Mruśkowo&Nuśkowo_wiosenne porządki :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 09, 2011 13:32 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_nowe ksywy_nowy lokator

bozena640 pisze:Jak malutka dzisiaj?

Malutka w porządku. Je, śpi, kupkuje i zaszczywa kuwetkę. :mrgreen:
Tylko dzikun z niej straszny. Na mój widok chce się zabić tak ucieka. :? Dziś przeżyłam przez nią chwilę grozy, bo schowała się do kosza na pranie i nie mogłam ją znaleźć. Wystraszyłam się, że opuściła mi kwarantannę. Eh, te koty. Panny natoamist z chęcią obwąchują drzwi. Małą coraz częściej słychać jak się tłucze po łazience w noc ciemną. :piwa:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Śro lut 09, 2011 13:40 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_nowe ksywy_nowy lokator

Rozbawienie Marzeni11 zobligowało mnie, żebym opowiedziała wszystkim wielbicielom kociego duetu przezabawną (nie dla mnie :!: :!: ) historię.
Otóż w ubiegłym tygodniu potrzebowałam sobie coś zeskanować. Jako, że komputer stoi na biurku, zaraz przy nim zorganizowane zostało "centrum dowodzenia" i stanął specjalny stolik ze skanerem i drukarką. Włączyłam skaner (przy żywym zainteresowaniu oczywiście kotów) i okazało się, że nie działa (sic!). 8O A, że sprzedawca dał gwarancję door-to-door więc hops za telefon i dzwonię. Przyjechał serwisant, skaner zabrał, dzwoni kilka dni później i co kurna słyszę???? Że gwarancji nie udzielą, bo na pokrywie skanera stało coś, co waży ponad 2 kg (tyle jest dopuszczalne) i od tego skaner trafił szlag jasny cos tam sie pogruchotało i slkaner nie działa (jakiś zryty czujnik albo inne tym podobne gówno - nie znam się na tym). Szlag mnie mało nie trafił i apopleksja nie wzięła. I wtedy mój wzrok padł na Huverkrafta, który...siedział z miną kota-wiedzącego-co-robi na...zastępczym skanerze. No i się wydało. Huvi swoim ciężkim zadkiem załatwił skaner. Wrrrr.... :ryk: :ryk:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."

Mruśkowo

Post » Czw lut 10, 2011 16:31 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_nowe ksywy_nowy lokator

Obrazek
Buziaczki dla panienek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jak możesz biedne koteczki podejrzewać, że zepsuły skaner :evil:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Czw lut 10, 2011 21:04 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_nowe ksywy_nowy lokator

bozena640 pisze:Jak możesz biedne koteczki podejrzewać, że zepsuły skaner :evil:

Oj Ciotka, Ciotka, to nie podejrzenie. To FAKT :!: :ryk:

Mruśkowo

Post » Czw lut 10, 2011 23:25 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_nowe ksywy_nowy lokator

Mruśkowo pisze:
bozena640 pisze:Jak możesz biedne koteczki podejrzewać, że zepsuły skaner :evil:

Oj Ciotka, Ciotka, to nie podejrzenie. To FAKT :!: :ryk:

No właśnie :D i to w tym jest najlepsze :!: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob lut 12, 2011 8:21 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_nowe ksywy_nowy lokator

Obrazek

Jaki fakt :evil: Duża instrukcji nie doczytała :wink: a winę zwala na biednego koteczka :mrgreen:
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.

bozena640

Post » Sob lut 12, 2011 8:41 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_nowe ksywy_nowy lokator

Jaki fajny wąt! :ok:

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob lut 12, 2011 17:39 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_nowe ksywy_nowy lokator

Zawsze wszystko wina Dużej :!: :evil: I to, że instrukcji nie doczytała i to, że kotecka utucyła. :ryk: Dziś całą trójca święta dostała indorka mielonego i co? Mały szerszeń zjadł najszybciej, a dwie wstrętne ropuchy ciamkały i ciamkały jakby je indor w zęby gryzł (wredne ptaszysko :mrgreen: ). Chwilowo mały szerszeń nadal dzikuni. Tzn. podejrzewam, że jakiś człowiek zrobił mu krzywdę, bo do mojego Mru podleciała z wielką miłością (hyhy Ptysio ją ossssyczał ;-)).

Mruśkowo

Post » Nie lut 13, 2011 10:28 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_nowe ksywy_nowy lokator

Obrazek
Mruśkowo pisze:Zawsze wszystko wina Dużej :!: :evil: I to, że instrukcji nie doczytała i to, że kotecka utucyła. :ryk: Dziś całą trójca święta dostała indorka mielonego i co? Mały szerszeń zjadł najszybciej, a dwie wstrętne ropuchy ciamkały i ciamkały jakby je indor w zęby gryzł (wredne ptaszysko :mrgreen: ). Chwilowo mały szerszeń nadal dzikuni. Tzn. podejrzewam, że jakiś człowiek zrobił mu krzywdę, bo do mojego Mru podleciała z wielką miłością (hyhy Ptysio ją ossssyczał ;-)).

No przecież kot sam się nie utuczył :roll: Chociaż patrząc na Siśka zaczynam w to wątpić :?
Malutka jeszcze nie wie, że można wybrzydzać w jedzeniu. Zjada grzecznie bo nie wie czy za chwile nie będzie głodna, a panny są już na swoim :mrgreen:

bozena640

Post » Nie lut 13, 2011 10:42 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_nowe ksywy_nowy lokator

Buro-czarny team wraz z człowiekiem niedzielnie pozdrawiają koci team w Mruśkowie :D
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon lut 14, 2011 8:51 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_nowe ksywy_nowy lokator

A witamy witamy wszystkich poniedziałkowo. Ponieważ w wickend było trochę czasu czarne miały postrzelane foty. Bure małe nadal nie chce się ze mną zaprzyjaźnić :evil:

Oto Huvi:
:arrow: Obrazek

Kto odciął kotu głowę :?:

Obrazek

Huvi śpioch:

Obrazek

Ptysio w końcu wygryzł Huvera z fotela: :ryk:

Obrazek

O kurka - mam świętego kota - widzicie ten blask aureolki:

Obrazek

Mruśkowo

Post » Pon lut 14, 2011 8:53 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_nowe ksywy_nowy lokator

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Całujemy Walentynkowo :love: :love: :love: :love: :love: :love:

Marzenia11

Post » Pon lut 14, 2011 10:46 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_nowe ksywy_nowy lokator

Super fotki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Buziaczki ślemy

bozena640

Post » Pon lut 14, 2011 12:42 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_nowe ksywy_nowy lokator

To jeszcze jedno zdjęcie Nuśki.

Niestety Mru jest zbyt ruchliwa i trudno uchwycić ją w kadrze :ryk: znaczy się rozmazuje :ryk:

Obrazek

Mruśkowo

Post » Pon lut 14, 2011 12:44 Re: Mruśkowo&Nuśkowo_nowe ksywy_nowy lokator

Acha, ktoś kiedyś powiedział, że Nuska to kot dla bezrobotnych.
Nie wiedział nawet jak bardzo się nie pomylił. Ten kot śpi w każdym miejscu byle na czlowieku, w każdej pozycji i w każdej chwili.
A jak nie może się przytulic i ten stan trwa zdecydowanie zbyt długo - siedzi i się drze. :mrgreen:

Mruśkowo

[poprzednia][następna]