Help !!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 13, 2011 17:50 Re: Help !!!!!

Wydaje mi się, że w Trójmieście można znaleźć sterylki tańsze. Zapytaj moze dziewczyn z wątku PKDT (ja nie jestem stamtąd, więc nie znam adresów) Albo zmień tytuł wątku na "Gdzie w miarę tania sterylka w Gdyni", jako autorka masz taką możliwość
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie lut 13, 2011 17:52 Re: Help !!!!!

Może nie w każdym gabinecie jest tak drogo? Zapytaj w TOZ-ie o kupony sterylizacyjne, we Wrocławiu jest taka opcja dla bezdomnych kotów oczywiście.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lut 13, 2011 17:53 Re: Help !!!!!

???? dużo/mało ??? czemu zdziwienie?

zuzaiwen

Od: Nie lut 13, 2011 13:58

Post » Nie lut 13, 2011 17:54 Re: Help !!!!!

zuzaiwen pisze:???? dużo/mało ??? czemu zdziwienie?

za duzo ,przeciętny koszt sterylki waha sie od 150 do 180 zł,przynajmniej na śląsku,poszukaj tańszego veta :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie lut 13, 2011 17:55 Re: Help !!!!!

W marcu sporo lecznic wraz ze stowarzyszeniem Arka organizuje akcję sterylizacji i kastracji zwierząt. Na stronie stowarzyszenia jest lista lecznic, które biorą udział w akcji i tak za sterylkę zamiast 250 zł zapłacisz 100 zł. Ja własnie zapisałam na taki zabieg moja kotkę.
to link do strony stowarzyszenie: http://arka.strefa.pl/ z Gdyni jest bardzo dużo lecznic, które biora udział w akcji. Radze już się zapisać bo ilość miejsc jest ograniczona.
Obrazek
Obrazek

kata1977

Od: Pon lut 07, 2011 7:52

Post » Nie lut 13, 2011 18:03 Re: Help !!!!!

dzięki wielkie za wszystkie rady :) :) faktycznie dużo placówek bierze udział w tej akcji ; )

zuzaiwen

Post » Nie lut 13, 2011 18:47 Re: Help !!!!!

No właśnie za 2 tygodnie już marzec :ok: Także szybciachem się umawiaj. Tylko obserwuj kotkę - jak dostanie rujki to jej nie wypuszczaj!!! Tylko kup kuwetę żeby miała się gdzie załatwiać w czasie gdy nie będzie wychodzić
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie lut 13, 2011 19:48 Re: Help !!!!!

Witaj

Koty lubią wszystko, co nowe ;)
Nie możesz po prostu zamykać drzwi do tego pomieszczenia? Będzie musiała znaleźć sobie inną miejscówkę.
A w innym ustawić jedzonko, jakieś legowisko (możesz sama zrobić ze zszytych szmatek i dosypać tam kocimiętki) - wypasiony drapak z budkami też jest zachęcający.
Wychodzenie kota jest mało kłopotliwe, ale licz się z tym, że jak kot się przyzwyczai i będzie chciał w nocy czy nad ranem wejść/wyjść za potrzebą, to będzie Was budził.
Chyba że zamontujecie sobie drzwiczki, np. takie:
http://allegro.pl/trixie-drzwi-dla-kota ... 80438.html

No i jeśli kot wychodzi - koniecznie wysterylizować, bo zaraz będziesz miała problem z kociakami oraz zaszczepić na wściekliznę, dla Waszego własnego bezpieczeństwa.
Trzeba też regularnie odrobaczać - również dla Waszego bezpieczeństwa.
Ceny sterylek rzeczywiście porażające, nie spotkałam się jeszcze z taką ceną, chyba ktoś przesadził.

behemotkot

Od: Wto maja 04, 2010 9:14

Post » Nie lut 13, 2011 19:54 Re: Help !!!!!

Przesadza ,nie przesadza ale weterynarz rewelacyjny. Całodobowa klinika, chirurgia, wszystko, zawsze moje psy u niego leczyłam.

zuzaiwen

Post » Nie lut 13, 2011 22:10 Re: Help !!!!!

U mnie koszt sterylki ok 100 zł lub mniej dla stałych klientów. Prosze posluchaj rad dziewczyn od Ciebie i bedzie taniej i mniej o nieplanowane mioty to ważne.Już niedługo marzec i bd mialy probemy 3 mam kciuki że Ty z tego wybrniesz.Nic fajnego jak sa małe kotki i nie ma co z nimi zrobić potem ....zycze szczescia i rozwagi biorą pod uwage ze w schroniskach jest masa maluszkow ktore nie ma ja szans na normalne zycie tylko smierc !!

cytuje słowa mojej siostry ... tylko sterylka przed wiosną !!!!!!!!!!!!!!!!!!! potem kochana masz po ptokach !!
i sie dziewczyna nie wypłaci bo ja wiem co ta sa male kotki w domu. zal. nie przespane noce kasy duzo a szkoda bo sterylka to zapobieganie nie tylko kosszta dla siebie ale rowniez kotce cierpienia i kotkom małym ktorym dom jest znalesc bardzo bardzo ciezko ;] nie popieram trzymania kotów bez terylki. nie jestem maniakiem ale jak wera ma koty od parunastu lat to widze ;] jedno wyjscie senswone.STERYLIZACJA.!!!! kocham koty pozdraiwam serdecznie. cierpienia jest i tak za duzo :) Natalia.
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Nie lut 13, 2011 23:09 Re: Help !!!!!

...
Ostatnio edytowano Pon lut 14, 2011 10:25 przez wercia, łącznie edytowano 1 raz

wercia

Post » Nie lut 13, 2011 23:39 Re: Help !!!!!

dubel

wercia

Post » Czw lut 17, 2011 15:31 Re: Help !!!!!

kupiłam kocimiętkę. kotka nie zwraca na nią uwagi. : ( nadal siedzi pod kanapą chociaż już częściej chodzi i obserwuje :)

zuzaiwen

Post » Czw lut 17, 2011 15:36 Re: Help !!!!!

zuzaiwen pisze:Przesadza ,nie przesadza ale weterynarz rewelacyjny. Całodobowa klinika, chirurgia, wszystko, zawsze moje psy u niego leczyłam.

No to w takim razie Twój wybór. :)
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

[poprzednia]