Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Irlandzka Myszka pisze:Wyjaśnienie badań biochemicznych i morfologi znajdziesz w wątku cukrzycowym IV. na drugiej stronie Tinka wspaniale wszystko wyjaśnia. Poczytaj.
niki2117 pisze:...
Kreatynina jak i mocznik u obu są teraz prawidłowe i nic nie stoi na przeszkodzi by skontrolować je ponownie,ale były poniżej górnej granicy,czyli na prawidłowym poziomie.
Zuzia;
-mocznik 61 --------norma do 70
-kreeatynina 1,7-------- norma do 2,0
PcimOlki pisze:niki2117 pisze:...
Kreatynina jak i mocznik u obu są teraz prawidłowe i nic nie stoi na przeszkodzi by skontrolować je ponownie,ale były poniżej górnej granicy,czyli na prawidłowym poziomie.
Zuzia;
Strona 3 dokumentu zawiera prawidłowe normy CREA.
http://www.vetoquinolusa.com/Studies/Az ... Azodyl.pdf
(Tabelka: IRIS* CKD Staging System**)
niki2117 pisze:PcimOlki pisze:niki2117 pisze:...
Zuzia;
Strona 3 dokumentu zawiera prawidłowe normy CREA.
http://www.vetoquinolusa.com/Studies/Az ... Azodyl.pdf
(Tabelka: IRIS* CKD Staging System**)
Jestem w szoku i nasuwa mi sie tylko pytanie skąd w takim układzie większość spotkanych na drodze lekarzy wzięło normę 2,0?
niki2117 pisze:Czym grozi podwyższony poziomo kreatyniny,bo jak patrzę na tabelkę to poziom II.
niki2117 pisze:W necie znalazłam coś na temat białkomoczu,czyli proteinuria,a co to jest to Hyperphosphatemia,bo nawet jak tłumaczy stronę to nic zrozumieć nie mogę![]()
niki2117 pisze:Jakie wykonać badania?
Co skontrolować?
niki2117 pisze:Jak rozmawiać z wetem,by dowieść,że norma jest o wiele niższa niż przez niego podawana.
...
niki2117 pisze:Tak sobie przeglądam stronki na temat kreatyniny i zastanawiam się czy faktycznie poziom stresu może zmienić niektóre parametry?
niki2117 pisze:.....
Zadzwoniłam do weta i męczyłam go usilnie,a on się zaczął śmiać(ale nie złośliwie),że panikuję i poziom 1,7 kreatyniny jest poziomem jak najbardziej normalnym,choć zbliżającym się do granicy.
PcimOlki pisze:...
Podwyższona kreatynina może rzeczywiście być incydentalna, czego ci życzę, ale jeśłi mają być wykonywane badania krwi, należy skontrolować jaka jest tendencja. Podwyższona CREA jest równiez wskazaniem do badania moczu z oznaczeniam UPCR. Badanie jest beziwazyjne dla kota, więc nie ma żadnych przeciwskazań żeby go NIE robić.
....
PcimOlki pisze:Urine Protein to Creatinine Ratio
niki2117 pisze:...
Polecał byś również zrobienie białomoczu dobowego ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], luty-1 i 1029 gości