Timon i Simon[']... Timon i Łaciatek już u Prue:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 13, 2011 12:20 Re: Timon i Simon[']... Timonek w drodze do Prue:)

Timuś nie chce wyjść z szafki :( Nie wiem czy się boi że mu będę znów lekarstwo dawać czy co. Czy to normalne?Jeść jadł dzis trochę mokrego i suchego.Co jakis czas tam ide do niego i rozmawiam do niego i miziam ale się odsuwa i nie chce wyjść.A Łaciaty się bawi tu w pokoju,Tżta się tez nie bał.
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Od: Śro lis 03, 2010 19:49

Post » Nie lut 13, 2011 13:41 Re: Timon i Simon[']... Timonek w drodze do Prue:)

Prue, spokojnie, potrzebują trochę czasu, żeby sobie wszystko poukładać w główkach.
Nie ma agresji, to najważniejsze, wszystko będzie dobrze :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie lut 13, 2011 14:18 Re: Timon i Simon[']... Timonek w drodze do Prue:)

Musisz dac im czas. Dużo się dla nich zmieniło.
Jak chce sobie Timonek siedzieć w szafce to niech siedzi.
Możesz tam do niego chodzic i rozmawiać z nim, możesz mu tak podać jedzonko.
On w końcu wyjdzie, może w nocy.
A później będzie już coraz lepiej :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie lut 13, 2011 14:23 Re: Timon i Simon[']... Timonek w drodze do Prue:)

nie martw sie,to całkiem normalne.W szafie osłucha sie z odgłosami domu.Na spokój trzeba,nic na siłę.
Postaw mu prócz jedzenia i jakąś kuwetkę blisko.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Nie lut 13, 2011 15:19 Re: Timon i Simon[']... Timonek w drodze do Prue:)

Prue daj Timkowi pospać :D
on sobie lubi uciąć drzemkę w samotności
u mnie zawsze po śniadanku
szedł na spanko do szafy :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie lut 13, 2011 15:51 Re: Timon i Simon[']... Timonek w drodze do Prue:)

Mój Carlito nie chcial wyjśc z szafki z tydzień,tylko tam jadl a od ręki się odsuwał..
... a teraz nie ma większego miziaka :D w dodatku jak życzy sobie miziania to miauczy w głłos-tak jak robił też Erneścik :piwa:
Będzie dobrze Prue :ok: zobaczysz :kotek: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lut 13, 2011 15:51 Re: Timon i Simon[']... Timonek w drodze do Prue:)

To dobrze.Tylko że mam tylko dziś. I chciałam zrobić względne postepy =P .Jutro będę w pracy już :roll:
Wziełam tą saszetkę miamor którą dałaś i dałam mu do szafeczki, posypałam probiotykiem i je sobie bidulek.Dobrze że je :kotek:
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Nie lut 13, 2011 16:00 Re: Timon i Simon[']... Timonek w drodze do Prue:)

Prue nic się nie martw. Jutro jak Cię nie będzie, to koty się nie pozabijają. Pamiętaj tylko, żeby zostawić uchylone drzwi do łazienki, żeby mogły dojść do kuwety ;)

A tak poza tym to się nic nie martw! Będzie dobrze, muszą się oswoić z nowymi zapachami i odgłosami :)

EDIT: a Tżtowi się podobają nowi lokatorzy ??
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Nie lut 13, 2011 16:26 Re: Timon i Simon[']... Timonek w drodze do Prue:)

Tak :) Jest bardzo szczęśliwy że to takie grzeczne kicie :) On miał kotka chyba koło 10 lat i całe te 10 lat kot nie dał się głaskać i gryzł do kości jak się chciało:P Poprostu taki antyludzki kot:P Więc bardzo chciał kicie które są miziakami =)
Z Łaciatkiem juz się przywitali i bawili razem.Do Timonka poszedł sie przywitać ale był w szafce i nie chciał go straszyć :)

A i saszetka zadziałała :) Dałam im po połowie,łaciatek powąchał i poszedł, a Timi zjadł swoje i wyszedł z szafki zjeść Łaciatkowe:) Przy okazji pochodził po kuchni , obejrzał okienko , pomizialiśmy się i poszliśmy do lazienki do wanny:)
Teraz znowu jest w swojej bezpiecznej norce :) Ale już lepiej.Tylko że syczy na Łaciatka jak ten się zbliża =P

Okienko =)
Obrazek
Myję łapki:)
Obrazek
Szybko Szybko zanim Łaciaty przyjdzie !
Obrazek
No jestem wreszcie :)
Obrazek
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Nie lut 13, 2011 17:17 Re: Timon i Simon[']... Timonek w drodze do Prue:)

Timonek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
a trawka smakuje?
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie lut 13, 2011 17:22 Re: Timon i Simon[']... Timonek w drodze do Prue:)

Ona jeszcze tak nie urosła,żdziebełka dopiero się rozwijają =) Ale oboje już ja wąchają.
Timi chyba został wybrany przewodnikiem stada.Łaciu by się chciał z nim zakumplować,ciągle za nim kuka, ciągle za nim chodzi, woła i popłakuje.A Timi warczy =P
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Nie lut 13, 2011 17:38 Re: Timon i Simon[']... Timonek w drodze do Prue:)

Jeszcze kilka dni i będzie dobrze :) Tzn dobrze jest, a będzie super :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie lut 13, 2011 20:22 Re: Timon i Simon[']... Timonek już u Prue:)

Timuś już lepiej :1luvu: Leży u nas w pokoju sobie, i walnął wielkiego kupsztala chyba 2 dniowego :P A Łaciu cały czas robi podchody i grucha :P Timi już mniej warczy i prawie nie syczy , warczenie zamienia się w lekkie cichutkie popiskiwanie czy skomlenie.A Łaciu własnie skubie tą niedorosłą trawkę 8O :mrgreen:
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lut 13, 2011 20:28 przez Prue, łącznie edytowano 1 raz
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Nie lut 13, 2011 20:23 Re: Timon i Simon[']... Timonek już u Prue:)

ale będzie dobrze :ok: :ok:
takie tam prychnięcia to nic :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]