Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon lut 14, 2011 21:22 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Cammi pisze:
mjs pisze:
Mam wyrzuty z powodu tych maluchów..., nie tak powinno być.... :(

to może za jeszcze jedną kotkę się weźmiesz
taniej - to będzie łatwiej

http://allegro.pl/pers-peska-perskie-przepiekna-kocica-zobacz-i1452109115.html

A skoro masz wyrzuty sumienia - to może ja bym Cielaka ze zdjęcia kilka postów wcześniej przywiozła Tobie to by Cię mniej dręczyły?

No tanio, faktycznie....Kurczę, kolejna zbiórka? Ale kto pojedzie na Podlasie? :roll:
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Pon lut 14, 2011 21:33 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

w naszym kocim małżeństwie coś się popsowało
od kilku dni Basia sypia w koszyczku obok Korka - już nie z nim
a od wczoraj Korek w ogóle już nie sypia w sypialni pod kaloryferkiem ... tylko obok Metra na jego leżance
ciekawe i to w odległości 0,5m ode mnie

gdzie jest to Podlasie?

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Pon lut 14, 2011 21:54 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Podlasie to koniec świata - pewnie pięknie tam... ale faktycznie daleko

gdyby ktoś nie chciał uwierzyć...
wiem - jakościowo marne - ale pod ręką tylko komóra - za to zawartość zdjęcia - bezcenna
Obrazek

Cammi

Post » Pon lut 14, 2011 21:54 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Cammi pisze:w naszym kocim małżeństwie coś się popsowało
od kilku dni Basia sypia w koszyczku obok Korka - już nie z nim
a od wczoraj Korek w ogóle już nie sypia w sypialni pod kaloryferkiem ... tylko obok Metra na jego leżance
ciekawe i to w odległości 0,5m ode mnie

gdzie jest to Podlasie?

Korek jest gejem.
Podlasie na prawo.
Obrazek

mjs

Post » Pon lut 14, 2011 21:55 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Cammi pisze:Podlasie to koniec świata - pewnie pięknie tam... ale faktycznie daleko

gdyby ktoś nie chciał uwierzyć...
wiem - jakościowo marne - ale pod ręką tylko komóra - za to zawartość zdjęcia - bezcenna
Obrazek

I znowu Metro od d... strony :wink:
Korek powinien zmienić imię na Antałek :lol:
Obrazek

mjs

Post » Pon lut 14, 2011 22:08 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Mariola!!!!!!

bo Cię nie Like it! na fb jak będziesz mi kota obrażać i psa od dupy strony nazywać
a ja byłam miła i zamiast tej pokraki co poniżej - takie piękne chwasty w prezencie posłałam
Obrazek

Cammi

Post » Wto lut 15, 2011 0:33 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

no i stało się
przyszedł znów do legowiska Metra
a ja zamiast Koreczku do niego powiedzieć
Antałku - mi się wyrwało
Antałek
Antałek
:ok: :ok: :ok:

Cammi

Post » Wto lut 15, 2011 21:23 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Wiola - jeszcze zdjęć nie ma - jutro chyba będą

Cammi

Post » Wto lut 15, 2011 21:26 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

buuuu, to chociaż napisz, co i jak

Wiolaww

Od: Nie gru 12, 2010 16:55

Post » Wto lut 15, 2011 21:39 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

w firmie dla której pracuje jest tak
wielka brama, potem budka ochroniarzy a za nią biurowiec - w dalszej części zakład produkcyjny
przez bramę wjeżdżają i ogromne samochody
stoi to to na pograniczu wioski w szczerym niemalże polu, ale ruch jest bo i pracowników dużo i ciągle przyjeżdżają wyjeżdżają auta z zamówieniami
i w grudniu zobaczyłam pierwszy raz kota - pingwinek - jak Basia
nie bał się ludzi
nic to - zostawiłam w spokoju - wyglądał na zadowolonego, odżywionego
pojawiło się toto znów niedawno, łasi się do nóg, idzie za człowiekiem, ochroniarze mówią, że jest codziennie
mrozy znów przyszły -9 w nocy, nikt się nie przejął, no bo kto kotem na wsi się przejmuje
no to ja się musiałam przejąć, i mi spokoju nie dawało, że zostawiłam pod tą bramą w mrozie
i jakieś takie kuliste się zrobiło - kotka w ciąży jak nic
stanęły mi przed oczami Chomik i Buczyk [*]
wczoraj zadzwoniłam do Tweety (AFN) - powiedziała przywieź, nie mają jeszcze obłożenia 120%, sezon ledwie się zaczyna
uff - pięknie jak z bajki, prawda?
planowałam w piątek wizytę w Krakowie, będzie przy okazji
tylko co jak się więcej nie pojawi
spakowałam kontenerek do auta
wychodzę z pracy - jest - no to ją za futro i do kontenerka
ochroniarz wylatuje z budki z wrzaskiem na mnie co ja robię, jakim prawem kota zabieram, to jest kot tutejszy, zawsze tam były koty i mam go zostawić
zatkało mnie, powiedziałam mu coś o bezdomności i czy on zamierza tego kota leczyć, zaszczepić cokolwiek
wyśmiał mnie, bezdomność na wsi
wsadziłam kotkę do auta i pojechałam z nią do veta
oglądną - dał 3 latka - ma trochę starte zęby
po za tym ma katar aż świszcze
ma przepuklinę
zrobił USG - jeżeli jest w ciąży - to wczesnej
ma za to jeszcze zapalenie pęcherza
a wielki brzuch to nie wie dlaczego ma - myśleliśmy, że może jest tak objedzona - ale na miseczkę jedzeni i wody rzuciła się jak bardzo wygłodniałe zwierze
może ma robaki

została w gabinecie w kennelu
jutro z rana sterylka i operacja przepukliny
w planach antybiotyk i leczenie reszty
a piątek podróż do grodu Kraka
a jutro trafi wieczorem do mnie

nawet imienia nie ma - a ja mam prawie 6 kota
została w gabinecie

Cammi

Post » Wto lut 15, 2011 21:40 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

a to się Kraków ucieszy
jak by im było mało własnych
ale tutaj ... to najwyżej mogę ją wypuścić pod zakładem i życzyć, żeby dożyła 5 lat

Cammi

Post » Wto lut 15, 2011 21:46 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

ale bida, na całe szczęście stanęła na Twojej drodze. Dziwny ten ochroniarz, sam kotu nie pomógł, i Tobie nie pozwalał 8O

Wiolaww

Od: Nie gru 12, 2010 16:55

Post » Wto lut 15, 2011 22:13 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Wiolaww pisze:ale bida, na całe szczęście stanęła na Twojej drodze. Dziwny ten ochroniarz, sam kotu nie pomógł, i Tobie nie pozwalał 8O

Wiola... a może czas już na drugą kobietę w Twoim domu?
Jak zrobię zdjecia - to wypisz wymaluj Basia
ja rozumiem, że się Pyzy "pozbyłaś" - paczwork taki
ale może to to czarno-białe się Wam na stałe przyda?
a może lubisz niespodzianki?
mogłabym jej nie robić zdjęć - tylko ot tak przywieźć ją i byś miała tak z nienacka fajnie nowego kotka
ona na sam widok człowieka udeptywała trawę
no jak?

Cammi

Post » Śro lut 16, 2011 20:09 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

Cammi pisze:Mariola!!!!!!

bo Cię nie Like it! na fb jak będziesz mi kota obrażać i psa od dupy strony nazywać
a ja byłam miła i zamiast tej pokraki co poniżej - takie piękne chwasty w prezencie posłałam
Obrazek

No ale przecież prawdę napisałam :roll: Pamiętam wszak czasy, gdy korek wyglądał jak korek :lol:
Basia ma dysplazję stawu biodrowego? 8O :wink:
Cudna jest! Takiej rozwalającej się Basi nie znam, tylko bidulkę skuloną w budce :(
Obrazek

mjs

Post » Śro lut 16, 2011 20:31 Re: Banda niesfornych staruszków, psy, koty, koń i reszta świata

koteczka po operacji ma się dobrze
jest co leczyć tak vet orzekł - ale był trochę odlotniety :-)
za to dał jej piękne imię Dudzia :-)
Testy na FIV i FeLV czy jak to napisać - zrobione - ujemne!
Badanie krwi zrobione - wzorcowe
Dziura w brzuchu - powiedział vet że to nie przepuklina koło pępka tylko dużo niżej - wg niego urazowa - zaszyta
Kicia wysterylizowana - ma przyszyty opatruneczek.
Ubranko dostała ale jej nie założył bo uważa, że na dziko żyjącego kota to i tak już za wiele.
A ten dziko bytujący kot zaczął mruczeć i ugniatać. Otwarłam klatkę to nie wiedziała czy się przytulać do wszystkiego czy tylko do człowieka.

Dudzia wygląda tak:
Dudzia ma ogonek w prążki - Dudzia Szop Pracz
Obrazek
Obrazek

Cammi

[poprzednia][następna]