Z drugiej strony łatwo ich będzie umieścić bezpiecznie na czas ewentualnych "porządków" w jednym pokoju.
Na dziś nowych domków szuka jeszcze nadal Malutki ze Ślicznym oraz dzikuska Munia.
Znalazła się też "awaryjna" osoba, która mówi, że jak nie znajdą lepszego domu niż u niej, to może przygarnąć te zwierzaki, których nikt nie będzie chciał. Ma warunki lokalowe i duże kocie doświadczenie (w domu rodzinnym, z którego się wyprowadziła, kotów jest jedenastka), jednak nie ukrywa, że jest w nie najlepszej sytuacji materialnej.
Przed chwilą Lamparcica - po wcześniejszej kolacji, wyczesaniu i półgodzinnym mruczeniu na kolanach (sic!) została wyekspediowana do nowego domu.
ObrazekObrazekObrazek

ewk@

Od: Pon sty 17, 2011 11:05

Post » Nie lut 13, 2011 20:57 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

powodzenia :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lut 13, 2011 21:28 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Szalony Kot pisze:Megana, jesteś wielka, wiesz? :)

No skąd, zaledwie 150cm... :mrgreen:
Podejrzewam, że Munia prędzej czy później wyląduje u mnie na stałe. Co do chłopaków - trudno by im było u nas się zaadoptować, ale z drugiej strony, poza Protazym, który jest kotem absolutnie niezainteresowanym niczym- mamy same dziewczyny.

Megana

Post » Nie lut 13, 2011 21:29 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Powinnam się cieszyć, a mi smutno. Przyjdzie taki dzień, kiedy zamknę drzwi mieszkania Pani Danuty, żeby więcej ich nie otworzyć. Nie przywita mnie już żaden koci pyszczek...
ObrazekObrazekObrazek

ewk@

Post » Nie lut 13, 2011 21:47 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

uszy do góry :D
jest jeszcze kilka sierściastych na świecie, które cię potrzebują :kotek:

z muzycznymi pozdrowieniami
http://finowa.wrzuta.pl/audio/9THl6KI8hNC/slodki_calus_od_buby_-_dobrze_ze_jestes

agaka

Od: Pon maja 24, 2010 13:01

Post » Nie lut 13, 2011 22:11 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Szalony Kot pisze:Megana, jesteś wielka, wiesz? :)

Tak, tak -serce jak sklep! ;)
Razem z Panią Ewą prosto do nieba w butach pójdziecie! ;)

annafreesprit

Post » Pon lut 14, 2011 13:40 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Na dzień dzisiejszy nadal szukamy domów dla rudzielców i Muni (dzikuna).

Szylkretki, Śliczny i Munia pojechały do kliniki.
Wbrew moim obawom najłatwiej poszło złapanie/zapakowanie Muni. Tradycyjnie już zaskoczona przez obcą osobę znieruchomiała (to jest dobra strategia obronna kameleonów lub owadów z ubarwieniem ochronnym, ale żeby kot ratował się sztywnością katatoniczną? ;) )
Ponieważ siedziała w tekturowym pudełeczku pod kaloryferem, to wzięłam ją razem z pudełeczkiem i wsadziłam do transporterka. Żadnego uganiania się za kotem, odsuwania pralki etc. Oczami wyobraźni widziałam się ociekającą krwią -dlatego założyłam rękawice bhp, a tu wystarczyło zwyczajnie pobrać kotka ;)

annafreesprit

Post » Pon lut 14, 2011 20:55 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

No proszę :D

Megana

Post » Pon lut 14, 2011 21:17 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Jest dom chętny na Malutkiego i Ślicznego (dzięki FB)
ObrazekObrazekObrazek

ewk@

Post » Pon lut 14, 2011 21:22 Re: koty w typie rasy SYJAMSKIEJ pilnie potrzebują dobrych domów

Właściwie to się zmartwiłam... :?

Megana

[poprzednia][następna]