Rudzia, ślicznotka z Torunia PILNIE SZUKA DOMU!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 13, 2011 23:35 Rudzia, ślicznotka z Torunia PILNIE SZUKA DOMU!!!!

Rudzia, śliczna ok. 10-miesięczna koteczka znaleziona w Toruniu pilnie poszukuje domku stałego lub tymczasowego.
Kotka jest bardzo łagodna i towarzyska, nadaje się do domu z innymi kotami.
To urodzona pieszczoszka i przylepka, która lgnie do ludzi jak rzep. Najprawdopodobniej ktoś ją po prostu wyrzucił. :evil: :evil: :evil: :evil: Kicia jest zdrowa, wkrótce zostanie zaszczepiona i wykastrowana.
Domek, w którym obecnie przebywa nie może jej zatrzymać u siebie dłużej niż kilka dni, dlatego bardzo pilnie poszukujemy stałego lub tymczasowego opiekuna dla Rudzi.

Zdjęcia kotki wykonane podczas wizyty u weterynarza:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Na PW podam numer kontaktowy do DT w Toruniu.

Bardzo proszę o pomoc.
Ostatnio edytowano Pon lut 14, 2011 9:56 przez graszka-gn, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Rozdzieliłam miniaturki spacją, bo "zlepione" rozciągnęły forum (IE)
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Pon lut 14, 2011 0:30 Re: Rudzia, ślicznotka z Torunia PILNIE SZUKA DOMU!!!!

Śliczna Kicia!
Rude dziewczynki to rzadkość, powinna szybko znaleźć dom.
Poproś CatAngel o ogłoszenia i dobrze sprawdź dom, podpisz umowę adopcyjną żeby sytuacja się nie powtórzyła. Chociaż to już na pewno wiesz.
Trzymam mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon lut 14, 2011 1:09 Re: Rudzia, ślicznotka z Torunia PILNIE SZUKA DOMU!!!!

Umowę adopcyjną na pewno spisze z potencjalnym adoptującym osoba, u której Rudzia przebywa w tej chwili :)
Bardzo zależy nam na czasie, ponieważ koteczka nie może dla jej własnego dobra zbyt długo zostać w zamknięciu, a niestety nie może zostać wypuszczona luzem w domu ze względu na kocich rezydentów, którzy z całą pewnością nie ucieszyliby się z nowego lokatora.
Ma w tej chwili ciepły kąt, pełne miseczki i czystą kuwetę, jednak najlepiej by było gdyby mogła mieć swój własny dom.
Skontaktuję się z CatAngel w sprawie ogłoszeń, dzięki!!!
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Pon lut 14, 2011 1:18 Re: Rudzia, ślicznotka z Torunia PILNIE SZUKA DOMU!!!!

Kurczę jakaż ona śliczna :1luvu:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Oby się ktoś znalazł.

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Pon lut 14, 2011 12:07 Re: Rudzia, ślicznotka z Torunia PILNIE SZUKA DOMU!!!!

Jest nie tylko piękna ale ma świetny charakter, widać że to prawdziwy kot kanapowo-nakolankowy :)
:kotek: Do tego wcielona łagodność :1luvu:
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Pon lut 14, 2011 14:55 Re: Rudzia, ślicznotka z Torunia PILNIE SZUKA DOMU!!!!

Jaka cudowna koteńka :love:
Obudziła we mnie całą moc wspomnień :oops:

Najważniejsze, że kicia jest bezpieczna w domku tymczasowym. Na pewno prędko znajdzie swój własny, fantastyczny dom :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon lut 14, 2011 19:04 Re: Rudzia, ślicznotka z Torunia PILNIE SZUKA DOMU!!!!

Cudna koteczka :1luvu: Czy wiadomo coś o jej stosunku do psów?
Jest prześliczna , a ja szukam rudego miziaka.
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pon lut 14, 2011 19:14 Re: Rudzia, ślicznotka z Torunia PILNIE SZUKA DOMU!!!!

śliczna :lol:

kUni@

Od: Pon kwi 28, 2008 14:15

Post » Pon lut 14, 2011 19:46 Re: Rudzia, ślicznotka z Torunia PILNIE SZUKA DOMU!!!!

Beasia pisze:Cudna koteczka :1luvu: Czy wiadomo coś o jej stosunku do psów?

Nie wiem jak zachowa się w stosunku do psów, ale póki co nie wykazuje żadnych objawów stresu i jest bardzo zrelaksowana.
Koty-rezydentów widziała przez szybę i nawet nie fuknęła, mimo że wszystkie obrzuciły ją obraźliwymi inwektywami.
Myślę, że nadawałaby się do domu z psem, ale raczej takim spokojnym, nie ręczę, że towarzystwo jakiegoś teriera nie wyprowadziłoby jej z równowagi. Ogólnie to kicia cud, miód, orzeszki. Ona na pewno musiała mieszkać w domu, bo jest zadbana i nie interesuje się wychodzeniem na podwórko. Baaardzo prosimy o domek dla tej złotowłosej królewny :kotek:
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Pon lut 14, 2011 19:56 Re: Rudzia, ślicznotka z Torunia PILNIE SZUKA DOMU!!!!

milva b pisze:

Nie wiem jak zachowa się w stosunku do psów, ale póki co nie wykazuje żadnych objawów stresu i jest bardzo zrelaksowana.
Koty-rezydentów widziała przez szybę i nawet nie fuknęła, mimo że wszystkie obrzuciły ją obraźliwymi inwektywami.
Myślę, że nadawałaby się do domu z psem, ale raczej takim spokojnym, nie ręczę, że towarzystwo jakiegoś teriera nie wyprowadziłoby jej z równowagi. Ogólnie to kicia cud, miód, orzeszki. Ona na pewno musiała mieszkać w domu, bo jest zadbana i nie interesuje się wychodzeniem na podwórko. Baaardzo prosimy o domek dla tej złotowłosej królewny :kotek:

Moja 5 letnia sunia jest spokojna, naszą kotkę głównie ignoruje, a czasem zachęca do zabawy.
Mieszkamy w bloku i dla kota jest jedynie możliwość wychodzenia na zabezpieczony siatką balkon.
W kwestii decyzji o ubieganiu się o koteczkę muszę poczekać na powrót z pracy mojego TŻ, który będzie w domu dopiero ok. 23.00. Będę go usilnie namawiała 8) tylko zastanawiam się czy uda się skołować jakiś transport przez pół Polski :roll:

Przeczytałam jeszcze raz Twój post gdzie piszesz o terierze, spojrzałam na zdjęcie mojej Lilki i dotarło do mnie, że mogłaś pomyśleć, że to mieszanka yorka. Lilka jest mieszanką różnych ras (waży ok. 14 kg), pewnie coś z teriera też w niej jest, ale okres psiego ADHD z wykopywaniem kwiatków, zjedzeniem wykładzin dywanowych w całym mieszkaniu i psią depresją leczoną u psiego behawiorysty ma już za sobą i teraz jest stateczną psinką, a nie małym wszędobylskim terierem :lol:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Pon lut 14, 2011 20:08 Re: Rudzia, ślicznotka z Torunia PILNIE SZUKA DOMU!!!!

Beasia pisze:Moja 5 letnia sunia jest spokojna, naszą kotkę głównie ignoruje, a czasem zachęca do zabawy.
Mieszkamy w bloku i dla kota jest jedynie możliwość wychodzenia na zabezpieczony siatką balkon.
W kwestii decyzji o ubieganiu się o koteczkę muszę poczekać na powrót z pracy mojego TŻ, który będzie w domu dopiero ok. 23.00. Będę go usilnie namawiała 8) tylko zastanawiam się czy uda się skołować jakiś transport przez pół Polski :roll:

Przeczytałam jeszcze raz Twój post gdzie piszesz o terierze, spojrzałam na zdjęcie mojej Lilki i dotarło do mnie, że mogłaś pomyśleć, że to mieszanka yorka. Lilka jest mieszanką różnych ras (waży ok. 14 kg), pewnie coś z teriera też w niej jest, ale okres psiego ADHD z wykopywaniem kwiatków, zjedzeniem wykładzin dywanowych w całym mieszkaniu i psią depresją leczoną u psiego behawiorysty ma już za sobą i teraz jest stateczną psinką, a nie małym wszędobylskim terierem :lol:

Nie do końca myślałam o Twoim piesku, bardziej kojarzy mi się z mieszańcem PONa ;)
Ale to nie ważne, skoro mówisz, że Lilka umie współżyć z kotami :) To w zupełności wystarczy.

Z transportem może być drobny kłopot, ale gdzieś tu na miau jest chyba taki wątek. Zaraz poszukam :)

Trzymam mocno kciuki za rozmowę z TŻtem :ok: :ok: :ok:

I wielka szkoda, że nie wiedziałam wcześniej bo mój TŻ był teraz w Dąbrowie....
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Pon lut 14, 2011 22:01 Re: Rudzia, ślicznotka z Torunia PILNIE SZUKA DOMU!!!!

Beasia pisze:
milva b pisze:

Moja 5 letnia sunia jest spokojna, naszą kotkę głównie ignoruje, a czasem zachęca do zabawy.

Rób pyszną kolację i do dzieła! :wink: :ok:
Wątek transportowy jest tu: viewtopic.php?f=1&t=62304
Możecie też zwrócić się bezpośrednio do Arcany. Wozi koty. Zdarzyło się nawet ze Świnoujścia do Warszawy.
Trzymam kciuki za Was. :ok:
Ostatnio edytowano Pon lut 14, 2011 22:22 przez hanelka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pon lut 14, 2011 22:18 Re: Rudzia, ślicznotka z Torunia PILNIE SZUKA DOMU!!!!

Beasia, no i znalazłaś rude cudo! Ale się cieszę, a z pieskiem się polubią.Super! :ryk: :ryk: :ryk:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lut 14, 2011 22:33 Re: Rudzia, ślicznotka z Torunia PILNIE SZUKA DOMU!!!!

ewar pisze:Beasia, no i znalazłaś rude cudo! Ale się cieszę, a z pieskiem się polubią.Super! :ryk: :ryk: :ryk:

Z obu stron decyzja jeszcze nie jest podjęta, ale dziękuję za wsparcie :D :1luvu:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Pon lut 14, 2011 22:36 Re: Rudzia, ślicznotka z Torunia PILNIE SZUKA DOMU!!!!

No to kciuki,aby jak najszybciej zapadła. :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[następna]